Zytko ,to bez Januszka , tak wielkiego nikt nie ma

Twoje roślinki w innym miejscu.

A Twoja kłodzka kwitnie u mnie

Została, ale chińska czeka na Ciebie. Ta jest póżniejsza. Było więcej ,,papużek'' niestety , wybyły.
Ewka , przy takiej ilości kwiatów ,musi '' pachnieć .
K.M. to jedna z najmocniej pachnących odmian. W parny wieczór oszałamiający aromat.
Jurku jeszcze za wcześnie na nie. W górach wegetacja póżniej rusza. Zakwitną , nie ma innej opcji.
Lidziu , u mnie pierwszy fioletowy , pachnący. Być może bardzo podobna odmiana. Już na średnim są pączki i widać jaki kolor. Za 2-3 dni mimo chłodu powinien otworzyć się.
Halinko ,
K.M. to bardzo ładna odmiana ma bardzo mocny i subtelny zapach. Warto ją mieć.

Przymrozku nie było, u mnie najcieplejsze noce

Jest chłodno , południu zaczęło padać i nadal mży. Jak deszcz to bez mrozu . Jutro ma być lepiej.
Witaj
Emka 
mam sporo , ale zima i nornice starają się , by nie było za dużo. Wpadaj , a ja będę podglądał Twoje poczynania.
Małgosiu , ten modrzew i bez to nie moje. To bez
Drozda nie boję się powiedzieć , że największy na forum . O ile pamiętam to ma 7 metrów średnicy. A modrzew może być inny , odmian jest dużo i mogą być różnie prowadzone.
Jolu w tym roku bzy zaszalały z kwiatami. W ubiegłym niewiele było. Na Januszowym tony kwiatów

Moje niektóre tulipany mają ledwo wyczuwalny zapach , ale i bez niego mogą się obyć. Jeszcze papuzie niedobitki mają pączki , reszta już kończy.
Teresko, faktycznie krasawica ma bardzo mało odrostów, jest szczepiona, za to fioletowy za dwa daje popalić

Róże Kłodzkie to na bank pełniki

Ta druga nazwa to raczej miejscowa nazwa. Na dziko rosną u
Jurka z górek , tylko w górskich okolicach Kłodzka. Tulipany w tym roku nieżle zakwitły , niestety część zmarzła.

Tylko ta japońska zakwitła , wielkokwiatowe przemarzły i kwiatów nie ma.
Beatko , hostami jeszcze nie. Nie wszystkie mają rozwinięte liście . Na początek wstawiam dwie.
Rabata hostowo żurawkowo tawułkowo miodunkowa i różne dodatki
Multi Blue tylko patrzeć , jak zakwitnie.
Zawilec wielkokwiatowy
Tawułka , ciekawe połączenie kolorów liści.
Floks kanadyjski