Moje Annabelki kiedy zaczynałam organizować ogródek już tam były więc za młode to one już nie są . Ale rosły w pełnym słońcu i kiedy przyszły ciepłe słoneczne dni krzaki wyglądały na zmęczone liście były blade mimo podlewania . Przesadziłam je w półcień i wygląd krzewu poprawił się , i kwitną pięknie a teraz wyglądają tak .
Moja trzyletnia rosnąca w półcieniu do dziś ma się świetnie i kwitnie od czerwca czyli długo ale zastanawiałam się jak to będzie w słońcu Ale chyba rzeczywiście wszystko zależy od ziemi, nawożenia i wody więc zaryzykuje i wrzucę je na słonko
Moja wygląda niefajnie ale jak wyschnie to zimą będzie ładniejsza szczególnie na tle śniegu.
Mam nadzieje, że w tym roku śnieg spadnie, okryje roślinki i obejdzie się bez suszy fizjologicznej.
Mam pytanie do Was znawców .Kupiłam teraz na jesień hortensję seria You and Me Hydrangea " Romance Blue " [ o rety ale nazwa ].Pisało o niej że wytrzymuje mróz do -25 st. Czy faktycznie tak jest , czy ktoś ma ją . Okrywać na zimę czy nie ?
Tak wygląda dzisiaj.
Wiosną dostałam hortensję bukietową Unique. Kiedy i jak należą ją ciąć. Bardzo proszę o radę. Zaczynam moją przygodę z ogrodnictwem i każda wskazówka jest dla mnie cenna.