Dobrze, że jest troszeczkę śniegu bo noce są bardzo mroźne. Natomiast w domku jest ciepełko i mogę już oglądać wschody pierwszych roślinek. Kolcowój wykiełkował jak głupi. Z jednej paczuszki już posadziłem 90 skiełkowanych nasion a jeszcze kilka nasionek kiełkuje. Jest też nieźle z wczesnym porem. Na razie posadziłem 93 kiełkujące nasionka. Zaczynają ożywać również nasionka heliotropu.

przyszłam z rewizytą...przewertowałam  cały wątek
 przyszłam z rewizytą...przewertowałam  cały wątek  Z prawdziwą przyjemnością wszystko oglądałam...mnóstwo roślin wysiewasz, z pozytywnym efektem. Też uwielbiam wysiewać, czekam zawsze z niecierpliwością czy coś zejdzie. Selerów nigdy nie wysiewałam, może trzeba je stratyfikować żeby lepiej skiełkowały. Dlaczego tak wcześnie wysiewasz rośliny, nie lepiej wysiać później jak światła jest więcej...sadzonki wtedy są bardziej krępe
 Z prawdziwą przyjemnością wszystko oglądałam...mnóstwo roślin wysiewasz, z pozytywnym efektem. Też uwielbiam wysiewać, czekam zawsze z niecierpliwością czy coś zejdzie. Selerów nigdy nie wysiewałam, może trzeba je stratyfikować żeby lepiej skiełkowały. Dlaczego tak wcześnie wysiewasz rośliny, nie lepiej wysiać później jak światła jest więcej...sadzonki wtedy są bardziej krępe 

Muszę w spokoju poczytać od początku twoje rady i obserwacje ,zwłaszcza warzyw,które różnie mi wychodzą
 Muszę w spokoju poczytać od początku twoje rady i obserwacje ,zwłaszcza warzyw,które różnie mi wychodzą 
 Oprócz Matrony i Purple Emperor mam z ciemnych Red Kauli,Postman's Pride,African Pearl i ulubione Variegata i Aureovariegata,nie robiłam im niestety zdjęć ale w tym roku się poprawię.Jak będziesz miał chęć na jakąś wiosenną wymianę to polecam się
 Oprócz Matrony i Purple Emperor mam z ciemnych Red Kauli,Postman's Pride,African Pearl i ulubione Variegata i Aureovariegata,nie robiłam im niestety zdjęć ale w tym roku się poprawię.Jak będziesz miał chęć na jakąś wiosenną wymianę to polecam się