Ogród Marty-cz.aktualna
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
No proszę jaka piwonia zapączkowana, wyrywna ona, ale chyba nie, taki jej urok?
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś ale mnie widoki omijają, wszystko muszę nadrabiać.
Cudnie a wiśnia kwitnie przepięknie

Cudnie a wiśnia kwitnie przepięknie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ogród mi podlewa 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam,dzisiaj znowu piękny dzień ,ale pilny wyjazd uniemożliwił mi pracę w ogrodzie ,troszkę po południu coś zrobiłam ,może jutro uda się więcej zrobić .
Grażynko,róże są zadołowane ,jutro wsadzę 6 szt do doniczek ,bo nie mam przygotowanej następnej rabaty,a w doniczkach fajnie przetrzymają ,jak skończę wysyłki to zrobię tą rabatę ,reszta już posadzona ,u mnie bardzo dużo kwitnie narcyzów,kwiatek przy kwiatku ,a teraz zaczynają te ciut późniejsze odmiany,zasil ich trochę w lecie nawozem potasowo fosforowym ,żeby miały siłę zawiązać pąki kwiatowe,pozdrawiam
Justynko,trzeba troszkę zasilić te narcyzy po przekwitnięciu,to się odwdzięczą kwiatami na rok następny,u mnie dopiero teraz troszkę popadało,ale chyba niewiele ,może coś jeszcze dołoży,pozdrawiam
Gosiu,na razie mam dość róż,może kiedyś mi przejdzie
,a w ogrodzie też nie mam czasu popracować ,bo mam wysyłki i to jest teraz priorytet ,trudno ,może to nadrobię
Ewciu,to chyba najwcześniejsza u mnie odmiana,ale Balerina też się spieszy i też ma pączki,Fan Tan taka morelowo- brzoskwiniowa,pięknie wygląda ,ja też nie mogę doczekać sie kwitnienia piwonii,znowu moja twarz zanurzy się w ich płatkach ,a ten niepowtarzalny zapach tak potrafi ukoić ,pozdrawiam
Marysiu,padł mi przy pisaniu internet ,a ja nie mam czasu nic z tym zrobić ,już 2 moje piwonie mają pączki na wierzchu,za moment zakwitną i tak będzie do połowy czerwca,to dopiero są emocje ,myślę ,że w tym roku jeszcze będzie ich więcej ,pozdrawiam i śpij słodko
Gosiu clem moje fiołki cudownie pachną ,tylko białe te późniejsze nie pachną ,niektóre piwonie i u mnie nosy wystawiają ,ale mam tyle odmian od najwcześniejszych do późnych ,pozdrawiam
Aniu,ta wiśnia jest najpierwsza,ale już dzisiaj druga zakwitła,sasanki są cudowne i też bardzo cieszą ,wszystko w takim tempie teraz przyspieszyło,nie nie nadążam za nimi
Iwonko,to jest najwcześniejsza piwonia i niedługo zakwitnie na brzoskwiniowy kolor
Kasiu,to najwcześniejsza wiśnia ,ale tak wszystko się spieszy ,że nie można zdążyć za nimi ,zaraz będą u mnie piwonie ,pozdrawiam
Marysiu, u mnie też troszkę padało,ale niewiele ,może jeszcze coś w nocy dołoży,bardzo by się przydało,bo codziennie muszę podlewać te nowe róże i kaskadę ,ale cóż poradzić ,jak tak mi się zachciało,buziaczki
Grażynko,róże są zadołowane ,jutro wsadzę 6 szt do doniczek ,bo nie mam przygotowanej następnej rabaty,a w doniczkach fajnie przetrzymają ,jak skończę wysyłki to zrobię tą rabatę ,reszta już posadzona ,u mnie bardzo dużo kwitnie narcyzów,kwiatek przy kwiatku ,a teraz zaczynają te ciut późniejsze odmiany,zasil ich trochę w lecie nawozem potasowo fosforowym ,żeby miały siłę zawiązać pąki kwiatowe,pozdrawiam

Justynko,trzeba troszkę zasilić te narcyzy po przekwitnięciu,to się odwdzięczą kwiatami na rok następny,u mnie dopiero teraz troszkę popadało,ale chyba niewiele ,może coś jeszcze dołoży,pozdrawiam

Gosiu,na razie mam dość róż,może kiedyś mi przejdzie

Ewciu,to chyba najwcześniejsza u mnie odmiana,ale Balerina też się spieszy i też ma pączki,Fan Tan taka morelowo- brzoskwiniowa,pięknie wygląda ,ja też nie mogę doczekać sie kwitnienia piwonii,znowu moja twarz zanurzy się w ich płatkach ,a ten niepowtarzalny zapach tak potrafi ukoić ,pozdrawiam

Marysiu,padł mi przy pisaniu internet ,a ja nie mam czasu nic z tym zrobić ,już 2 moje piwonie mają pączki na wierzchu,za moment zakwitną i tak będzie do połowy czerwca,to dopiero są emocje ,myślę ,że w tym roku jeszcze będzie ich więcej ,pozdrawiam i śpij słodko

Gosiu clem moje fiołki cudownie pachną ,tylko białe te późniejsze nie pachną ,niektóre piwonie i u mnie nosy wystawiają ,ale mam tyle odmian od najwcześniejszych do późnych ,pozdrawiam

Aniu,ta wiśnia jest najpierwsza,ale już dzisiaj druga zakwitła,sasanki są cudowne i też bardzo cieszą ,wszystko w takim tempie teraz przyspieszyło,nie nie nadążam za nimi

Iwonko,to jest najwcześniejsza piwonia i niedługo zakwitnie na brzoskwiniowy kolor

Kasiu,to najwcześniejsza wiśnia ,ale tak wszystko się spieszy ,że nie można zdążyć za nimi ,zaraz będą u mnie piwonie ,pozdrawiam

Marysiu, u mnie też troszkę padało,ale niewiele ,może jeszcze coś w nocy dołoży,bardzo by się przydało,bo codziennie muszę podlewać te nowe róże i kaskadę ,ale cóż poradzić ,jak tak mi się zachciało,buziaczki

-
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu no mnie cudnie podlało i rośliny od razu inaczej się prezentują
Rzucę się dzisiaj na chwasty
a u mnie złotogłów (martagony) jeszcze nie wychodzą
Na fiołki jestem chętna. Za to pięknie wychodzi wilczomlecz griffitha
Trochę Ci współczuję z tym podlewaniem ale coś za coś
Dobrego dnia i pozdrawiam 

Trochę Ci współczuję z tym podlewaniem ale coś za coś

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ojej jakie łany fijołeczków, najbardziej podoba mi się ten jasny, no nie, wszystkie piękne, uwielbiam je za ten zapach
a wiśnie
, cudne, u nas też już jest tłoczno przy wiśniach, pięknie się robi 

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Martusiu, masz piękne łany żonkili, u mnie w tym roku marniutko. Piękny ten pierwszy fiołeczek, pierwszy raz takiego widzę 

Pozdrawiam - Justyna
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
A ja Martuś powiem, że najbardziej podoba mi się biały pigwowiec
Dostałam dziś z rana miła niespodziankę z Twojego ogrodu
Martusia
i ogromne dzięki 

Dostałam dziś z rana miła niespodziankę z Twojego ogrodu

Martusia

-
Witam ,dzisiaj przerwa z wysyłkami to coś podrobiłam w ogrodzie ,dokończyłam przycinać róże,troszkę okopałam i praktycznie rabata wzdłuż ogrodzenia gotowa ,kalmie przyjechały w doniczkach,to stoją przed domem i deszczyk na nie troszkę pada,wsadzę w innym czasie ,ponuractwo dzisiaj ogromne było i zimno,ale ja twardo w ogrodzie ,chciałam zrobić tą rabatę,teraz grzeję się przy piecu,który daje cudowne ciepełko .
Beatko,fiołów jest pod dostatkiem ,to i dla Ciebie sie znajdą,
Marysiu,u mnie w nocy już nic nie lało,ale po południu się rozsiępiło i dalej pada powoli ,to nie trzeba będzie na chwilkę podlewać ,nie kop bardzo koło tego wilczomlecza ,bo on ma korzenie poziome i w wielu miejscach koło niego mogą wyjść następne kły,ja nie mam czasu rzucać się na chwasty
,a czy ubyło ich u Ciebie po dzisiejszym dniu,dokończyłam obcinanie róż w ogrodzie ,tyle taczek śmieci ,pędów róż i różnych liści wyjechało,że nie do wiary ,pozdrawiam
Iwonko,to pojadą do Ciebie takie fiołeczki,dzisiaj u mnie zimno , ponuro i siąpi ,nawet w ogrodzie było smętnie
Justynko,mam różne kolory fiołków,od białego po granat,a między paleta barw
Aniu,biały pigwowiec jak zakwitnie to naprawdę jest piękny,a kwiatuszki niech rosną i zdobią twoje włości,pozdrawiam
Beatko,fiołów jest pod dostatkiem ,to i dla Ciebie sie znajdą,

Marysiu,u mnie w nocy już nic nie lało,ale po południu się rozsiępiło i dalej pada powoli ,to nie trzeba będzie na chwilkę podlewać ,nie kop bardzo koło tego wilczomlecza ,bo on ma korzenie poziome i w wielu miejscach koło niego mogą wyjść następne kły,ja nie mam czasu rzucać się na chwasty

Iwonko,to pojadą do Ciebie takie fiołeczki,dzisiaj u mnie zimno , ponuro i siąpi ,nawet w ogrodzie było smętnie

Justynko,mam różne kolory fiołków,od białego po granat,a między paleta barw

Aniu,biały pigwowiec jak zakwitnie to naprawdę jest piękny,a kwiatuszki niech rosną i zdobią twoje włości,pozdrawiam

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś już czekam na festiwal piwonii, skoro takie wyrywne.
Kwitnące wiśnie niesamowicie piękne.
Nie widziałam, że istnieją fiołki w takich kolorach.
Lilie ogromne i narcyzy już tak gromadnie zakwitły.
Też popracowałam, ale u nas ciepło i nareszcie trochę zaczęło padać.

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Martuniu ale masz fiołeczków różnistych...
Piszesz że miałaś ładny dzień , u mnie było ponuro i chłodno a teraz pada drobny deszczyk...
Dobrze bo podlewa , tak powinno być , w nocy deszcz a w dzień słoneczko...
I tego ci życzę na jutrzejszy dzień, dużo
.

Piszesz że miałaś ładny dzień , u mnie było ponuro i chłodno a teraz pada drobny deszczyk...
Dobrze bo podlewa , tak powinno być , w nocy deszcz a w dzień słoneczko...
I tego ci życzę na jutrzejszy dzień, dużo

-
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu
Piękne Kalmie
Sasanki już kwitną i bratki , narcyzy - cudnie i kolorowo
Podeślij trochę chmur deszczowych do mnie - bo susza straszna a przesadzania mam sporo
U mnie nic nie popadało
Jestem padnięta - sprzątałam na starej działce , wycinałam , miałam przesadzać ale wody jeszcze nie mamy i deszcz też nie chciał padać .
Pozdrawiam i
posyłam .

Piękne Kalmie

Podeślij trochę chmur deszczowych do mnie - bo susza straszna a przesadzania mam sporo

Jestem padnięta - sprzątałam na starej działce , wycinałam , miałam przesadzać ale wody jeszcze nie mamy i deszcz też nie chciał padać .
Pozdrawiam i

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Martuś, po prostu kocham Twój ogród
Ma niesamowity klimat. Pigwowiec muszę koniecznie u siebie posadzić ale dopiero jesienią, jak uporządkuję trochę siedlisko 
Roślinki od Ciebie znalazły swoje miejsce, mam nadzieję, że cudownie się rozrosną i będą zdobiły mój skromny ogród

Roślinki od Ciebie znalazły swoje miejsce, mam nadzieję, że cudownie się rozrosną i będą zdobiły mój skromny ogród

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie