Małgosiu (Madziagos )
Małgosiu ( Pepsi); od góry szkarłatka

, obok szkarłatki brzoskwinia o takich ślicznych listkach , przepięknie zakwitła na różowo wiosną , a potem dopadła ją kędzierzawość , mimo oprysków i straciła wszystkie kwiatki i wszystkie listki , listki odbiły i cieszą oczy ale owoców to ja sie raczej nigdy nie doczekam
poniżej miniaturowa szczepiona brzózka ( jak wrócę do domu mogę sprawdzić co to za odmiana bo teraz nie pamiętam

) mam dwie czerwone brzózki jedną bardzo szybko rosnącą o drobnych listkach , druga to ta na zdjęciu , miniaturka , jest jeszcze kilka innych ale o tym to może następnym razem
obok brzózki leszczyna ( nie owocuje

), ale młode listki mają przepiękny kolor i te poskręcane gałązki są super ozdobą ogrodu w zimowym czasie
jeszcze niżej perukowiec podolski ( mam jeszcze odmianę o żółtych listkach ) i bardzo młodziutki bez czarny Black ( coś tam , coś tam ... )też nie pamiętam teraz ale po powrocie do domu , mogę sprawdzić
są jeszcze czerwonolistne rozchodniki , dwa buki , brzózka o której wspominałam, pęcherznica Diabolo ( więcej na odległość nie mogę sobie przypomnieć

)