Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)
H.mathilde ma śliczne liski
A grudnik piękny 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Crazydaisy- czyli wszystkie moje maluszki hojowe - już w podłożu z korzonkami
Wiosną pomyślimy o jakiejś, kolejnej paczuszce.
Tesiu39- hihi...teraz chyba wszędzie hoje ruszyły. U mnie sporo słońca tej jesieni, a chłodniej, rośliny, jakby odżyły po letnich upałach. I ruszyły ze wzrostem - nadal raz w tygodniu wszystkie rośliny nawożę - odrobinę tylko zmniejszyłam ilość nawozu.
Nic się nie ukryje na tym forum... Ceropegiami troszku się zaraziłam. Jeśli te trzy odmiany, które mam - przeżyją zimę - to może wiosną - będę mieć kolejne sztuki.
Hanka101- grudnik jest bladoróżowy, jak jest w pełni rozkwitu - to jest biały. Fotka - z ciekawą barwą, bo robiona o wschodzie słońca.
Tak - teraz mi kwitnie ta gloksynia. I pewnie będą kwitły następne, bo ukorzenione liście w maju, puszczają sadzonki.
Dorosłe gloksynie też już zasuszyłam i są w piwnicy.
Brendii- widać, z dobrego źródła forumowego, ta mathilde. To było spełnienie jednego z największych chciejstw hojowych na ten rok. Cieszę się bardzo, że ją mam
Renatko1962- dziękuję w imieniu grudniczka. Razem z nim rośnie ciemnoczerwony i jasnoczerwony. Ciemnoczerwony nie zakwitnie w tym roku - bo to tegoroczna sadzonka jest. A jasnoczerwony - cały w pąkach ;)
Byłam u Ciebie - oglądałam Twój ogród. Jestem pełna zachwytu...
Kelpie- dziękuję ;) Miłości roślinnych - to ja mam wiele... Hoje - zwłaszcza lacunosowate - mają specjalne miejsce w moim
na razie nie kwitnie żadna lacunosa - a marzę o ich cudownych i pachnących kwiatach.
O tak, rosną. Dziś pokażę kolejną przedstawicielkę, bo ładnie ruszyła...
Doroto1007- polecam chryzantemy. U mnie teraz jest cudownie w ogrodzie. Te ich kolory - pobudzają zmysły...i aż chcę się żyć - patrząc na ich barwy.
Paula15- a mnie się wydawało, że Ty Masz mathilde
Wiesz, że kocham małe listki ze "splashem" i włoskami :P
W podziękowaniu za odwiedziny, mój bukiet chryzantemowy:

I chryzantema z ogrodu:

H. Sunrise - uwielbiam ją. Wypuściła niedawno 80cm pęd i co? I teraz rozgałęzia się w czterech miejscach - jest cudna:

A jej, młode liście - jak aksamit, aż chciałoby się je głaskać...

A na koniec, fiołek "doskonały" kwitnie nadal:

Tesiu39- hihi...teraz chyba wszędzie hoje ruszyły. U mnie sporo słońca tej jesieni, a chłodniej, rośliny, jakby odżyły po letnich upałach. I ruszyły ze wzrostem - nadal raz w tygodniu wszystkie rośliny nawożę - odrobinę tylko zmniejszyłam ilość nawozu.
Nic się nie ukryje na tym forum... Ceropegiami troszku się zaraziłam. Jeśli te trzy odmiany, które mam - przeżyją zimę - to może wiosną - będę mieć kolejne sztuki.
Hanka101- grudnik jest bladoróżowy, jak jest w pełni rozkwitu - to jest biały. Fotka - z ciekawą barwą, bo robiona o wschodzie słońca.
Tak - teraz mi kwitnie ta gloksynia. I pewnie będą kwitły następne, bo ukorzenione liście w maju, puszczają sadzonki.
Dorosłe gloksynie też już zasuszyłam i są w piwnicy.
Brendii- widać, z dobrego źródła forumowego, ta mathilde. To było spełnienie jednego z największych chciejstw hojowych na ten rok. Cieszę się bardzo, że ją mam
Renatko1962- dziękuję w imieniu grudniczka. Razem z nim rośnie ciemnoczerwony i jasnoczerwony. Ciemnoczerwony nie zakwitnie w tym roku - bo to tegoroczna sadzonka jest. A jasnoczerwony - cały w pąkach ;)
Byłam u Ciebie - oglądałam Twój ogród. Jestem pełna zachwytu...
Kelpie- dziękuję ;) Miłości roślinnych - to ja mam wiele... Hoje - zwłaszcza lacunosowate - mają specjalne miejsce w moim
na razie nie kwitnie żadna lacunosa - a marzę o ich cudownych i pachnących kwiatach.
O tak, rosną. Dziś pokażę kolejną przedstawicielkę, bo ładnie ruszyła...
Doroto1007- polecam chryzantemy. U mnie teraz jest cudownie w ogrodzie. Te ich kolory - pobudzają zmysły...i aż chcę się żyć - patrząc na ich barwy.
Paula15- a mnie się wydawało, że Ty Masz mathilde
W podziękowaniu za odwiedziny, mój bukiet chryzantemowy:

I chryzantema z ogrodu:

H. Sunrise - uwielbiam ją. Wypuściła niedawno 80cm pęd i co? I teraz rozgałęzia się w czterech miejscach - jest cudna:

A jej, młode liście - jak aksamit, aż chciałoby się je głaskać...

A na koniec, fiołek "doskonały" kwitnie nadal:

- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Świetna ta chryzantema z ogrodu 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Justynko mi też bardzo podoba się hoja mathilda - te malutkie listeczki z kropeczkami
Poczekam do wiosny i na pewno sobie sprawię
Poczekam do wiosny i na pewno sobie sprawię
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Justynko tyle śliczności pokazałaś, że aż zapomniałam co miałam szczególnie pochwalic
Ale na pewno zapamiętałam piękne kwitnienie walloty
i ładniutkie chryzantemy koło których nigdy nie przechodzę
obojętnie
Z uwagą przeczytałam Twoje rady co do Ludisii, bo ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką takowej
Napisz mi jeszcze tylko proszę, czy mogę dac ją na północny parapet (dośc jasny, bo nic nie zasłania okna), czy
jednak lepiej jej będzie od wschodniej strony.
Ale na pewno zapamiętałam piękne kwitnienie walloty
obojętnie
Z uwagą przeczytałam Twoje rady co do Ludisii, bo ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką takowej
Napisz mi jeszcze tylko proszę, czy mogę dac ją na północny parapet (dośc jasny, bo nic nie zasłania okna), czy
jednak lepiej jej będzie od wschodniej strony.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Prześliczna kolekcja hojek, skrętników i czego dusza zapragnie
Bardzo ładnie Justyś rosną Ci hojeczki
Bardzo ładnie Justyś rosną Ci hojeczki
Justuś jak się ma twoja wysiana krzyżówka skrętników? U mnie z krzyżówki powschodziło mnóstwo sadzonek i zaczęły przyrastać (w przeciwieństwie do nasion nie pochodzących z krzyżówki, które po wzejściu "stanęły").
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- georginja
- 500p

- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, cieszę się że gloksynia zdążyła zakwitnąć. Myślę że na tę zimę jeszcze jej nie usypiaj - bulwa maleńka i może wyschnąć.
Czy ta panna "doskonała" ma jakoś na imię? Ładne u niej listki.
U mnie hojoba też postępuje, nabyłam jeszcze parę odmian. Jak wszystkie dojadą , to pokażę.
Czy ta panna "doskonała" ma jakoś na imię? Ładne u niej listki.
U mnie hojoba też postępuje, nabyłam jeszcze parę odmian. Jak wszystkie dojadą , to pokażę.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Misiaczka
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesamowite jak hoje szybko Ci rosną
, moje jakieś leniwe są
.
Piękny bukiecik chryzantem
Piękny bukiecik chryzantem
Fiołek zachwyca- i liśćmi i kwiatami:):) i chryzantemy wyjątkowej urody- dzięki nim późna jesień nie jest szara i bezbarwna:) no i hoja 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Justyna, wpadnij do mnie - zrobilam przeglad bandy hojowej, uporzadkowalam to i jest... niezle!
Wiele tego od Ciebie przeciez.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko kochana jedno pytanie czy jest COŚ co ci nie rośnie bo u Ciebie wszystko zawsze wspaniałe 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Hoje to chyba jedyne rośliny, które mnie "nie ruszają"
W ogóle nie jestem zwolenniczką pnączy, więc kiedy patrzę na długi, goły pęd i podtrzymujące go drewniane rusztowanie...brrr...fiołki to co innego...zwarty pokrój pstrokatych liści, a kiedy jeszcze na dodatek oszołamiająco zakwitną..
W ogóle nie jestem zwolenniczką pnączy, więc kiedy patrzę na długi, goły pęd i podtrzymujące go drewniane rusztowanie...brrr...fiołki to co innego...zwarty pokrój pstrokatych liści, a kiedy jeszcze na dodatek oszołamiająco zakwitną..
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Kinga
Bukiet chryzantem śliczny , muszę w przyszłym roku zakupić więcej kolorków bo mam tylko 2 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;