Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Dziewczyny, prognozy na weekend są faktycznie nieciekawe - widziałam, że zapowiadają tylko 4-5st na plusie w ciągu dnia... Wygląda na to, że chyba będziemy mieć nieco odpoczynku od prac w ogrodzie 
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie to nawet śnieg ma padać
.
Aniu, widziałam te zapowiedzi śniegu
Oby naszym roślinom to ochłodzenie nie zaszkodziło... Nocami zapewne przymrozi...
Oby naszym roślinom to ochłodzenie nie zaszkodziło... Nocami zapewne przymrozi...
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje berberysiczki malutkie (ukorzenione siewki od koleżanki), z których sadziłam jesienią żywopłot, mają już takie małe czerwone kropeczki, co to niby z nich liście będą. Ale widać je dopiero, jak się przypadnie nosem do ziemi 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Wow śnieg
pewnie jak spadnie to zaszkodzi i roślinkom i naszym humorom
Widoczek na lasek brzozowy uroczy. Właśnie dzisiaj posadziłam u siebie jedną szczepioną brzozę - ale takich z lasku brzozowego też kilka siewek by się przydało
Pozdrawiam Jola
Widoczek na lasek brzozowy uroczy. Właśnie dzisiaj posadziłam u siebie jedną szczepioną brzozę - ale takich z lasku brzozowego też kilka siewek by się przydało
Pozdrawiam Jola
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Tło białych brzóz jest wspaniałe i zastanawiam się dlaczego posadziłam tak mało tych ślicznych drzewek
Porządek macie już wspaniały, kiedy ja będę mogła powiedzieć że mam wysprzątane i wygrabione wszystko.
Znowu nawiało tych liścisków pełno nie wiadomo skąd. 
Porządek macie już wspaniały, kiedy ja będę mogła powiedzieć że mam wysprzątane i wygrabione wszystko.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Az musialam sprawdzic, bo sie przestraszylam ... ale u mnie od czwartku deszczowo ma byc, niby ochlodzenia ale takie kolo 10 i 6 w niedziele i nocna -2 ale tyle nie bedzie. U mnie stacja meteo jest w innym miejscu niz ja i zauwazylam, ze jest zawsze 2 stopnie wiecej u mnie niz tam.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie słabo z pączkami na gałązkach, ale akurat berberysy mają już zaczątki listków. A tak w ogóle to jeszcze szaro, tylko iglaki zielone.
Wanda, u mnie na innych berberysach już są pierwsze pąki, ale erecty jeszcze chwili potrzebują... U mnie jest nieco jaśniej i o ile o zielonościach jeszcze trudno mówić, to na pewno przestało być szaro...
Julka, nie podoba mi się ta pogoda, z różnych względów - przede wszystkim nie cierpię zimna, ale też obawiam się o niektóre wrażliwe, dopiero co posadzone rośliny... Mam nadzieję, że minusów nie będzie.
Majuś, ja rozważam dosadzenie kilku brzóz, ale tych mniejszych, o parasolowatej koronie, typu Youngii... Może pójdą do leśnego zakątka jeszcze w tym roku, chyba nie powinny być drogie...
Dzięki za miłe słowa, ogród już trochę przejaśniał
chociaż suchych liści faktycznie wciąż nawiewa z różnych zakamarków...
Jolu, no właśnie, szczepiona brzoza - muszę zgłębić temat w ogrodniczych
Dzięki za odwiedziny!
MaGorzatko, jak ja lubię berberysy, mówię Ci! Duży będzie ten Twój żywopłot?
Julka, nie podoba mi się ta pogoda, z różnych względów - przede wszystkim nie cierpię zimna, ale też obawiam się o niektóre wrażliwe, dopiero co posadzone rośliny... Mam nadzieję, że minusów nie będzie.
Majuś, ja rozważam dosadzenie kilku brzóz, ale tych mniejszych, o parasolowatej koronie, typu Youngii... Może pójdą do leśnego zakątka jeszcze w tym roku, chyba nie powinny być drogie...
Dzięki za miłe słowa, ogród już trochę przejaśniał
Jolu, no właśnie, szczepiona brzoza - muszę zgłębić temat w ogrodniczych
Dzięki za odwiedziny!
MaGorzatko, jak ja lubię berberysy, mówię Ci! Duży będzie ten Twój żywopłot?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jakie liście? Żadnych liści jeszcze u mnie nie widać
I przy tej temperaturze jeszcze przez jakiś czas nie będzie
Nawet pąków liściowych porządnie nie widać-jeszcze zima na berberysach.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam dwie takie brzózki szczepione - kupione bezpośrednio w szkółce nie były drogie. Coś około 15zł. Zimę ładnie przetrwały, okręciliśmy je włókniną ale w przyszłym roku już chyba nie trzeba będzie tego robić.
Moja koleżanka zwykłą brzózkę ciągle ciacha nie dając jej wyrosnąć wysoko. Fajnie wygląda - ma dosć gruby już pień i gęstą koronę.
Moja koleżanka zwykłą brzózkę ciągle ciacha nie dając jej wyrosnąć wysoko. Fajnie wygląda - ma dosć gruby już pień i gęstą koronę.
Pozdrawiam Ida
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Bardzo mi sie te prognozy pogody nie podobają, psują mi moje plany i powodują opóźnienia w pożądkach wiosennych. Liczyłam, że będę mogła po powrocie z pracy trochę popracować w ogrodzie ale nic z tego. Jest zimno i wieje. Tylko tulipany z dnia na dzień coraz większę. Pączki pokazuje również wierzba i tawuły. Róże jak na razie siedzą uśpione
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguniu, dzisiejsza kawa w końcu wydobywa mnie pomału z odrętwienia (czyżby uzależnienie chemiczne?
)
Nie podobają mi się prognozy, o nie!
Co do brzozy - poczytaj o brzozie czarnej, mnie się podoba, a jest nieduża.
Nie podobają mi się prognozy, o nie!
Co do brzozy - poczytaj o brzozie czarnej, mnie się podoba, a jest nieduża.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ogród w tym brzozowym lesie wygląda ślicznie, i wiosna już zajrzała. u mnie forsycja zakwitła , paki na drzewach owocowych popękały, za tydzień powinno być zielono.
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Witaj Aga
trochę mnie nie było ale cieszę się że odnalazłam Twój wspaniały ogród
tylko muszę nadrobić zaległości a uzbierało się ich troszeczkę
Zdjęcia jak zawsze piękne a ogród marzenie wypielęgnowany już w marcu
pozdrawiam i życzę słoneczka które u mnie niewinnie przebija się przez gąszcz chmur
Zdjęcia jak zawsze piękne a ogród marzenie wypielęgnowany już w marcu
pozdrawiam i życzę słoneczka które u mnie niewinnie przebija się przez gąszcz chmur