Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu - piękne rózyczki dostałaś.Powiedz w jakiej szkółce się w nie zaopatrzyłaś ? Małgosia- Pepsi ma rację, że gdy już nie będziesz miała miejsca dla róż, to nie przejmuj się za bardzo,my Forumowicze, na pewno się nimi zaopiekujemy.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, ubawiłam się setnie czytając Twoje przygody z nadprogramową różą
Jakbym sama siebie widziała
Dostałam od Kamili gratis w postaci "Alice Vena" i pół dnia tańcowałam z nią ogrodowego oberka
Wylądowała koniec końców pod sosną - trudno, może później wymyślę coś innego
A Twoja Anna Scharsach trzeba przyznać grzechu warta
Piękne masz odmiany tulipanów - klimaty takie jak lubię
Patrzę, że odstępy między nimi zostawiłaś spore - to wprost przeciwnie niż ja, która upycham cebulę koło cebuli
W tym roku wyrosły mi bardzo mikre tulipki i zastanawiam się czy to czasem nie z powodu zagęszczenia 
Piękne masz odmiany tulipanów - klimaty takie jak lubię
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Nie wiem jak to się stało, zgubiłam twój wątek
Mam sporo do nadrobienia, a tu już tulipany szaleją.
Czy te biało fioletowe tulipany na poprzedniej stronie to Flaming Flag
Jeśli to one to gdzie kupiłaś
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pogoda dziś letnia,na to czekałam,rośliny tylko potrzebowały wody,podlewałam z konewki i z węża.Jednak co to za podlewanie,czekałam na deszcz i się doczekałam,właśnie teraz pada i z daleka słychać nadchodzącą burzę ...
Dziś opryskałam róże preparatem 2 w 1,niepotrzebnie,bo teraz pada,ale musiałam to zrobić,bo u mnie już pojawiły się mszyce i bruzdownica
Niestety kilka liści pozwijanych zmusiło mnie do działania,no nic będę musiała to powtórzyć...
Zawiozłam i posadziłam dziś dwie werbeny spore sadzonki dwuletnie,a na parapecie czeka na mnie sporo siewek,które w pojemniku się nieźle rozpychają i z każdym dniem są coraz większe
Soniu ja naprawdę nie mam już wolnego miejsca,z werbeną dziś spacerowałam,ale w końcu znalazłam jej miejscówkę.
O hostę się nie martwię,nawet jak zmarznie znów podzielę z wielkiej kępy i do kamionki
Jolu tulipany mają teraz swój czas i ładnie to wykorzystują.W tym roku mam ich więcej i moja głowa co rusz na nie spogląda
Na Pompadoure czekam z niecierpliwością,ale wiadomo,że w tym roku jeszcze nie pokaże całej swojej klasy,bo to młoda sadzonka...
Wandziu do kamionki najpierw włożyłam donicę,która się spasowała idealnie i w nią hostę
Szkoda,że na magnolię nie masz już miejsca,ale no cóż zawsze możesz podziwiać u innych,nie wszystko to co nam się podoba zmieścimy
Ewuniu oby szał tulipanowy jeszcze chwilkę potrwał,całą zimę czekamy na przedstawienie:)
Oj te nowości zawsze na nie czekam z dreszczykiem emocji...
Zuza ja kupiłam za to czerwone tulipany,dzisiaj rozkwitły i nijak mi nie pasują do pozostałych
Ewka tulipany dają kolorki wiosną,a to jest to,czego nam potrzeba ...
Sabinka Pompadour kupiłam u Kamili (Rosaplant),długo na nią czekałam,ale jest i jestem happy
Na Eyes For You od dawna miałam chrapkę i na nią się cieszę,jak kwitnie wygląda jak kwiat piwonii krzewiastej,a pąki ma najpierw kremowe ,no cudo
Tulipany te białe jako jedyne takie wyprostowane...no wiesz codziennie je musztruję
Grażynko a co wyczytałaś o Pompadour? Ta róża to zagadka,ale ja lubię je odkrywać,więc zaryzykowałam
Tulipany Flaming ...jak tylko będą jesienią w B kupuję na kilogramy,przecież to moje ulubione połączenie...
Gosiu chętnie wpadnę na ciastko i kawę,a w ręku będę dzierżyć różę...ja się tak zarzekam,a pewnie już niedługo jak zobaczę w donicy kwitnącą ślicznotkę znów coś przyciągnę,a potem problem ...
123katex dziękuję:)
Aniu-anabuko dzięki za opinię o śliwie,teraz jestem spokojna
Zatem czekam na wysyp owoców
Alana tak bardzo się bałam tej wiosny,że cebule posadzone na jesieni coś mi zje albo grzyba dostaną...po raz pierwszy nie moczyłam cebul w Kaptanie
I jaki efekt? Wszystkie zakwitły ...uff
Magnolia to Galaxy,ma 7 lat i dzielnie co roku kwitnie /
Róż już dawno nie liczyłam,ale myślę,że około 100 to na pewno
Robię listę i ciągle jej nie mogę skończyć
Ewa róże kupuję w kilku miejscach,ale ostatnio z Floribundy i od Kamili,niektóre róże są też z zagranicznych szkółek.
Ok dziewczyny jak mi zostanie kolczasta w rękach to ogłoszenie wystawię hehe
Elwi ja już dla programowych nie miałam miejsca,ale cudem udało się do czasu przybycia gratiska.Teraz to już koniec,musze zaopiekować się tymi co rosną,atakują je już robale wszelkiego rodzaju...
Zawsze podczas sadzenia cebul mam dylemat,czy nie za gęsto,czy nie za rzadko? Na opakowaniu jest,że około 10 cm od siebie,no smaa nie wiem,ale jak widziałam tulipany u Soni to ma gęsto posadzone w donicy i pięknie jej kwitną
Nena fajnie,że jesteś:)Flaming Flay kupiłam w Biedronce,była tylko jedna paczuszka,a pewnie i ze 4 bym kupiła
Princess Irene zawsze je omijałam,ale tym razem skusiłam się i jestem zadowolona,w realu lepiej wyglądają niż na zdjęciu i mają ciemne liście

Te są śliczne...

Elegant Lady

Te żółte tulipany łażą po całym ogrodzie,co roku rosną w innym miejscu

Czy to Ice Cream okaże się za jakiś czas...

Miłego tygodnia
Dziś opryskałam róże preparatem 2 w 1,niepotrzebnie,bo teraz pada,ale musiałam to zrobić,bo u mnie już pojawiły się mszyce i bruzdownica
Zawiozłam i posadziłam dziś dwie werbeny spore sadzonki dwuletnie,a na parapecie czeka na mnie sporo siewek,które w pojemniku się nieźle rozpychają i z każdym dniem są coraz większe
Soniu ja naprawdę nie mam już wolnego miejsca,z werbeną dziś spacerowałam,ale w końcu znalazłam jej miejscówkę.
O hostę się nie martwię,nawet jak zmarznie znów podzielę z wielkiej kępy i do kamionki
Jolu tulipany mają teraz swój czas i ładnie to wykorzystują.W tym roku mam ich więcej i moja głowa co rusz na nie spogląda
Na Pompadoure czekam z niecierpliwością,ale wiadomo,że w tym roku jeszcze nie pokaże całej swojej klasy,bo to młoda sadzonka...
Wandziu do kamionki najpierw włożyłam donicę,która się spasowała idealnie i w nią hostę
Szkoda,że na magnolię nie masz już miejsca,ale no cóż zawsze możesz podziwiać u innych,nie wszystko to co nam się podoba zmieścimy
Ewuniu oby szał tulipanowy jeszcze chwilkę potrwał,całą zimę czekamy na przedstawienie:)
Oj te nowości zawsze na nie czekam z dreszczykiem emocji...
Zuza ja kupiłam za to czerwone tulipany,dzisiaj rozkwitły i nijak mi nie pasują do pozostałych
Ewka tulipany dają kolorki wiosną,a to jest to,czego nam potrzeba ...
Sabinka Pompadour kupiłam u Kamili (Rosaplant),długo na nią czekałam,ale jest i jestem happy
Na Eyes For You od dawna miałam chrapkę i na nią się cieszę,jak kwitnie wygląda jak kwiat piwonii krzewiastej,a pąki ma najpierw kremowe ,no cudo
Tulipany te białe jako jedyne takie wyprostowane...no wiesz codziennie je musztruję
Grażynko a co wyczytałaś o Pompadour? Ta róża to zagadka,ale ja lubię je odkrywać,więc zaryzykowałam
Tulipany Flaming ...jak tylko będą jesienią w B kupuję na kilogramy,przecież to moje ulubione połączenie...
Gosiu chętnie wpadnę na ciastko i kawę,a w ręku będę dzierżyć różę...ja się tak zarzekam,a pewnie już niedługo jak zobaczę w donicy kwitnącą ślicznotkę znów coś przyciągnę,a potem problem ...
123katex dziękuję:)
Aniu-anabuko dzięki za opinię o śliwie,teraz jestem spokojna
Alana tak bardzo się bałam tej wiosny,że cebule posadzone na jesieni coś mi zje albo grzyba dostaną...po raz pierwszy nie moczyłam cebul w Kaptanie
Magnolia to Galaxy,ma 7 lat i dzielnie co roku kwitnie /
Róż już dawno nie liczyłam,ale myślę,że około 100 to na pewno
Ewa róże kupuję w kilku miejscach,ale ostatnio z Floribundy i od Kamili,niektóre róże są też z zagranicznych szkółek.
Ok dziewczyny jak mi zostanie kolczasta w rękach to ogłoszenie wystawię hehe
Elwi ja już dla programowych nie miałam miejsca,ale cudem udało się do czasu przybycia gratiska.Teraz to już koniec,musze zaopiekować się tymi co rosną,atakują je już robale wszelkiego rodzaju...
Zawsze podczas sadzenia cebul mam dylemat,czy nie za gęsto,czy nie za rzadko? Na opakowaniu jest,że około 10 cm od siebie,no smaa nie wiem,ale jak widziałam tulipany u Soni to ma gęsto posadzone w donicy i pięknie jej kwitną
Nena fajnie,że jesteś:)Flaming Flay kupiłam w Biedronce,była tylko jedna paczuszka,a pewnie i ze 4 bym kupiła
Princess Irene zawsze je omijałam,ale tym razem skusiłam się i jestem zadowolona,w realu lepiej wyglądają niż na zdjęciu i mają ciemne liście

Te są śliczne...

Elegant Lady

Te żółte tulipany łażą po całym ogrodzie,co roku rosną w innym miejscu

Czy to Ice Cream okaże się za jakiś czas...

Miłego tygodnia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne te tulipanki.
Co do róży Pompadour to fajna z niej różyca.
Dobrze rośnie, ma średniej wielkości półpełne kwiaty, kwitnie cały sezon.
Wg for zagranicznych jest wigorną różą i dość zdrową.
Więc jeśli to ona / tea hybryda / to powinnaś być z niej zadowolona.
Co do róży Pompadour to fajna z niej różyca.
Dobrze rośnie, ma średniej wielkości półpełne kwiaty, kwitnie cały sezon.
Wg for zagranicznych jest wigorną różą i dość zdrową.
Więc jeśli to ona / tea hybryda / to powinnaś być z niej zadowolona.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - śliczne tulipanki , jakie kolorowe
Ja u siebie już też walczę z mszycą na różach a wczoraj obserwowałam sprytną sikorkę która jak akrobatka wieszała się na gałązkach pnącej róży i wyjadała mszyce , sprawdziłam nawet później czy nie uszkodziła listków - i nie
dlatego używam z marnym skutkiem naturalnych środków 
Ja u siebie już też walczę z mszycą na różach a wczoraj obserwowałam sprytną sikorkę która jak akrobatka wieszała się na gałązkach pnącej róży i wyjadała mszyce , sprawdziłam nawet później czy nie uszkodziła listków - i nie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piękne tulipanki
Już bruzdownica?
Musze i zerknąc, bo co roku ją mam na przednich rabatach.
Już bruzdownica?
Musze i zerknąc, bo co roku ją mam na przednich rabatach.
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu, u mnie Ice Cream wygląda podobnie
Czekam razem
Widziałam dziś nimółkę
Muszę zrobić oprysk. Czego używałaś 
Czekam razem
Widziałam dziś nimółkę
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, wow
jakie piękne tulipany
Ice cream wygląda jak mój, więc raczej nie jest pomyłkowy
Natomiast na rozkwit będziesz musiała poczekać pewnie jakieś 2 tygodnie, bo rozkwita baaardzo powoli.
Myślę, że ten:

to Super Parrot.
Natomiast Twój Elegant Lady na 100% jest pomyłkowy. Oryginalny jest liliokształtny, w zdecydowanym kremowym kolorze, w miarę rozkwitania robi się coraz bardziej różowy. Miałam go w ubiegłym roku i był to jeden z najwyższych tulipanów z bardzo dużymi kwiatami. Zobacz tutaj:
http://fineartamerica.com/featured/1-tu ... eeler.html
Już są szkodniki na różach???
U mnie jeszcze żadnych nie zauważyłam, oprócz poskrzypki na liliach 
Myślę, że ten:

to Super Parrot.
Natomiast Twój Elegant Lady na 100% jest pomyłkowy. Oryginalny jest liliokształtny, w zdecydowanym kremowym kolorze, w miarę rozkwitania robi się coraz bardziej różowy. Miałam go w ubiegłym roku i był to jeden z najwyższych tulipanów z bardzo dużymi kwiatami. Zobacz tutaj:
http://fineartamerica.com/featured/1-tu ... eeler.html
Już są szkodniki na różach???
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witaj Aniu, przybyłam z rewizytą i będę wpadać regularnie
Masz śliczny ogród, róże są olśniewające, śliczne i takie zdrowe.
Nawet nie wiesz, jak bardzo żałuję, że nie kupiłam pastelli, no ale nie da się tak od razu mieć wszystkiego, tak więc uzbrajam się w cierpliwość i cieszę oczy Twoimi zdjęciami
Ja swoje tulipany posadziłam w koszykach i wiem już, że więcej tego nie zrobię - posadzone osobno prezentują się zdecydowanie lepiej
Masz śliczny ogród, róże są olśniewające, śliczne i takie zdrowe.
Nawet nie wiesz, jak bardzo żałuję, że nie kupiłam pastelli, no ale nie da się tak od razu mieć wszystkiego, tak więc uzbrajam się w cierpliwość i cieszę oczy Twoimi zdjęciami
Ja swoje tulipany posadziłam w koszykach i wiem już, że więcej tego nie zrobię - posadzone osobno prezentują się zdecydowanie lepiej
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aneczko pięknie tulipany Ci kwitną.
Princess Irene przecudnej urody.
Nie spotkałam takich w sprzedaży jeszcze. 
Princess Irene przecudnej urody.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie Ty masz śliczne tulipany

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, byłam odwiedzić polecaną szkółkę
Ile tam piękności.. Szczerze, to musiałabym wyrzucić wszelkie inne rośliny żeby upakować różane chciejstwa, chociaż ceny przypominają o racjonalności w zakupach
Mistrzem nazw tulipanów nie jestem, ale twoje Elegant Lady to raczej Mata Hari
Mistrzem nazw tulipanów nie jestem, ale twoje Elegant Lady to raczej Mata Hari
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Od wielu dni nic nie padało,nawet nie kropiło,a od wczoraj pada wciąż i bardzo dobrze Może teraz,gdy dostaną pić ruszą na całego.
Gleba była przesuszona,a teraz to i trawka się zazieleni.
Teraz króluję tulipany i wiecie co? Warto je posadzić,by teraz się nimi cieszyć,to nic,że szybko przekwitają,przecież po to mamy aparaty i telefony,żeby je uwiecznić,a potem podziwiać.
Grażynko troszkę poszperałam na temat Pompadoure i znalazłam na zagranicznej stronie jej fotki,ładnie się zapowiada
Po raz pierwszy kupiłam różę Delbarda,by mieć opinię
Wszystko okaże się niebawem...
Monitaką pożyteczną sikorkę i ja bym zaprosiła...wczoraj widziałam biedronki,oby skutecznie się posiliły mszycami
Gosiu no niestety zimy nie było to i robactwo szybko wyłazi
Aniu masz Ice Cream? Może masz aktualną fotę? Czekamy zatem razem na lody śmietankowe w wydaniu tulipanowym...
Ja pryskałam preparatem 2 w 1 Substral i teraz jestem spokojniejsza...
Nimułka...muszę w google sprawdzić jak wygląda
Elwi wyczytałam,że Ice Cream to z późnych to i trochę trzeba poczekać.
Tak ten biało zielony to z B Super Parrot
Cieszę się,że jesteście czujne,oczywiście,że nastąpiła pomyłka,zaraz edytuję napis to Mata Hari
Niestety u mnie już grasują robaki,w tym roku wyjątkowo szybko się pojawiły
Wagabunga witam w moim małym świecie różanym,moje róże jak na razie zaczynają w tym roku nieciekawie,najpierw je za mocno ciachnęłam,a teraz muszę pilnować,by wszystkich liści mi robactwo nie wyżarło
Pastellę kiedyś i Ty zakupisz...ciekawe jakie odmiany posadziłaś u siebie?
Tajka w B kupiłam Princesse Irene,poluj w sierpniu
Karolacha pięknie zakwitły,czekam na kilka jeszcze
Sabinko szkółka ma piękne odmiany,ale ja na razie pasuję,muszę zająć się dokładnie tym co mam i zaopiekować się różaną rodzinką.
Zauważyłam,że czym więcej roślin,tym trudniej mi to wszystko ogarnąć i spamiętać.
Masz rację....Mata Hari jak byk
Dzięki za słuszną uwagę
Princesse Irene na tle zielonej trawki

Zeszłoroczne z B znów ładnie zakwitły

Flaming Flay

Purple Spider choć malutki to chętny do kwitnienia,mocarz z niego...

Kompozycja w bali

Gabi jeszcze w sukience,ale już w czwartek będzie po fryzjerze

Miłego wieczorku:)
Gleba była przesuszona,a teraz to i trawka się zazieleni.
Teraz króluję tulipany i wiecie co? Warto je posadzić,by teraz się nimi cieszyć,to nic,że szybko przekwitają,przecież po to mamy aparaty i telefony,żeby je uwiecznić,a potem podziwiać.
Grażynko troszkę poszperałam na temat Pompadoure i znalazłam na zagranicznej stronie jej fotki,ładnie się zapowiada
Po raz pierwszy kupiłam różę Delbarda,by mieć opinię
Monitaką pożyteczną sikorkę i ja bym zaprosiła...wczoraj widziałam biedronki,oby skutecznie się posiliły mszycami
Gosiu no niestety zimy nie było to i robactwo szybko wyłazi
Aniu masz Ice Cream? Może masz aktualną fotę? Czekamy zatem razem na lody śmietankowe w wydaniu tulipanowym...
Ja pryskałam preparatem 2 w 1 Substral i teraz jestem spokojniejsza...
Nimułka...muszę w google sprawdzić jak wygląda
Elwi wyczytałam,że Ice Cream to z późnych to i trochę trzeba poczekać.
Tak ten biało zielony to z B Super Parrot
Wagabunga witam w moim małym świecie różanym,moje róże jak na razie zaczynają w tym roku nieciekawie,najpierw je za mocno ciachnęłam,a teraz muszę pilnować,by wszystkich liści mi robactwo nie wyżarło
Pastellę kiedyś i Ty zakupisz...ciekawe jakie odmiany posadziłaś u siebie?
Tajka w B kupiłam Princesse Irene,poluj w sierpniu
Karolacha pięknie zakwitły,czekam na kilka jeszcze
Sabinko szkółka ma piękne odmiany,ale ja na razie pasuję,muszę zająć się dokładnie tym co mam i zaopiekować się różaną rodzinką.
Zauważyłam,że czym więcej roślin,tym trudniej mi to wszystko ogarnąć i spamiętać.
Masz rację....Mata Hari jak byk
Princesse Irene na tle zielonej trawki

Zeszłoroczne z B znów ładnie zakwitły

Flaming Flay

Purple Spider choć malutki to chętny do kwitnienia,mocarz z niego...

Kompozycja w bali

Gabi jeszcze w sukience,ale już w czwartek będzie po fryzjerze

Miłego wieczorku:)
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne masz tulipany. Duża różnorodność i odmian, i kolorów.
Krótko mówiąc: przepiękne
Krótko mówiąc: przepiękne