Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu - piękne rózyczki dostałaś.Powiedz w jakiej szkółce się w nie zaopatrzyłaś ? Małgosia- Pepsi ma rację, że gdy już nie będziesz miała miejsca dla róż, to nie przejmuj się za bardzo,my Forumowicze, na pewno się nimi zaopiekujemy.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ubawiłam się setnie czytając Twoje przygody z nadprogramową różą :;230 Jakbym sama siebie widziała ;:306 Dostałam od Kamili gratis w postaci "Alice Vena" i pół dnia tańcowałam z nią ogrodowego oberka ;:306 Wylądowała koniec końców pod sosną - trudno, może później wymyślę coś innego ;:224 A Twoja Anna Scharsach trzeba przyznać grzechu warta ;:108
Piękne masz odmiany tulipanów - klimaty takie jak lubię ;:167 Patrzę, że odstępy między nimi zostawiłaś spore - to wprost przeciwnie niż ja, która upycham cebulę koło cebuli ;:183 W tym roku wyrosły mi bardzo mikre tulipki i zastanawiam się czy to czasem nie z powodu zagęszczenia ;:224
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit

Nie wiem jak to się stało, zgubiłam twój wątek :oops:
Mam sporo do nadrobienia, a tu już tulipany szaleją. ;:138
Czy te biało fioletowe tulipany na poprzedniej stronie to Flaming Flag :?:
Jeśli to one to gdzie kupiłaś :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pogoda dziś letnia,na to czekałam,rośliny tylko potrzebowały wody,podlewałam z konewki i z węża.Jednak co to za podlewanie,czekałam na deszcz i się doczekałam,właśnie teraz pada i z daleka słychać nadchodzącą burzę ...
Dziś opryskałam róże preparatem 2 w 1,niepotrzebnie,bo teraz pada,ale musiałam to zrobić,bo u mnie już pojawiły się mszyce i bruzdownica ;:124 Niestety kilka liści pozwijanych zmusiło mnie do działania,no nic będę musiała to powtórzyć...
Zawiozłam i posadziłam dziś dwie werbeny spore sadzonki dwuletnie,a na parapecie czeka na mnie sporo siewek,które w pojemniku się nieźle rozpychają i z każdym dniem są coraz większe ;:108

Soniu ja naprawdę nie mam już wolnego miejsca,z werbeną dziś spacerowałam,ale w końcu znalazłam jej miejscówkę.
O hostę się nie martwię,nawet jak zmarznie znów podzielę z wielkiej kępy i do kamionki ;:108

Jolu tulipany mają teraz swój czas i ładnie to wykorzystują.W tym roku mam ich więcej i moja głowa co rusz na nie spogląda :heja
Na Pompadoure czekam z niecierpliwością,ale wiadomo,że w tym roku jeszcze nie pokaże całej swojej klasy,bo to młoda sadzonka...

Wandziu do kamionki najpierw włożyłam donicę,która się spasowała idealnie i w nią hostę :uszy
Szkoda,że na magnolię nie masz już miejsca,ale no cóż zawsze możesz podziwiać u innych,nie wszystko to co nam się podoba zmieścimy ;:145

Ewuniu oby szał tulipanowy jeszcze chwilkę potrwał,całą zimę czekamy na przedstawienie:)
Oj te nowości zawsze na nie czekam z dreszczykiem emocji...

Zuza ja kupiłam za to czerwone tulipany,dzisiaj rozkwitły i nijak mi nie pasują do pozostałych ;:303

Ewka tulipany dają kolorki wiosną,a to jest to,czego nam potrzeba ...

Sabinka Pompadour kupiłam u Kamili (Rosaplant),długo na nią czekałam,ale jest i jestem happy ;:333
Na Eyes For You od dawna miałam chrapkę i na nią się cieszę,jak kwitnie wygląda jak kwiat piwonii krzewiastej,a pąki ma najpierw kremowe ,no cudo ;:167
Tulipany te białe jako jedyne takie wyprostowane...no wiesz codziennie je musztruję ;:306

Grażynko a co wyczytałaś o Pompadour? Ta róża to zagadka,ale ja lubię je odkrywać,więc zaryzykowałam ;:303
Tulipany Flaming ...jak tylko będą jesienią w B kupuję na kilogramy,przecież to moje ulubione połączenie...

Gosiu chętnie wpadnę na ciastko i kawę,a w ręku będę dzierżyć różę...ja się tak zarzekam,a pewnie już niedługo jak zobaczę w donicy kwitnącą ślicznotkę znów coś przyciągnę,a potem problem ...

123katex dziękuję:)

Aniu-anabuko dzięki za opinię o śliwie,teraz jestem spokojna ;:333 Zatem czekam na wysyp owoców ;:215

Alana tak bardzo się bałam tej wiosny,że cebule posadzone na jesieni coś mi zje albo grzyba dostaną...po raz pierwszy nie moczyłam cebul w Kaptanie ;:oj I jaki efekt? Wszystkie zakwitły ...uff
Magnolia to Galaxy,ma 7 lat i dzielnie co roku kwitnie /
Róż już dawno nie liczyłam,ale myślę,że około 100 to na pewno ;:108 Robię listę i ciągle jej nie mogę skończyć ;:224

Ewa róże kupuję w kilku miejscach,ale ostatnio z Floribundy i od Kamili,niektóre róże są też z zagranicznych szkółek.
Ok dziewczyny jak mi zostanie kolczasta w rękach to ogłoszenie wystawię hehe

Elwi ja już dla programowych nie miałam miejsca,ale cudem udało się do czasu przybycia gratiska.Teraz to już koniec,musze zaopiekować się tymi co rosną,atakują je już robale wszelkiego rodzaju...
Zawsze podczas sadzenia cebul mam dylemat,czy nie za gęsto,czy nie za rzadko? Na opakowaniu jest,że około 10 cm od siebie,no smaa nie wiem,ale jak widziałam tulipany u Soni to ma gęsto posadzone w donicy i pięknie jej kwitną :uszy

Nena fajnie,że jesteś:)Flaming Flay kupiłam w Biedronce,była tylko jedna paczuszka,a pewnie i ze 4 bym kupiła :uszy

Princess Irene zawsze je omijałam,ale tym razem skusiłam się i jestem zadowolona,w realu lepiej wyglądają niż na zdjęciu i mają ciemne liście ;:oj

Obrazek

Obrazek

Te są śliczne...

Obrazek

Elegant Lady

Obrazek

Te żółte tulipany łażą po całym ogrodzie,co roku rosną w innym miejscu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy to Ice Cream okaże się za jakiś czas...

Obrazek

Miłego tygodnia :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękne te tulipanki. :uszy
Co do róży Pompadour to fajna z niej różyca.
Dobrze rośnie, ma średniej wielkości półpełne kwiaty, kwitnie cały sezon.
Wg for zagranicznych jest wigorną różą i dość zdrową.
Więc jeśli to ona / tea hybryda / to powinnaś być z niej zadowolona. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - śliczne tulipanki , jakie kolorowe
Ja u siebie już też walczę z mszycą na różach a wczoraj obserwowałam sprytną sikorkę która jak akrobatka wieszała się na gałązkach pnącej róży i wyjadała mszyce , sprawdziłam nawet później czy nie uszkodziła listków - i nie ;:333 dlatego używam z marnym skutkiem naturalnych środków ;:131
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piękne tulipanki
Już bruzdownica? :?
Musze i zerknąc, bo co roku ją mam na przednich rabatach.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, u mnie Ice Cream wygląda podobnie ;:138
Czekam razem ;:65
Widziałam dziś nimółkę :twisted: Muszę zrobić oprysk. Czego używałaś :?:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, wow ;:oj jakie piękne tulipany ;:167 Ice cream wygląda jak mój, więc raczej nie jest pomyłkowy :D Natomiast na rozkwit będziesz musiała poczekać pewnie jakieś 2 tygodnie, bo rozkwita baaardzo powoli.
Myślę, że ten:
Obrazek
to Super Parrot.
Natomiast Twój Elegant Lady na 100% jest pomyłkowy. Oryginalny jest liliokształtny, w zdecydowanym kremowym kolorze, w miarę rozkwitania robi się coraz bardziej różowy. Miałam go w ubiegłym roku i był to jeden z najwyższych tulipanów z bardzo dużymi kwiatami. Zobacz tutaj:
http://fineartamerica.com/featured/1-tu ... eeler.html
Już są szkodniki na różach??? ;:oj U mnie jeszcze żadnych nie zauważyłam, oprócz poskrzypki na liliach :twisted:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Aniu, przybyłam z rewizytą i będę wpadać regularnie ;:7

Masz śliczny ogród, róże są olśniewające, śliczne i takie zdrowe.

Nawet nie wiesz, jak bardzo żałuję, że nie kupiłam pastelli, no ale nie da się tak od razu mieć wszystkiego, tak więc uzbrajam się w cierpliwość i cieszę oczy Twoimi zdjęciami :wink:

Ja swoje tulipany posadziłam w koszykach i wiem już, że więcej tego nie zrobię - posadzone osobno prezentują się zdecydowanie lepiej ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aneczko pięknie tulipany Ci kwitną. ;:108
Princess Irene przecudnej urody. ;:167 Nie spotkałam takich w sprzedaży jeszcze. :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie Ty masz śliczne tulipany ;:oj ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, byłam odwiedzić polecaną szkółkę ;:oj Ile tam piękności.. Szczerze, to musiałabym wyrzucić wszelkie inne rośliny żeby upakować różane chciejstwa, chociaż ceny przypominają o racjonalności w zakupach :roll:
Mistrzem nazw tulipanów nie jestem, ale twoje Elegant Lady to raczej Mata Hari ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od wielu dni nic nie padało,nawet nie kropiło,a od wczoraj pada wciąż i bardzo dobrze Może teraz,gdy dostaną pić ruszą na całego.
Gleba była przesuszona,a teraz to i trawka się zazieleni.
Teraz króluję tulipany i wiecie co? Warto je posadzić,by teraz się nimi cieszyć,to nic,że szybko przekwitają,przecież po to mamy aparaty i telefony,żeby je uwiecznić,a potem podziwiać.

Grażynko troszkę poszperałam na temat Pompadoure i znalazłam na zagranicznej stronie jej fotki,ładnie się zapowiada :uszy
Po raz pierwszy kupiłam różę Delbarda,by mieć opinię ;:108 Wszystko okaże się niebawem...

Monitaką pożyteczną sikorkę i ja bym zaprosiła...wczoraj widziałam biedronki,oby skutecznie się posiliły mszycami ;:224

Gosiu no niestety zimy nie było to i robactwo szybko wyłazi ;:222

Aniu masz Ice Cream? Może masz aktualną fotę? Czekamy zatem razem na lody śmietankowe w wydaniu tulipanowym...
Ja pryskałam preparatem 2 w 1 Substral i teraz jestem spokojniejsza...
Nimułka...muszę w google sprawdzić jak wygląda ;:202

Elwi wyczytałam,że Ice Cream to z późnych to i trochę trzeba poczekać.
Tak ten biało zielony to z B Super Parrot ;:333 Cieszę się,że jesteście czujne,oczywiście,że nastąpiła pomyłka,zaraz edytuję napis to Mata Hari ;:215 Niestety u mnie już grasują robaki,w tym roku wyjątkowo szybko się pojawiły ;:145

Wagabunga witam w moim małym świecie różanym,moje róże jak na razie zaczynają w tym roku nieciekawie,najpierw je za mocno ciachnęłam,a teraz muszę pilnować,by wszystkich liści mi robactwo nie wyżarło ;:124
Pastellę kiedyś i Ty zakupisz...ciekawe jakie odmiany posadziłaś u siebie?

Tajka w B kupiłam Princesse Irene,poluj w sierpniu ;:333

Karolacha pięknie zakwitły,czekam na kilka jeszcze ;:65

Sabinko szkółka ma piękne odmiany,ale ja na razie pasuję,muszę zająć się dokładnie tym co mam i zaopiekować się różaną rodzinką.
Zauważyłam,że czym więcej roślin,tym trudniej mi to wszystko ogarnąć i spamiętać.
Masz rację....Mata Hari jak byk ;:108 Dzięki za słuszną uwagę :D

Princesse Irene na tle zielonej trawki

Obrazek

Zeszłoroczne z B znów ładnie zakwitły

Obrazek

Flaming Flay

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Purple Spider choć malutki to chętny do kwitnienia,mocarz z niego...

Obrazek

Kompozycja w bali

Obrazek

Gabi jeszcze w sukience,ale już w czwartek będzie po fryzjerze :D

Obrazek

Miłego wieczorku:)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.