Uratowane storczyki (Art) :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu ależ piękna ta cattleya   niech Ci długo kwitnie, no i czekam na fotki rozwiniętych pączków tej "starej"
 niech Ci długo kwitnie, no i czekam na fotki rozwiniętych pączków tej "starej"   

jeszcze nigdy w sklepie/kwiaciarni nie widziałam storczyka tego rodzaju, na wystawie pewnie mi przemknęła jakaś, ale jak byłam w zeszłym roku to byłam za mało uświadomiona chyba i tylko sabotków wypatrywałam
  i tylko sabotków wypatrywałam  

jeszcze nigdy w sklepie/kwiaciarni nie widziałam storczyka tego rodzaju, na wystawie pewnie mi przemknęła jakaś, ale jak byłam w zeszłym roku to byłam za mało uświadomiona chyba
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim wątku i miłe słowa o obydwu katlejkach   

Prawdę mówiąc, większą radość sprawia mi podpatrywanie rozwoju tej starszej.
To prawdziwa szkoła poznawania rośliny. Cieszą mnie jej zdrowe, jędrne korzonki i wydaje mi się, że
choć trochę czuję jej potrzeby...
Halinko, pytasz o kolorek? Z tego co pamiętam, było to połączenie ecru, żółtego i różu z fioletem,
a warżka tylko niewiele pofalowana 

Jeanne, na kolejnej wystawie na pewno wypatrzysz Cattleyę. Jednak kwitnienie, choć piękne, nie trwa długo

Prawdę mówiąc, większą radość sprawia mi podpatrywanie rozwoju tej starszej.
To prawdziwa szkoła poznawania rośliny. Cieszą mnie jej zdrowe, jędrne korzonki i wydaje mi się, że
choć trochę czuję jej potrzeby...
Halinko, pytasz o kolorek? Z tego co pamiętam, było to połączenie ecru, żółtego i różu z fioletem,
a warżka tylko niewiele pofalowana

Jeanne, na kolejnej wystawie na pewno wypatrzysz Cattleyę. Jednak kwitnienie, choć piękne, nie trwa długo

Super, że pojawiły się pąki w "starej" cattley, niecierpliwie czekam na ich rozkwit
 Super, że pojawiły się pąki w "starej" cattley, niecierpliwie czekam na ich rozkwit  

Będę niecierpliwie czekać na kolejne relacje
 Będę niecierpliwie czekać na kolejne relacje  
 ).
 ).