Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Dorotko, ;:180 ;:180 ;:180 bez słów ;:108
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiatm Dorotko :D
Ślicznie tu u ciebie , jak zobaczyłam twoje hosty :shock: :shock: to aż zakryłam buzie ręką i powiedziałam głośno ''o Boże'' aż mój M spytał wystraszony co się stało
A powiedz mi ten śliczny stoliczek to jest kupny? bo ja mam starą przedwojenną maszynę do szycia na bardzo podobnych metalowych nóżkach (stoi zakurzona na strychu) i tak sobie pomyślałam , że gdyby pomalować hameraitem nóżki i mój M zrobiłby blat ...? to .... :lol: :lol: hihih ma robotę na sobotę :lol:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Chyba nie będę oryginalna i powtórzę za całą resztą......piękne miejsce stworzyłaś,super skomponowałaś żurawki z całą resztą i fotki robisz bajeczne :roll: .
No i jeszcze te detale małej architektury-dopełniają Twój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, dziękuję, przyznam się, ze twój taras i dodatki ogrodowe stanowią dla mnie źródło inspiracji ;:196

Majeczko ;:196

Kropko
, witaj :wit Nowy gość na forum i w moim ogrodzie, jak miło :)
Hosty pięknie rosną pod moja jabłonią, niestety ślimaki maja też tam doskonałe miejsce do życia :evil: . W efekcie część host nie nadaje sie juz zupełnie do pokazania. Tak mokre lato niestety sprzyja wszelkim paskudztwom :(
Ten stolik powstał właśnie z takiej starej maszyny, odczyszczony, pomalowany (polecam farby w sprayu - malowanie idzie błyskawicznie), M. dorobił blat i jest super. Myślałam w pierwszej wersji o kamiennym blacie, ale koszty..... ;:224
Myślę, że i twój M. chętnie pomoże przy takim "mebelku"

Zaliczyłam z rama ryneczek i kupiłam sobie złocień Maruna, rozwar niebieski (Majeczko, twoje rozwary ślimaki skonsumowały w pierwsza noc po posadzeniu. Nie sądziłam, że to też ich przysmak ;:223 ;:223) i czerwone chryzantemy ogrodowe. Zaraz pędzę sadzić.
Pogoda znów okropna, ale na razie nie pada.
Kilka wczorajszych słonecznych chwil ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Fragola, marzy sie?, to do roboty :) , kamienie zarosną mchem szybko, wystarczy trochę cienia i wilgoci :wink:

Dorotko ja niestety nie mam cienia na takie ciurkadełko(a takie omszone kamienie to chyba tylko w cieniu "wyrosną"?) :( Ale Twój pomysł bardzo mi się podoba...zainspirował mnie i...jeśli pozwolisz to trochę zmałpuję i zrobię coś podobnego u szwagierki...Ona ma idealne ku temu miejsce :D

Cudne masz żurawki ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, ty u mnie a ja u ciebie spaceruję :)
Niestety na mech potrzebny jest cień, ale patrząc na twoje postepy w pracach ogrodowych doczekasz sie go niebawem :)
Podglądaj ile chcesz, bardzo mi miło jeśli moje "wypociny" kogoś inspirują ;:196
Aga witaj, wiem, ze skończony ogród to utopia, ale marzę o chwili, kiedy w spokoju, choć na chwile usiądę i będę sie napawać widokami i otoczeniem.
Na razie odsłonił mi sie nowy "plac budowy" :roll: czyli miejsce do zagospodarowania. Pomysłów na razie brak :(
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
AnettaP
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2011, o 09:11

Post »

dziękuję najmocniej za odpowiedź co to za potwór. Wczoraj właśnie miałam wrażenie że wychodzi z otoczki i zaczęły mu wystawać nogi. Będę miała więcej ważek. Bardzo je lubię. Co do Twojego ogrodu, ja jestem zakochana w wodzie w ogródku. Moje oczko było trochę zaniedbane. Z uwagi na małe dzieci miałam je przykryte kratami z siatki (oczywiście była ocynkowana, żeby rdza nie powstała i nie wpadała do oczka). Efekt jest teraz taki, że (oprócz 30-40 karasi) , mam błotniarki, jakieś żaby, ale one się wyprowadzają, jedna cała zimę spała w konewce w domu, ważki, oczywiście pająki wodne. Uwielbiamy z dziećmi obserwować "zwierzaki".
Pozdrawiam
Anetta :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ojeeeeejjjjjj...to ja bym wszystkie moje pomysły zamieniła na taki "plac budowy"... zresztą, mam jeden pomysł, pysznogłówki możesz posadzić :;230 Już po jednym sezonie metr na metr prawie gwarantowane :-)
A tak serio, to sama się nie mogędoczekać, co ciekawego wymyślisz w tym miejscu :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Dorotka, co Ty opowiadasz o tym osiadaniu na laurach w fotelu! ;:14 Nie wierzę, że naprawdę o tym marzysz :) To nie Ty!
Ty jesteś wiecznie tworzącym ogrodnikiem, ciągle będziesz dosadzać, przesadzać, zmieniać, pogódź się z tym! :lol:
A jeszcze jakieś nowe ciągle miejsca do zagospodarowania znajdujesz! Pomysłów brak? To chwilowe...Jutro, pojutrze będzie ich już kilka i urządzisz im przetarg na realizację :;230 Czy teściowa ma jeszcze warzywnik? :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, ciesze sie, że pomogłam. Oczko w ogrodzie - fajna sprawa. Bardzo rozsądnie miałaś przykryte oczko, przy małych dzieciach o wypadek nietrudno :(

Aga, dziś cięzko popracowalam :roll: Ułożyłam kamienie ograniczające przyszłą rabatę, usunęłam żwir, nawiozłam ziemi na tą część (do drzew) jutro będę siała trawę. M. sie zdziwi ja wróci :lol:
Niestety prace przystopują, bo brakuje mi tam ziemi. Do płotu jest niżej o ok. pół metra niż poziom trawnika :( Muszę się zorientować gdzie można kupić.
Pysznogłówek tam raczej nie posadzę - słoneczko tam tylko ok dwie godziny dziennie. Chciałam róże, ale dla nich tez za ciemno. Na siatkę pewnie pójdzie tylko Vilchenka i Felicite Perpetual. Stanwell P. pewnie tez tam przesadzę, bo mnie zaczyna denerwować na rabacie przy studni. A poza tym pewnie cieniste. Może jakieś azalie i rh, zobaczę po powrocie z urlopu.

A na razie jeszcze hortusie ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marta, ja nie chcę osiadać na laurach, ja chcę ODPOCZĄĆ. Ale w tym roku w ogrodzie sie nie da.
Jak widzisz wyżej dziś też urobiona po łokcie jestem :(
Pomysły powoli sie klarują, jakieś.... Pewnie sie jeszcze zmienią do czasu realizacji :;230
Miejsca sie same znajdują. Teść "wyprowadził" taką ogrodową budę więc trzeba obsadzić :;230
Teściowa warzywniak (maleńką resztkę) ma.... do jesieni ;:224 Potem miejsce na róże się zwolni i na ławeczkę pod pergolką ;:224
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Witaj Doroto! Wpadam z rewizytą i co oczęta moje od komputera zapuchnięte widzą- piękny ogród z mnogościa pięknych roślin. W większości już je mam, teraz muszę je tylko poprzesadzać, żeby jakoś wyglądały... A też juz chciałabym ODPOCZĄĆ. Normalnie fizycznie od łopaty... Odpocznę chwilę podpatrując Twoje róże...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pole do popisu się otworzyło.... ;:224
No to będzie się działo..... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Czuję, ze juz niedługo w tym wolnym miejscu powstanie jakiś nowy uroczy zakątek.
Dekoracje świetne- w ogóle wszystko u Ciebie takie ładne, ze można oglądać i oglądać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dorka, a jak tam pogoda? Tłumaczę M, że jeśli tak leje to szkoda pieniążków na wyjazd, poczekajmy ;:14 No przecież nie będziemy w pensjonacie dzień i noc, prawda?
Poradź please ;:180
Hortusie piękniste, jak wszystko u Ciebie, a u mnie znów metrowy wykop na działeczce, kolejna część kostki się robi w błocie po kolana, bo znów leje :cry:
A .... zapomniałabym ;:14 moje magnolki chcą zakwitnąć :heja
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, miałam pisac wczoraj. U nas leje straszliwie, tak ma być do wtorku.
Tez miałam jechać (na Węgry) ale tam tez leje wiec czekamy :(
magnolie u mnie spoko, robią pąki, ale zaczyna mi kwitnąć Rh :shock:

Ido, robota mi sie w ogrodzie mnoży jak króliki :;230 A to miał byc spokojny rok ;:224

Grażynko, ano otworzyło sie, tylko w kieszeni pustki :(

Dagmaro, witaj :wit . ja tez z chęcią odpoczęłabym juz od łopaty, ale sie na razie nie da :(
Też cały czas przesadzam, nie wiem czy kiedyś będę zadowolona :;230

Leje, zimno, paskudnie :cry:
Jadę na zakupy i musze odgruzować dom.
Do zobaczenia później :wit
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”