Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

No proszę jaka piwonia zapączkowana, wyrywna ona, ale chyba nie, taki jej urok?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś ale mnie widoki omijają, wszystko muszę nadrabiać. :oops:
Cudnie a wiśnia kwitnie przepięknie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ogród mi podlewa :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam,dzisiaj znowu piękny dzień ,ale pilny wyjazd uniemożliwił mi pracę w ogrodzie ,troszkę po południu coś zrobiłam ,może jutro uda się więcej zrobić .

Grażynko,róże są zadołowane ,jutro wsadzę 6 szt do doniczek ,bo nie mam przygotowanej następnej rabaty,a w doniczkach fajnie przetrzymają ,jak skończę wysyłki to zrobię tą rabatę ,reszta już posadzona ,u mnie bardzo dużo kwitnie narcyzów,kwiatek przy kwiatku ,a teraz zaczynają te ciut późniejsze odmiany,zasil ich trochę w lecie nawozem potasowo fosforowym ,żeby miały siłę zawiązać pąki kwiatowe,pozdrawiam :wit

Justynko,trzeba troszkę zasilić te narcyzy po przekwitnięciu,to się odwdzięczą kwiatami na rok następny,u mnie dopiero teraz troszkę popadało,ale chyba niewiele ,może coś jeszcze dołoży,pozdrawiam :wit

Gosiu,na razie mam dość róż,może kiedyś mi przejdzie :uszy ,a w ogrodzie też nie mam czasu popracować ,bo mam wysyłki i to jest teraz priorytet ,trudno ,może to nadrobię :wit

Ewciu,to chyba najwcześniejsza u mnie odmiana,ale Balerina też się spieszy i też ma pączki,Fan Tan taka morelowo- brzoskwiniowa,pięknie wygląda ,ja też nie mogę doczekać sie kwitnienia piwonii,znowu moja twarz zanurzy się w ich płatkach ,a ten niepowtarzalny zapach tak potrafi ukoić ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,padł mi przy pisaniu internet ,a ja nie mam czasu nic z tym zrobić ,już 2 moje piwonie mają pączki na wierzchu,za moment zakwitną i tak będzie do połowy czerwca,to dopiero są emocje ,myślę ,że w tym roku jeszcze będzie ich więcej ,pozdrawiam i śpij słodko ;:196

Gosiu clem moje fiołki cudownie pachną ,tylko białe te późniejsze nie pachną ,niektóre piwonie i u mnie nosy wystawiają ,ale mam tyle odmian od najwcześniejszych do późnych ,pozdrawiam ;:168

Aniu,ta wiśnia jest najpierwsza,ale już dzisiaj druga zakwitła,sasanki są cudowne i też bardzo cieszą ,wszystko w takim tempie teraz przyspieszyło,nie nie nadążam za nimi :heja

Iwonko,to jest najwcześniejsza piwonia i niedługo zakwitnie na brzoskwiniowy kolor :heja

Kasiu,to najwcześniejsza wiśnia ,ale tak wszystko się spieszy ,że nie można zdążyć za nimi ,zaraz będą u mnie piwonie ,pozdrawiam ;:168

Marysiu, u mnie też troszkę padało,ale niewiele ,może jeszcze coś w nocy dołoży,bardzo by się przydało,bo codziennie muszę podlewać te nowe róże i kaskadę ,ale cóż poradzić ,jak tak mi się zachciało,buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiosenne łany pachnących fiołków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

za moment zakwitnie biały pigwowiec
Obrazek

kępa rdestu wężownika
Obrazek

wiśnia zygzakowata z bliska i miliony pszczół na niej,które sie zgubiły w gąszczu kwiatów
Obrazek

i z dalsza
Obrazek

zakwitła też inna wiśnia
Obrazek

Obrazek

takie duże już lilie złotogłów ,białe i czerwone
Obrazek

narcyzki
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu no mnie cudnie podlało i rośliny od razu inaczej się prezentują ;:333 Rzucę się dzisiaj na chwasty :;230 a u mnie złotogłów (martagony) jeszcze nie wychodzą ;:oj Na fiołki jestem chętna. Za to pięknie wychodzi wilczomlecz griffitha :D
Trochę Ci współczuję z tym podlewaniem ale coś za coś :wink: Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej jakie łany fijołeczków, najbardziej podoba mi się ten jasny, no nie, wszystkie piękne, uwielbiam je za ten zapach ;:215 a wiśnie ;:oj , cudne, u nas też już jest tłoczno przy wiśniach, pięknie się robi ;:138
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, masz piękne łany żonkili, u mnie w tym roku marniutko. Piękny ten pierwszy fiołeczek, pierwszy raz takiego widzę ;:oj
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

A ja Martuś powiem, że najbardziej podoba mi się biały pigwowiec ;:333
Dostałam dziś z rana miła niespodziankę z Twojego ogrodu ;:198
Martusia ;:196 i ogromne dzięki ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzisiaj przerwa z wysyłkami to coś podrobiłam w ogrodzie ,dokończyłam przycinać róże,troszkę okopałam i praktycznie rabata wzdłuż ogrodzenia gotowa ,kalmie przyjechały w doniczkach,to stoją przed domem i deszczyk na nie troszkę pada,wsadzę w innym czasie ,ponuractwo dzisiaj ogromne było i zimno,ale ja twardo w ogrodzie ,chciałam zrobić tą rabatę,teraz grzeję się przy piecu,który daje cudowne ciepełko .

Beatko,fiołów jest pod dostatkiem ,to i dla Ciebie sie znajdą, ;:168

Marysiu,u mnie w nocy już nic nie lało,ale po południu się rozsiępiło i dalej pada powoli ,to nie trzeba będzie na chwilkę podlewać ,nie kop bardzo koło tego wilczomlecza ,bo on ma korzenie poziome i w wielu miejscach koło niego mogą wyjść następne kły,ja nie mam czasu rzucać się na chwasty ;:306 ,a czy ubyło ich u Ciebie po dzisiejszym dniu,dokończyłam obcinanie róż w ogrodzie ,tyle taczek śmieci ,pędów róż i różnych liści wyjechało,że nie do wiary ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,to pojadą do Ciebie takie fiołeczki,dzisiaj u mnie zimno , ponuro i siąpi ,nawet w ogrodzie było smętnie ;:131

Justynko,mam różne kolory fiołków,od białego po granat,a między paleta barw ;:219

Aniu,biały pigwowiec jak zakwitnie to naprawdę jest piękny,a kwiatuszki niech rosną i zdobią twoje włości,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś już czekam na festiwal piwonii, skoro takie wyrywne. :) Kwitnące wiśnie niesamowicie piękne. ;:oj Nie widziałam, że istnieją fiołki w takich kolorach. :shock: Lilie ogromne i narcyzy już tak gromadnie zakwitły. ;:215 Też popracowałam, ale u nas ciepło i nareszcie trochę zaczęło padać.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu ale masz fiołeczków różnistych... ;:63
Piszesz że miałaś ładny dzień , u mnie było ponuro i chłodno a teraz pada drobny deszczyk...
Dobrze bo podlewa , tak powinno być , w nocy deszcz a w dzień słoneczko...
I tego ci życzę na jutrzejszy dzień, dużo ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj takie Kalmie do mnie przyjechały ,dobrze ,że są w doniczkach bo nie mam ich teraz czasu zasadzić
Obrazek

Pięknie kwitnie forsycja
Obrazek

Obrazek

następne narcyzy zakwitają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

brateczki przed domem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żywokost
Obrazek

jagoda kamczacka cała w kwiatach
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit
Piękne Kalmie ;:333 ;:333 Sasanki już kwitną i bratki , narcyzy - cudnie i kolorowo ;:63 ;:63
Podeślij trochę chmur deszczowych do mnie - bo susza straszna a przesadzania mam sporo ;:180 U mnie nic nie popadało :(
Jestem padnięta - sprzątałam na starej działce , wycinałam , miałam przesadzać ale wody jeszcze nie mamy i deszcz też nie chciał padać .
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś, po prostu kocham Twój ogród ;:196 Ma niesamowity klimat. Pigwowiec muszę koniecznie u siebie posadzić ale dopiero jesienią, jak uporządkuję trochę siedlisko ;:108
Roślinki od Ciebie znalazły swoje miejsce, mam nadzieję, że cudownie się rozrosną i będą zdobiły mój skromny ogród ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”