Storczykowa pasja Andzi !
- Emila707
- 500p

- Od: 2 sie 2013, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczykowa pasja Andzi !
znowu coś pokręciłam 
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam
, Emila ?
Pozdrawiam
- Emila707
- 500p

- Od: 2 sie 2013, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sorki Ajanii zaraz się poprawię;p i założę własny wątek. Śliczne te twoje kwiatuszki^^
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam
, Emila ?
Pozdrawiam
Oj tam, oj tam, nic nie szkodzi
.
Czas tu troszkę odkurzyć, na początek dla wszystkich odwiedzających pocztówka znad Bałtyku

Albo dwie
:

Powiem Wam, że dopiero w tym roku odkryłam coś, co dla większości z Was jest oczywiste - że mewy mają palce z błoną pławną jak kaczki
.
No ale do rzeczy :
Na początek kwitnienie mojego giganta, wraz z doniczką mierzy sobie prawie metr wysokości. Kwitnienie "mojego autorstwa"

Kolejne kwitnienie Doritisa, on mnie po prostu rozpieszcza - co miesiąc nowy pęd :

Jeszcze taki ło...zwyklaczek
:

Tolumnia potanowiła się "odziecić" i wydała na świat 2 keiki "

Będzie kwiatek na Cambrii. Bardzo mnie to cieszy, gdyż ostatnio bardzo polubiłam tę grupę roślin :

A to moja duma - Ionopsis, roślina na podkładce, jedyny taki "dziwak" w mojej kolekcji. Te wszystkie korzonki rosnące w górę wyrosły pod moją opieką

I na koniec, wybacz szanowna Moderacjo
Episcia czerwona, myślę, że na tyle ładna, żeby pokazać :

Pozdrawiam serdecznie
.
Czas tu troszkę odkurzyć, na początek dla wszystkich odwiedzających pocztówka znad Bałtyku

Albo dwie

Powiem Wam, że dopiero w tym roku odkryłam coś, co dla większości z Was jest oczywiste - że mewy mają palce z błoną pławną jak kaczki
No ale do rzeczy :
Na początek kwitnienie mojego giganta, wraz z doniczką mierzy sobie prawie metr wysokości. Kwitnienie "mojego autorstwa"

Kolejne kwitnienie Doritisa, on mnie po prostu rozpieszcza - co miesiąc nowy pęd :

Jeszcze taki ło...zwyklaczek

Tolumnia potanowiła się "odziecić" i wydała na świat 2 keiki "

Będzie kwiatek na Cambrii. Bardzo mnie to cieszy, gdyż ostatnio bardzo polubiłam tę grupę roślin :

A to moja duma - Ionopsis, roślina na podkładce, jedyny taki "dziwak" w mojej kolekcji. Te wszystkie korzonki rosnące w górę wyrosły pod moją opieką

I na koniec, wybacz szanowna Moderacjo
Episcia czerwona, myślę, że na tyle ładna, żeby pokazać :

Pozdrawiam serdecznie
Ten fiolecik to ma taki oryginalny kolor, czy aparat przekłamał? Fajniutki
PS. Gratuluję bliźniaków
PS. Gratuluję bliźniaków
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowna jest Doritisa, ten kolorek
Gratuluje kieki tolumni, moje tolumnie maja zawsze przyrosty nie kieki ale kto wie dopiero przekwitly 
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki Tomku
.
Aparat przekłamał nieco kolor, w rzeczywistości jest bardziej różowy.
Alu, moja druga Tolumnia też ma przyrost a ta coś wymyśliła
. Miło, że zajrzałaś .
Aparat przekłamał nieco kolor, w rzeczywistości jest bardziej różowy.
Alu, moja druga Tolumnia też ma przyrost a ta coś wymyśliła
Aniu, widok mew powoduje u mnie zawsze mocniejsze bicie serca. Tym razem, też mocniej uderzyło.
Może to wspomnienia?
Doritis cudny jest. A gdyby miał w rzeczywistości taki kolor, byłby bardzo ciekawy
Biały w ciapeczki (jak każdy w ciapeczki), bardzo mi się podoba.
Cudaczek na podkładce bardzo oryginalny, korzonki zwariowały
Doritis cudny jest. A gdyby miał w rzeczywistości taki kolor, byłby bardzo ciekawy
Biały w ciapeczki (jak każdy w ciapeczki), bardzo mi się podoba.
Cudaczek na podkładce bardzo oryginalny, korzonki zwariowały
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Pati, gigant faktycznie jest fajny, choć denerwuje mnie fakt, że na prawie metrowym pędzie jest raptem kilka kwiatuszków
. Na szczęście kwiatki są dość duże.
Ja uwielbiam morze. Po kilku eksperymentalnych wakacjach (jeziora i takie tam) wracam jednak nad Bałtyk. Choć nie ukrywam, że jeziora też bardzo lubię. Ogólnie uwielbiam wodę
(byle nie była zamarznięta brrr, zimy nie znoszę
)
Aniu, właśnie niczym nie faszeruję, nawet nawozić zapominam
.
Janko, ja też tak reaguję na widok mew. Pamiętasz film "Wyspa mew" ? Tam chyba były takim trgicznym tłem z tego co pamiętam, ten rozdzierający krzyk... ale ogólnie mam pozytywne odczucia do nich.
Ten w ciapeczki nie jest biały Janeczko a taki cytrynowy powiedziałabym - zółto - zielonkawy ale może aparat tego nie wychwycił.
Callanthe pisze: I pocztówka z nad Bałtyku...Dawno tam nie byłam
Ja uwielbiam morze. Po kilku eksperymentalnych wakacjach (jeziora i takie tam) wracam jednak nad Bałtyk. Choć nie ukrywam, że jeziora też bardzo lubię. Ogólnie uwielbiam wodę
Aniu, właśnie niczym nie faszeruję, nawet nawozić zapominam
Janko, ja też tak reaguję na widok mew. Pamiętasz film "Wyspa mew" ? Tam chyba były takim trgicznym tłem z tego co pamiętam, ten rozdzierający krzyk... ale ogólnie mam pozytywne odczucia do nich.
Ten w ciapeczki nie jest biały Janeczko a taki cytrynowy powiedziałabym - zółto - zielonkawy ale może aparat tego nie wychwycił.
A mnie wszystko zachwyca i juz!Nawet bialas mi sie podoba 
Tym bardziej musi być pięknyajania pisze:
Patrząc na fotkę mogłam się domyślić, ale jakoś zaćmienie mam chyba dzisiaj
Z pozdrowieniami - Janka
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.