Betinko - Co to za kosmate myśli z alkową w tle
Edi - Cegła jest stara, specjalnie ją smarowali jakimiś specyfikami, wczoraj jeszcze powtórzyli. Widok na warzywniak, zgadłaś. O tej porze jednak w warzywniaczku panuje spustoszenie i ogólny bałagan. Mam mały zastój w pracach ziemnych

Miło, że zaglądasz pomimo nawału innych spraw.
Miłeczko - Jak jest mur, to musi się coś tam piąć.Chyba puszczę tam bluszcz? Co myślisz? Albo ten trójklapowy? Sama nie wiem....U mnie jest pomysł, a potem...dopiero się zastanawiam co dalej.Komarzyca to tak wygląda jak fajna pokrzywa w wersji płożąco wijącej.Takie bardziej wypełnienie. No, ja już jej nie będę chciała.
Dorotko - Mój M nie jest taki zdolny. Panowie to fachowcy, murarze.Pokazałam im szkic ( moje bazgroły) i już wiedzieli o co mi chodzi. Rzadkość jak dla mnie rozumieć się prawie bez słów ( pismo obrazkowe ) z facetami.
A ja zapomniałam że masz piwniczkę

Ja bym ją obsadziła zielonym.Kurczaczki, za mało pamiętam,,,żeby pomysłami strzelać. Daj fotki u siebie, będziemy zimą planowały.
Madzia - Jak masz cegły to co za problem??Ja miałam problem, bo cegieł nie miałam. Nie wchodziły w grę te nowoczesne, miały być stare. Szukałam, znalazłam. Biedronki są wszędzie w okolicy, wielu znajomych potwierdziło, że mają czerwone chmury w ogrodach. Czytałam co nieco, ale to nic niepokojącego. Natura ma swoje prawa. Ciekawe zresztą artykuły poruszające problemy biedronek
Paulinko - Dziękuję za wszystkie miłe słowa

Moje zważone dalie wykopane i się suszą.
Małgoś - Zaczerwieniłam się. Murek pokazałam, a siebie przy okazji, bo w awatarku Pepsi moja cały czas, a ja nie mam czasu na zmiany w ustawieniach.
Ewka 36jj - Witaj u mnie. Jak widzę lubisz swojskie klimaty? Ja też
Marysiu - Jak wiesz cegła, kamień i wiklina to moje ulubione materiały. Wszystko co naturalne i...ciepłe.Ja naprawdę mam dorosłego syna ...zawstydzacie mnie dziewczyny.
Violka - Nie przesadzaj z tym po kim córka....bo Zuza podobno do tatusia podobna.

A murkiem chwalę się, bo taki jest jak chciałam. Rzadko coś mi wychodzi, a tym razem przy udziale moich ulubionych ( szczerze) fachowców mam to ,co sobie zaplanowałam.
Aniu - Pulpa - Pokażę w szerszej perspektywie, ale teraz goło w okolicy muru, bo porządkujemy. Tam jest taki kącik biesiadny, gdzie latem przyjmujemy gości, a ja lubię przesiadywać z kawusią. Za murem jest warzywniak.
Grażynko - Każda z nas taka jest
Tulapku, Aniu - Anym - Świat to globalna wioska to na pewno już się gdzieś spotkaliśmy
Aniu -Aneczko - Początkowo też myślałam o takim murku z kamieni, fajny pomysł

ale z cegły zrobiona jest część domu więc to zaważyło w decyzji. Jednak zdradzę, że mam pomysł na studnię z kamieni. Szukam kamieni i wykonawcy.
Dorotko - Murek jak murek, panienka jak to panienka....oj kiedy to było

I dobrze, że przybyłaś, bo przypomniałaś mi o różach, które muszę wykopać i dać koleżance.Mam je obciąć przed wykopaniem

Pomożesz?
Zostawiam moje ostatnie dalie....resztę skosił przymrozek.
i mój ulubiony widok o tej porze roku....winobluszcze
Do napisania