Witajcie
Dzisiaj byłam na kolejnym spotkaniu forumkowym, tym razem ugościła nas
Ilonka2715 
Ogród piękny, było zwiedzanie, pyszne jedzonko z domowego grilla ( i zakąski prosto z ogrodowych krzaczków

), spacer w malownicze zakątki Cybiny i prezenty (a jakże!) ogródkowe
Dziękuję
Ilonce i Jej M za gościnę, a
Asi2 i Martusi/Shirall za świetne towarzystwo, było super, jak zawsze z Wami!

Dostałam jeżówkę, orlika, dzwonka i coś takiego płożącego, czego nazwy nie pamiętam

Zdobycze posadzę jutro
Aniu, bugenwilla utrzymuje bardzo długo kwiaty, a w zasadzie przykwiatki (kwiaty właściwe są drobne, żółciutkie i kwitną w środku tych różowych), jeśli jest nawożona odpowiednio to ciągle wypuszcza kolejne i tak aż do jesieni

Moja późno ruszyła, ale po zastosowaniu odpowiedniej "dietki" pięknie się rozbujała

Budleje dostały nawóz wiosną, a potem radzą sobie same. To ekspansywna roślina, ma silny system korzeniowy i myślę, że w donicy będzie się męczyć...ja bym posadziła do gruntu. Moje w tym roku częściowo przemarzły, ale zwykle dają radę bez problemu, ta zima byłą wyjątkowo "ciężka" dla roślin..
Edytko, Ty masz tyyyyyle miejsca, że możesz spokojnie wykrajać 10 metrów co roku

Ja planuje poszerzenie, bo rośliny zwiększają (wreszcie!) objętość i robi się ciasno. Przy okazji wykroję miejsce na nowe rabaty różane

Rozwar jest świetny, zdjęcia nie oddają jego uroku. Kolorek ma ciemno-szafirowy.
Krysiu, mówisz tyle miejsca? ja wiem, czy tak dużo..?

Dziękuję za podpowiedzi, myślę o sadzeniu w grupach, być może w górnej części rabaty zrobię dwa rzędy..
Ewa, moja
Hanna też mniejsza niż ta u Jule, może dlatego, że świeżynka? Moja
Jubilee Celebration też od
Ewy/Gloriadei, piękna sadzoneczka, ma mnóstwo pąków

Zakochałam się w niej w czaie odwiedzin u Ewy, rośnie u niej przy tarasie - fantastycznie pachnie, a kwiaty mają idealną strukturę rozetkową..
Marudzia, witaj! Dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu

Ogród ma niecałe 3 latka, zaczęliśmy działać w 2009r. gdy tu zamieszkaliśmy. Projekt powstał we współpracy z ogrodnikiem, pierwsze nasadzenia to jego dzieło. Potem zaczęliśmy sadzić sami i cały czas coś zmieniamy..Dziękuję za komplementy i zapraszam
Małgosiu, mam nadzieję, że Twoim lobeliom będzie lepiej w gruncie, zawsze to jednak więcej przestrzeni dla korzonków i bujniejsze kwiaty
Lulka, dietka koleżanki działa

Bugenwilla dostała trochę nawozu dla róż i szaleje
cdn.