No cóż metoda prób i błedów z tym sianiem, ale w piwnicy stoi parę doniczek pelargonii to coś będzie w tym roku
Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
-
joanna1984k
- 100p

- Od: 21 mar 2014, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Zdjęcie było robione akurat po podlaniu- (spryskiwaniu bardziej) myślę ze porostu nasionka były jakieś trafione, tak sie tez bywa niestety
No cóż metoda prób i błedów z tym sianiem, ale w piwnicy stoi parę doniczek pelargonii to coś będzie w tym roku
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anija1982
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 cze 2013, o 20:04
Joanna1984k na moje oko jeszcze trzy wychodzą 
- Rumtumtum
- 10p - Początkujący

- Od: 8 lut 2010, o 11:02
ona1234 postaram się zrobić tak jak piszesz w tym roku. W zeszłym wprawdzie pozbierałam przekwitłe kwiatostany, ale teraz nie mogę sobie kompletnie przypomnieć, czy miały jakieś piórka. Wysypałam dzisiaj wszystko na kartkę i szukałam z lupą nasionek, ale nic nie znalazłam
Posiałam za to namoczone wczoraj kupne i oby wzeszły...
Posiałam za to namoczone wczoraj kupne i oby wzeszły...
Pozdrawiam, Mariola
Witam.
U mnie lichutko powschodziły. z 25 wysianych wzeszło chyba 10, teraz mam już tylko 5 które powoli wypuszczają listek, reszta wyschła. To mój pierwszy wysiew pelargonii,więc nie nastawiałam się na ogromną hodowlę,ale fajnie byłoby móc pochwalić się że to moje od nasionek. 
póki co zaczynam robić sadzonki z przezimowanych,żebym wiosną nie została z niczym. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nasze maleństwa

póki co zaczynam robić sadzonki z przezimowanych,żebym wiosną nie została z niczym. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nasze maleństwa
- Butterfly1007
- 50p

- Od: 20 sie 2014, o 21:28
Moje pelaśki jak na razie mają się dobrze (nie doświetlam ich nie mam czym) więc co ma być to będzie
Na szczęście u nas coraz więcej słońca
I troszkę moich sadzonek jesiennych głównie łososiowe, różowe i biało-różowe:)

Natalia
-
Mariola54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne wszystkie sadzonki.
Te ze siewu jakie już duże.
Pewnie w grudniu już siałaś.
Te ze siewu jakie już duże.
Pewnie w grudniu już siałaś.
- Butterfly1007
- 50p

Moje maleńkie ,a siane 11 .01. Widzę że zapowiada się kolorowe lato, tyle sadzoneczek.
- Julka-11
- 100p

- Od: 24 sie 2010, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie, z moimi pelargoniami w tym roku nie było tak dobrze jak w ubiegłym. W ogóle zauważyłam, że z wszystkimi wschodami jest gorzej. Z paczki gdzie było 10 szt wzeszło 7 (bluszczolistna) a z rabatowej 4 na 5 (średnio bo miałam kilka paczek). Dzisiaj wyglądają tak. Bluszczolistna ma już pierwsze listki właściwe, rabatowa się ociąga

-
Kadrowy
- 50p

- Od: 16 kwie 2014, o 22:58
Witam to moje pelargonie wysiane 3 lutego, pomału wschodzą:
I mam pytanie takie , ponieważ te pelargonie były po 2,50 za 10sztuk 3 kolory, to czy opłaca się jeszcze je sadzić ok.15 lutego jak bym zakupił? Bo te teraz były tylko na sprawdzenie czy za taką cenę względnie wzejdą a wschodzą, zakwitły by mi na środek/koniec maja czy raczej marne szanse? Dodam, że mieszkam pod Wrocławiem więc często wieje ciepłem z gór i np. w czwartek ma być 13 stopni i słoneczko, to jak opłaca się? Jeśli tak to kupił bym jeszcze z 10-12 paczek i eksperymentował bym trochę.
I mam pytanie takie , ponieważ te pelargonie były po 2,50 za 10sztuk 3 kolory, to czy opłaca się jeszcze je sadzić ok.15 lutego jak bym zakupił? Bo te teraz były tylko na sprawdzenie czy za taką cenę względnie wzejdą a wschodzą, zakwitły by mi na środek/koniec maja czy raczej marne szanse? Dodam, że mieszkam pod Wrocławiem więc często wieje ciepłem z gór i np. w czwartek ma być 13 stopni i słoneczko, to jak opłaca się? Jeśli tak to kupił bym jeszcze z 10-12 paczek i eksperymentował bym trochę.
-
bobik_123
- 10p - Początkujący

- Od: 2 lis 2014, o 11:23
Pozdrawiam, Maciek 
- Andzia1967
- 200p

- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Moje też trzymają się nieźle , po przepikowaniu 3 mi się nie przyjęły ,ale taka ilość którą mam w zupełności wystarczy. Kilka sztuk pelargonii ( białe) mam z sadzonek z ubiegłorocznej hodowli. Dziś jeszcze oberwałam 6 odszczepek i spróbuje je wysadzić. Pozdrawiam
- Butterfly1007
- 50p

Swoją drogą nigdy nie siałam bluszczolistnych. Hmmm, pewnie są trudniejsze w uprawie. Nie mogę się doczekać kiedy zakwitną 
Natalia
- Andzia1967
- 200p

- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Mi właśnie pelargonie bluszczolistne wzeszły najlepiej .Nasionka kupowane w ubiegłym roku w Lec....u i dosłownie za grosze.