Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

No ja się sama skuszę za taką cenę i za tę sporą wielkość i za tę lekkość konstrukcji. O takie mi wlaśnie cos chodzilo. Mialam sobie sprawić pergolę dopiero w przyszłym roku, ale traktuję to jako okazję i coś innego musi zaczekać na za rok.
Lewizja na sadzenie musi zaczekać, po pełnia idzie i zimno i ciemno jest wieczorem.
Wiesz co, dwie lewizje mam jeszcze bez pączkow, to jak mi się trafi żolta to Ci ją dam.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja mam coś pecha do brzoskwini, jedna była chora, druga przyszła z suchym korzeniem i póki co nie chce się obudzić ;:131 Może jeszcze ruszy? ;:131
Wysokie pergole w L., zapisuję sobie :tan
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, dobrze że wspomniałaś o tej pergoli, spojrzałam teraz na ofertę i może jak mi się uda to ją kupię (o ile nie będzie bardzo wiotka)... już kiedyś sobie kombinowałam taką "bramę" w ogrodzie zrobić, muszę tylko z metrówką wyjść na tę zimnice i popatrzeć na rozstaw, czy byłby odpowiedni ;:224
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No i byłam w ogródku i zapomniałam wymierzyć szerokość ;:14 Jednak jeszcze mam 2 dni na podjęcie decyzji .Dzisiaj poszybowały do doniczek Bodziszek od tary,Sangwinaria i siewki kokoryczy George Baker wiem ,że pisałam też o goryczce, lecz ta dopiero po kwitnieniu pójdzie do doniczki.Pogoda pod zdechłym psem, lecz musiałam zajrzeć chociaż na chwilkę do ogródka :)
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, no czytałam u Ciebie o tej nowozakupionej brzoskwini, może faktycznie jeszcze warto zaczekać.
Ja mam odmianę Siewka Rokoniewicka - jestem bardzo zadowolona, jest ładna o każdej porze roku, owoce ma smaczne, nie ulega kędzierzawości... Fajna jest. Obecnie jest w pełni rozkwicie.
Też zerknę na te wysokie pergole. ;:108

Ja Basiu nawet jestem skłonna dopasować sobie tę pergolę do potrzeb wielkościowych mojego ogrodu ;:306 - a baza jest, i w miarę za dobrą cenę. Najwyżej gdzieś ją skrócę, obrócę, pozaginam, ponaginam - i jakoś to będzie ;:306 Dla tego powojnika może być nawet nieco wiotka. W czwartek się dowiemy co to jest.

Jadziu, już z góry Ci bardzo dziękuję za przygotowanie kolejnych sadzonek - jesteś mistrzynią w przygotowywaniu takich wspanialości do ogrodu ;:196 Wszystko mi się tak pięknie i szybko od Ciebie przyjmuje. ;:215
Pogoda u mnie też paskudna. I gdyby mi kto powiedział tydzień temu, że będę bardzo grubo poubierana spoglądała na kwitnącą cudnie brzoskwinię to chyba bym nie uwierzyła... A tak się teraz oto właśnie u mnie dzieje...
W tym tygodniu dostałam już wszystkie rośliny jakie zamówiłam, wręcz przybyły hurtem :tan
Wiciokrzewy zaostrzone, jaśminowiec, liliowce, kolkwicja, ostróżki, lewizje, rutewki - troszkę tego czeka na posadzenie.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia dobrze spostrzegła, już od poniedziałku mają być te pergole. ;:172
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Beatko :wit . Fajnie, że dostałaś już wszystkie rośliny ;:138 . Teraz tylko trzeba posadzić ;:108 . Czytam i zastanawiam się o jakich pergolach mowa ;:224 . Ja poszukuję drewnianego łuku i jakoś nie mogę znaleźć. Wszystko albo zbyt wąskie albo badziewne w wykonaniu ;:222 . Pewnie gdybym wydała kilka stów to miałabym od ręki :roll: . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, najprawdopodobniej piszę o skromnym łuku, pergoli - info wysłalam Ci na pw. Zaglądnąć na to jednak trzeba.
Tak, rośliny zamówione już są u mnie, co z nich będzie to z nich będzie. Kupowałam co mi serce podpowiedało i Wy ;:172
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko widzę, że aż buzia na odległość się śmieje z nowo przybyłych roślinek. Ja też planowałam sobie sprawić lewizje i nawet bym miała miejsce ale na razie sobie odpuszczę. Wolę się zapisać się na jeżynę bezkolcową Prime ark 45 bo będzie grupowe zamówienie na jesieni.
Z ciekawości zobaczę te pergolki ale tylko popatrzę ;:306
;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Beatko..życzę ci aby u ciebie lewizja rosła jak szalona. ;:128 . Ja do niej robiłam już kilka podejść i za każdym razem ;:222 . Pergolka także by mi się przydała a właściwie nie mogę się zdecydować, pergola czy kratka. ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu, zawsze mnie cieszą nowe roślinki ;:108
Pergolę też najpierw obejrzę zanim wstawię do koszyka, no jeśli jeszcze będą jak wrócę z pracy.. Decyzji jeszcze nie podjęłam ;:172
Mnie na lewizje zachęciła oczywiście Jadzinka a potem cena, jaka była w tej szkólce. A jak teraz przyjęchały już kwitnące i całe w pąkach to radość wielka.
Dobrze wiedzieć, że już są takie jeżyny, na którą masz chrapkę. W sumie to nie wiedzieć czemu moja też owocuje na tegorocznych, tnę ją maksymalnie a ona ma i tak sporo owoców. Nie wiem jaka to odmiana, bo była sobie tu już. Niestety, te kolcowe też się panoszą, przechodzą z sąsiedzkich nieużytków, więc walczę z nimi co roku bardzo ostro...

Zuziu, - no właśnie lewizja też mi się kojarzy z kapryśną i trudniejszą roślinką. Dlatego jej wcześniej nie kupowalam, bo u mnie na targu bywa powyżej 20 zł, ale teraz w szkólce mam prawie 4 szt. za taką cenę, więc się skusiłam i mam pełną świadomość, że może mi z nią nie wyjść. Ale pomyślałam, że spróbować z taką ślicznością chociaż raz po prostu trzeba....
A może i kratka i pergola? ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Beatko, witaj kochana. :wit
Lewizję kupiłam jakiś czas temu. Nawet dwie. Zakwitły w następnym roku a jakże....i od tego czasu cisza. I na dodatek ostała się tylko jedna. Druga zginęła po zimie. Muszę do niej zajrzeć. Może szykuje jakąś niespodziankę a ja o tym nie wiem?
Pergolę obejrzałam w gazetce. Mnie by się przydała taka jakie były teraz w L... ale wyższa. Tej po łuku jakoś nigdzie u siebie nie widzę...
Miłego dnia ci życzę i dużo ;:3 U mnie już się obudziło... ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, u mnie też dzisiaj piękny i ciepły dzionek. ;:3
Z lewizją wiem, że może być różnie.
A jak sadzić i potem przechowywać ją przez zimę to pytaj Jadzi - bo świetnie u Niej lewizja się trzyma ;:108 Ja dostałam instrukcję bezpośrednio wizualną :tan
Oj tak, mnie też by bardziej pasowała tamta poprzednia pergola ale wyższa, jednakże łuki też mam gdzie wcisnąć jak mi się spodobają ;:172

Troszkę fotek z dzisiaj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Takimi widokami z ogrodu, można poprawić każdy nastrój. Fajny kolorek ma druga lewizja, taki łososiowo-żółty ;:63 A tulipan na warcie chyba bardzo zmęczony, aż się biedak podparł karabinem ;:306 Moje dopiero w pąkach, tylko w jednym pokazuje się kolor. Ale nie wiem czy nie zakłamany, bo sądząc z nazwy, to miał wyglądać inaczej ;:oj
Udane zakupy, Beatko ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanek się wszystkim kłaniał bo jest blisko drzwi wejściowych do domu. Ale wczoraj zwolniłam go z tej musztry bo jakoś był mało widoczny jak był taki płożący. ;:oj Zecydowanie mu bardziej do twarzy w pionie, nawet o lasce. :;230 To staruszek - będzie miał już ze dwa tygodnie ;:306
Kwitnące lewizje mi zrobiły niespodziankę, tym bardziej, że jak je zamawiałam, to była adnotacja, że kolor to loteria.... A tu proszę, mam dwa kolorki ;:215
Tak, jestem zadowolona z zakupów, tylko nie miałam odwagi dzisiaj sadzić.... A na dniach pełnia księżyca to też nie będę.... Muszą więc roślinki poczekać. Ja też...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”