Zapraszam Jadzia1 /cz.1/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

No ja zrobiłam sałatkę z ogórków a kochanie powalczyło z profilem :lol: :lol: i jak widzę udało się nawet sentencja o która prosiłam wpisana :lol:
*Haniu * hm mocna trucizna tego nie wiedziałam .Ty wiesz że on ma 2 lata ,wyszarpałam go z pod pigwy ,był malutki i obolały .Posadziłam część pod murem i część pod brzozą po której fajnie się pnie .Dziękuję za wizytę
*giguś * tak ja dopiero teraz zerwałam bób ,u nas jednak wszystko później dojrzewa :lol:
*lisko * kochanie ja aktualnie jestem na etapie ogórków ,dziś właśnie robiłam sałatkę ,ale pewnie ją znasz .Kroi się na plastry dodaje ocet ,czosnek ,cukier olej itd jeśli nie znasz chętnie Ci napiszę przepis .Dziękuję Ci bardzo za współpracę z moim Zbyszkiem :lol:
*Jadzieńko * dziękuję Ci bardzo za pomoc ,Zbyszek czytał co pisałaś Ty i liska i próbował i udało się :lol: Dziękuję jeszcze raz
Teraz się żegnam Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jadziuniu napisz przepis ... ja z sałate zrobiłam tylko szwedzką z olejem...chętnie zrobię inną :)

Ja też idę spać... tyle, że Ty wcześniej wstajesz ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie w ten piękny poranek :lol: u mnie już rośnie ciasto drożdżowe ,bo dziś przyjeżdża córcia i bardzo je lubi
zapraszam na kawusieObrazek

*Nie ten jest piękny kto ma piękną twarz ,ale ten kto piękną duszę *

Życzę miłego dnia oraz wiele RADOŚCI
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu
Ja już się melduję ;:40 .Zbiory masz naprawdę okazałe.Ja też lubię robić przetwory ,ale u mnie to tylko ogórki kiszone schodzą
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadzie , czy Ty nie masz Boga w sercu aby tak
stresować ludzi :?:

100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 09:38

Post »

Jadziu witam porannie :!:
Ja również robie słojaki na zimę chodz w tym roku bedzie mniej ze względu na malutką nieda za wiele zrobić.
Twój ogród jest tak piękny że mogę tu zglądać ciągle a mojemu synkowi podobają się psiaki.On od niemowlęcia wychowywał się z psem ale w zeszłym roku piesek zachorował i po prostu go już nie ma z nami. :cry:
Pozdrawiam cieplusio z szumem morza Tami .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o dzizus... 6 rano ciasto rośnie ....

7.45 Izunia ledwo oczka otworzyła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu -lisko już upiekłam 3 ciacha :lol: teraz idę nad jeziorko Przepis wstawię troszeczkę później ,dam Ci też przepis na śliwki kandyzowane pychota :lol:
Tamusiu to fajnie ,że synka wychowujesz ze zwierzętami ,ten kto kocha zwierzaki i szanuje je ten kocha ludzi ,ja tak myślę i zawsze powtarzam :lol:
Danusiu mam ,oj mam Boga w sercu :lol: :lol: dlatego między innymi jestem szczęśliwa :lol:
Bożenko kochana bardzo się cieszę ,że pomału staję się tradycją ,że mnie odwiedzasz z rana jako jedna z pierwszych . Bardzo się cieszę i dziękuję :lol: :lol:
No dziewczęta to ja pędzę nad jeziorko Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

liska pisze:o dzizus... 6 rano ciasto rośnie ....

7.45 Izunia ledwo oczka otworzyła :)
a 9.30, Hanka zastanawia się czy warto tak wcześnie wstawać :)

A Jadziolek, już po porannym pieczeniu :shock:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Jadziu zlituj się,znów sie spóźniłam na kawę u Ciebie.Kiedy ty odpoczywasz albo jesteś jak mój M -skowronek.Ja jestem raczej sowa
Ogród jak zwykle pokazujesz dorodny.Ile ty masz malin na pewno robisz z nich soki i galaretkę,bo widzę,że lubisz robić przetwory-ja też bardzo dużo robię a później rozdaję czy kto chce czy nie.Mam parę fajnych przepisów na sałatki łagodne /nie ten wiek,że można dużo octu/ jeśli by cię to zainteresowało to wieczorem wstawię w swoim wątku
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak, i znowu po kawie. Dziewczyny czy wy spać nie umiecie ?:;230
Jak to wytrzymujecie ?
Późno w nocy przed kompem, wcześnie rano przed kompem, a inne obowiązki ?:;230
Kawa wypita, a niech tam...
Ale ciasta trochę zostawiłyście, co ? Obrazek
kontrapunkt
100p
100p
Od: 24 mar 2007, o 21:35

Post »

Witam Jadziu.
Dziś zabłąkałam się i znalazłam sie w Twoim ogrodzie po raz pierwszy .
Jestem pod ogromnym wrażeniem miejsca, roślin ,zwierzaków i Pani tego gospodarstwa .Nie ukrywam, że trochę zazdroszczę troszeczkę i miejsca i ogrodu i zwierzaków i organizacji .Jak to wszystko można ogarnąć i tak wspaniale wyglądać :D i jeszcze piec, rozpieszczać domowników i dlatego masz chyba taką figurę :lol:
Jak można opanować żywe stworzenia, że nie niszczą, nie podgryzają, nie kopią i wylegują się na rabatkach w ogrodzie ? Pytam, bo mam wrażenie, że masz duże doświadczenie . Jak nauczyć niesfornego malucha, że nie goni się po warzywniaku i że ma siusiać tu, a nie po trawniku i rabatkach ????? jak to się robi ??????
Zdjęciami portaw narobiłaś nam smaku -bardzo proszę o przepisy na te smakołyki .
Serdecznie pozdrwiam i życzę dużo zdrowia -ale jak się ma tyle optymizmu ,energii do działania to będzie dobrze :)
Inka
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Jadwiniu! Cieszę się, że masz już podpisy u siebie i taki ładny aforyzm.
Ale mi się buzia rozjechała, jak przeczytałam wpis Twojego męża! :D

Lecę zobaczyć, czy dałaś przepis na ogórasy. Jutro jadę na działeczkę i jestem
ciekawa, czy będzie już co zbierać.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja to jak zwykle ostatnia przywitać się przybiegłam. Witam Cię Jadziu po upalnum dniu. Spaliłaś sie trochę nad wodą???? Mnie to juz słonko nie bierze. Kochana może to nie w tej sekcji ale chcę spytać czy znasz jakiś łatwy przepis (niedrogi i szybki) na ciasto z rabarbarem?? Pozdrawiam do juterka. Buziaki. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziuniu o pomoc proszę ...

W niedzielę robimy z siostra męża imprezę ( u niej) urodziny mojej corki(16 lat) i jej corki(10lat)
Ona robi tort bo jubilatka sobie zażyczyła.. moja nie chce tortu ..(przez chorobę której nikt nie jest w stanie zidentyfikować to ona nic nie chce- jest załamana ) ... ja przygotowuję żarełko na ognisko i tak się zastanawiam co upiec (nie tort!!!!!!!!!)... myślałam o falach dunaju.... może Ty coś podpowiesz.... duuuuuuuużo ludzi, ja mam tylko prodiż.......muszę przewieżć jakies 50 km.....

no i biorę kociołek i bedzie potrawa z kociołka ale wege bo moja córka i syn siostry męża sa wegetarianami :)
Mam duży kociołek, więc reszta gości mam nadzieję też skorzysta :)

a ja mięsożerna jestem, więc kupię sobei podwawelskiej i upiekę na ognisku !!!!!!!!! no!!!!!!
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”