Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ooo ile nowości :)
To żarnowiec i orlik :)
A Iryski cudowne :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dla mnie to w tym wątku MOniki to prawie same nowości :oops: :D
Dawno nie spędziłam tak miło czasu...pospacerowałam po pieknej działce,popatrzytłAm poczytałam i podziwiam wszystko co tu sie dzieje...
Moniko jak minęła ta pierwsza noc w nowym domku?
Bo chyba juz była?
Dzieci masz wspaniałe - czy one zawsze tak chętnie biorą udział w urządzaniu Waszej działki?
Miejsce na dom wspaniałe... aż żal będzie karczować to wrzosowisko ,wiem zrobisz to najmniejszym uszczerbkiem dla tego cudownego miejsca...
Dziewczyny nie tylko Ciebie odwiedzają ale również podsyłają różne roślinki ,których masz już co niemiara ... pieknie zaczyna być ... lato niebawem wtedy pewnie wszystko sie zmieni ,nadgonisz mnóstwo zaplanowanych prac.
Zmartwiła mnie ta ulewa ostatnia :( skoro ziemniaki sąsiada są u Ciebie to gdzie są Twoje nasionka które wysiałaś???? Na pewno nie zostały w tym samym miejscu :cry:
Trudno posiejesz inne...z naturą niewielu wygrywa...
Obiecuję sobie zaglądać częściej bo faojwo przekazujesz relacje ze swojego rancza.
Na razie pozdrawiam i do zobaczenia. :D :D :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Moniko siedzę oglądam i jestem pełna podziwu i przekonania,że w bardzo dobre ręce przekazałam roślinki. Żarnowiec pięknie Ci zakwitł, patrząc na niego wróciły wspomnienia........ Ja z takim zapałem i zaangażowaniem zakładałam ogród, tam skąd wykopywaliśmy roślinki, teraz się cieszę ,że dzięki Wam część roślin razem z moimi wspomnieniami uratowaliśmy. ;:33 ;:33 ;:33
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Gabrysiu, ja tak naprawdę to nie nadążam za tym forum, wszystko chciałabym przeczytać a tu doba taka krótka!

Krzysztofie, tak piszesz jakby opuścił Cię już entuzjazm, a to przecież nieprawda, bo jak zaglądam do Ciebie to umieram z zachwytu!

Bernadko, dla mnie to wszystko to są nowości, musi mnie ktoś nauczyć jak zrobić zdjęcie żeby objąć całośc, bo mi wychodzi tak brzydkie, że nie mogę go pokazać publicznie!

KaRo, pochwały od Ciebie to dla mnie zaszyt, bo Twój ogród to dla mnie ideał! Pierwszej nocy jeszcze nie było :( ale co sie odwlecze, to .... ma lepszy smak! :D W najbliższym czasie czeka nas nowe sianie, bo moje nasiona gdzieś w lesie, ale sie zdziwie latam, jak znajdę tam zamiast grzybów brokuły albo dynię!

Dorotko, mnie też cieszy, że część Twojego ogrodu jest na mojej działce, nie zdążyłam zrobic zdjęć łubinu, który lada chwila zakwitnie ani piwonii, która ma pączki malutkie i może zrobi mi miłą niespodziankę!
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrób proszę zdjęcia łubinu i pozbieraj nasionka. :D :D
Pozdrawiam Dorota
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59

Post »

Moniko, ale masz ogromne włości tylko pozazdrościć. Domek wymyśliliście fantastyczny. Roślin przybywa w tak szybkim tępię, wkrótce będziesz mieć niesamowity ogród.
Gratuluje i życzę powodzenia :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Nie wiem dlaczego nie odezwałam się jeszcze u Ciebie. Byłam tu kilka razy. Podziwiałam rodzinkę, ogród i niezwykle ciekawy domek :)

Bardzo lubię chodzić po cudzych ogrdach bo w nich czerpię inspirację do swojego. Odzywam się zazwyczaj jak chcę o coś zapytać:)

A Tobie chciałam pogratulować ogrodu i przyznać się, że mamy podobne hobby (które nie wiem czemu dopiero dziś u Ciebie zauważyłam)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Tak się właśnie zastanawiałam Moniko, jaką Ty miałaś pogodę w ten weekend.
Ech... U mnie też woda lała się strumieniami :cry: .
Nic nie siałam, ale posadziłam pomidory, bo teściu już pilił, żeby wziąć sadzonki.
A teraz patrzę na pogodę i w nocy u mnie ma być 3 stopnie ... Nie sądzę, by mogły
to przeżyć. ;:145

Ale świetną wymyśliłaś sobie kuchnię! Wow! :shock:
My mamy w domku trzypalnikową na butlę gazową, grilla ogrodowego i elektrycznego.
I to nam wystarcza, no ale z Tobą jeżdżą dzieci, więc masz większą gromadkę do wykarmienia.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko ja dopiero dziś zobaczyłam Waszą kuchnię jest super, na niej to tylko gotować wojskową grochówką, posadz jak najszybciej różnego rodzaju groch ;:94 ;:94 ;:94
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, bardzo bym chciała pozbierać nasionka ale nie wiem czy mi sie uda, żeby nie za wcześnie, nie późno - z pewnością będę się starać! A na grochówkę zapraszam wszystkich w czasie wakacji! Podobno piekarnik w tej kuchni działa, więc może też coś upiekę!

Katko, włości mam duże ale ponieważ są na zboczu, to tak nie czuć wielkości. Rośliny mam nadzieję, że się pięknie rozrosną i będą dodawały jeszcze uroku naszej pięknej okolicy!

Witam Cię lisko, niestety szydełko czeka na lepsze czasy! z cieawostek musze jeszcze napisać, że po naszej działce spacerują czasami lisy, ale myśmy ich jeszcze nie widzieli.

Wisienko, pogoda niestety dalej marna, dzwoniłam właśnie do sąsiadki zapytać co tam u nas słychać i mówiła, że dalej pada, ale podobno pomidory sobie radzą, gorzej z tymi świeżo posianymi, tutaj radziła mi porzucić złudzenia!

Wiadomości z ostatniej chwili: w poniedziałek założą nam prąd i przyjadą wiercić studnię !
Katka
200p
200p

Post »

Moniko, ponieważ Ty jesteś moja krajanka :wink: , powiedz mi (o ile to nie tajemnica), w którym kierunku od Krakowa masz te swoje włości :?: .

Gratuluje prądu i wody, które się pojawią w najbliższym czasie :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katko, w Krakowie mieszkam na osiedlu Bronowice Nowe (tuż obok giełdy kwiatowej, na którą wydałam sobie całkowity zakaz chodzenia!) a działkę mamy daleko (70 km) na obrzeżach Czchowa
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

O! jak extra! ;:138 No to nareszcie będziesz miała zdobycze cywilazacji na działce! :D
Pozdrawiam serdecznie
Katka
200p
200p

Post »

Okolice Czchowa to piękne tereny, niedaleko zalew, super :D .
Kawałek macie, ale warto przebyć trochę kilometrów, aby uciec z Krakowa w zieleń i ciszę.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

To jednak spora odległość od domu...
Moniko czy możesz liczyć na czyjąś pomoc tam na działce?
Na podlewanie nowoposadzonych roślin sadowniczych i ozdobnych?
Póżniej dadzą sobie radę ale początek może być trudny dla roślin.
Gratuluję kolejnego etapu adaptacji . ;:109
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”