Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Małgosiu (Madziagos ) ;:196

Małgosiu ( Pepsi); od góry szkarłatka ;:333 , obok szkarłatki brzoskwinia o takich ślicznych listkach , przepięknie zakwitła na różowo wiosną , a potem dopadła ją kędzierzawość , mimo oprysków i straciła wszystkie kwiatki i wszystkie listki , listki odbiły i cieszą oczy ale owoców to ja sie raczej nigdy nie doczekam ;:145

poniżej miniaturowa szczepiona brzózka ( jak wrócę do domu mogę sprawdzić co to za odmiana bo teraz nie pamiętam ;:14 ) mam dwie czerwone brzózki jedną bardzo szybko rosnącą o drobnych listkach , druga to ta na zdjęciu , miniaturka , jest jeszcze kilka innych ale o tym to może następnym razem ;:108
obok brzózki leszczyna ( nie owocuje ;:223 ), ale młode listki mają przepiękny kolor i te poskręcane gałązki są super ozdobą ogrodu w zimowym czasie ;:138

jeszcze niżej perukowiec podolski ( mam jeszcze odmianę o żółtych listkach ) i bardzo młodziutki bez czarny Black ( coś tam , coś tam ... )też nie pamiętam teraz ale po powrocie do domu , mogę sprawdzić
są jeszcze czerwonolistne rozchodniki , dwa buki , brzózka o której wspominałam, pęcherznica Diabolo ( więcej na odległość nie mogę sobie przypomnieć :;230 )
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

O właśnie , szukałam jak nazywa się roślina którą widziałam , dzięki Tobie wiem że to szkarłatka ;:138
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Moniko doczekasz się owoców na brzoskwini tylko oprysk na kędzierzawość zrób luty -marzec nie jak już zaatakuje .Taka mądra jestem teraz bo też mimo oprysku w tym roku owoców nie miałam.Za późno opryskałam Jak już zaraza bierze nie poradzisz nic. ;:196
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Beatko i tak właśnie zrobilam , oprysk jak nabrzmiewały pąki , pierwsze listki długo były ladne i zdrowe az pewnego dnia skręciły sie i opadły ;:223
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko,

i Ty zrobiłaś ze mnie Małgosię. Jestem Magda :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Przepraszam Madziu , to z pośpiechu , w pracy nie powinam pisać na forum ;:14
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko zauroczył mnie Twój miłorząb i ja mu w papiery i rodowód nie potrzebuje zaglądać ani w dowód, śliczny jest po listkach widać ;:oj Perukowca też bym do siebie zaprosić chciała ;:oj Ciągle pada i w wekend też padało ;:223 Wczoraj chwila ze słońcem, ale za krótka, żeby sadzić cebulowe :? Dalej jestem w lesie, z sadzeniem :lol: Zimowity wychylają łepki ;:219 Gdzieś lato ucieka ;:145

Pozdrawiam serdecznie, miłego wieczorku ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Moniczko zauroczył mnie Twój miłorząb i ja mu w papiery i rodowód nie potrzebuje zaglądać ani w dowód, śliczny jest po listkach widać ;:oj Perukowca też bym do siebie zaprosić chciała ;:oj Ciągle pada i w wekend też padało ;:223 Wczoraj chwila ze słońcem, ale za krótka, żeby sadzić cebulowe :? Dalej jestem w lesie, z sadzeniem :lol: Zimowity wychylają łepki ;:219 Gdzieś lato ucieka ;:145

Pozdrawiam serdecznie, miłego wieczorku ;:196

Narozrabiałam ;:131
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Anetko , a u mnie susza straszna , nie pada od dawna , wszystko więdnie i schnie , no makabra jakaś , dawno tak nie było i w zasadzie od maja jest susza z przelotnymi opadami , mam w pobliżu duże jezioro Miedwie i to ono zawsze ściąga chmury ;:185 , Miłorząb i mnie zauroczył , bardzo wrażliwy na wiosenne przymrozki a jak pięknie za chwilę się wybarwi na żółciutko :tan Zaplanowałam zakupy cebulkowe na sobotę i uprzedziłam Misia żeby marudzenia nie było że już postanowione i kropka ;:124
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Moniś Szkarłatna przepiękna :D
Miniaturowa szczepiona brzózka piękna :wink:
Leszczyna ciekawe ma poskręcane gałązki, perukowiec podolski śliczny :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Moniczko ja już na deszcz patrzyć nie mogę ;:223 Z przyjemnością wielką wsiadam w pociąg z deszczem i Ci go podrzucę :heja Jutro idę na urodziny przyjaciółki to mi się humor polepszy :wink: Z cebulowymi postawiłaś sprawę bardzo odważnie i jasno ;:306 Czytałam właśnie, że wrażliwy i raczej nie ta ziemia u mnie ale coś jednak lubi mój piaseczek i jakoś rośnie :lol:

Pozdrawiam serdecznie, spokojnego jutra ;:196
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

U nas też ciągle pada. Dobrze, że przynajmniej grzyby na trawniku rosną. Chciałam pojechać do lasu, ale mój bolid odmówił posłuszeństwa i nici z grzybobrania :evil:
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Witam i bardzo dziękuję za miłe słowa i prośba , powiedzcie mi Moi Mili jak dbacie o krawędzie rabat , tam gdzie stykają się z trawą , ja mam obwódki z kostki brukowej i co najmniej 4-5 razy w roku z nożem w ręku tą przerastającą trawę muszę wyciąć , wyrwać
przed i po ;
Obrazek Obrazek
odcisków mam po takiej robocie co niemiara , grzbiet koci i odgnioty na kolanach ;:145 , macie może jakiś prostszy sposób na tą robotę ? Proszę się nie śmiać ;:306 ale kupiłam nawet nóż do pizzy ;:131 , głupia bo pomyślałam taki okrąglutki jak się rozpędzę to ho ho i żenua . Ma ktoś może taki specjalny półokrągły szpadelek niby do tego właśnie przeznaczony , sprawdza się to to ? Warto zainwestować ?
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Ja mam taki zaokrąglony szpadelek i jestem zachwycona. Opitalam tym obrzeża ze dwa razy w sezonie. Tyle, że u mnie nie ma kostki, ale za to w niektórych miejscach mam kamienie.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja już skapitulowałam dawno temu. Nic nie wycinam, nie pielę, obrzeży nie mam (w nielicznych miejscach zostały śladowe ilości kamieni). 2 razy w sezonie oblatuję wszystkie rabaty z opryskiwaczem z rund-upem i żadne chwasty i trawsko nie przerastają, a robota - symboliczna. U mnie ta metoda sprawdza się świetnie, lecz jeżeli ktoś dotychczas nie robił - najlepiej spróbować na małym fragmencie, czy taki efekt spełnia oczekiwania.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”