I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie

Post »

Piękne fotki z lasu i grzybki ...........coś w tym jest, sporo nazbierałam ale jak widzę to bym już do lasu gnała :;230 Misiu taki kociołek widziałam w Castoramie za około 90 zł ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu jeżeli jest to kociołek żeliwny i emaliowany to prawdziwa okazja, bo na Al kosztują ok. 200 zł. Tak Romciu to wciąga szczególnie jak się znajdzie jakiegoś pięknego grzyba :roll:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu czyżbym dzisiaj pierwsza Cię odwiedziła? Witaj we wtorkowy ponury poranek. ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Będę druga - piękny poranek - pada deszcz, zimno, dzieci dostały zimowe kurtki do szkoły czas kupić kozaczki...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

u nas też wstrętnie: dość ciepło, ale deszczyk mży, słońca brak, do tego z rana wpadł sąsiad z ' dobrą nowiną', że od piątku ma śnieg padać :evil: Ja jakoś wolę łagodniejsze przechodzenie pór roku, zeby człowiek miał szansę przyzwyczaić się.. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu witaj ;:3 - ktoś musi być pierwszy i cieszę się, że dzisiaj to Ty jesteś.Pogoda jaką wczoraj już niektórzy mieli dzisiaj dosięgła nas! a miało być brzydko dopiero od środy. Wesołego dnia Ci życzę jak nie może być słoneczny!
Aniu nie przesadzaj, bo przegrzać się jest też niedobrze! Pamiętam jak miałam dzieci mniej więcej w wieku Twoich i młodsze i co sezon trzy pary butów a było że jednemu w sezonie trzeba było dwie pary kupić! Trzymajcie się cieplutko ;:3
Pati niech ... takie dobre nowiny ;:oj . Już od lat z botków wskakujemy w sandały i odwrotnie. Młodsi już nie powinni widzieć w tym niczego zdrożnego, bo my starzy pamiętamy zimy, piękne wiosny , lato upalne i długie złote polskie jesienie! :;230 :;230 nic nic tak mi się pier....
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu a co u Ciebie w ogrodzie sie dzieje? Oprowadzasz nas po lasach, a co u Ciebie w trawie piszczy? CO jeszcze masz kwitnącego ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko wszystko co jeszcze zipie już pokazane łącznie z liśćmi. Teraz mam czas na chodzenie poza ogród i to pokazuję.

Ogłaszam sezon grabienia coraz więcej liści na trawniku, co zgrabię spadają nowe!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Oj Maryś, o granieniu to Ty mi nawet nie wspominaj. Na tarasie grząznę po kolana w liściach z akacji, a potem dojdą do tego dębowe. Chyba zrobię jak rok temu, czyli jedno grabienie wszystkiego razem, bo i tak nie mam czasu na codzienne grabienie. Jak wracam do domu to po 17tej jest. Szybki obiad, trochę zabaw, kąpiel, bajka i spać. A jak wstaję ostatnio w okolicach 5tej, to wieczorem padam na poduszkę i mnie nie ma. Niestety nie mieszkają ze mną żadne krasnale ;:223
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doberek :wit
U mnie też cały trawnik w liściach... chciałabym, by pod koniec tygodnia było sucho, bo zasadzam się na te liście z kosiarką - u mnie ten sposób sprawdza się rewelacyjnie, bo brzozowe listki małe i wciągają się, aż miło.
Dobrego dnia i niech mgłę zastąpi piękne słońce!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja trawnik w sobotę załatwiłam kosiarka, ale róże muszę nakryć, niespecjalnie mam czym...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko niektórymi liśćmi ja okrywam wrażliwe byliny i róże, a teraz robię z nich stosiki i podsuszam. Na wiosnę na kompost.
Agnieszko jak pisałam u Marzenki liście służą za pierzynkę. Najgorsze są liście z orzecha - te musimy wywieść w pole. Tam jest trochę nierówny teren i różnymi takimi wyrównujemy. Też robię porządki kosiarką :uszy
Aniu a liści nie masz? Ja mam dziwne doświadczenie moje róże kiedyś okryte kartonami gorzej przetrwały zimę niż zupełnie odkryte, Chyba najważniejsze są kopczyki - może specjalistki od róż się wypowiedzą. A kopczyki robię z kompostu i z liści.

Dzisiaj zrobiłam bukiecik dla Was z resztek (no prawie!) nawet liliowiec tam się znalazł. Skoro ma być śnieg i opady to i tak by zmarniały. Dwie dalie jeszcze pięknie kwitną.
Obrazek
Żeby było weselej. Trochę się przejaśniło, ale błękitu, ani słoneczka nie widać. Jutro podobno ma zaświecić, ale temperatura bez zmian!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Marysiu , ja tez się przymierzam ciachnąć kwiaty coby sie nie zmarnowały....jeszcze sie wstrzymam może poczekajaą do soboty....gościóf mam , toby ładniusi był taki bukiet, swój
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No u mnie niestety nie ma już co ciachać, bo po przymrozkach tylko nagietki i nasturcje się utrzymały, a te ostatnie pies stratował :evil: choć przepraszam, ogórecznik nadal kwitnie, to już 3 rzut w tym roku, w przyszłym wysieję chyba na całej działce, skoro taki z niego terminator :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko sprawdź prognozę , bo może do soboty nie wytrzymać! a szkoda żeby się zmarnowały. Mnie jeszcze parę róż i dalii zostało :lol:
Pati terminator ogórecznik sam Ci się wysieje :tan , a nagietki ja zbieram i suszę do zielonej herbaty na zimę. Zasuszyłam różę, nagietek i takie ziółko specjalnie do herbaty, ale nie pamiętam nazwy (za to nasionka zebrałam)! ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”