początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

imer wydać na upartego mogę jakoś Em to przełknie :) tylko obawiam sie że komuś też sie mogą spodobać i sobie je "pożyczy" ;:222 więc pozostaje kupić wersje mini i czekać aż urosną ;:145 albo poszukać jakichś tańszych "zamienników" które szybko rosną.
Od rana siedzę i główkuję ;:223 już mi głowa pęka. Zaraz pójdę do domu bo siedzę z młodym na placu zabaw to usiądę do komputera i popatrzę co by można posadzić, w telefonie małe te fotki i ledwo co widać.
zanetan witam i zapraszam ;:136
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ups... I tu odwieczny dylemat, czy kupić maleństwa i czekać, czy wydać masę kasy, ale mieć efekt od razu!
Jak robiłam swoje pierwsze zakupy to kwota 60 zł na roślinkę nawet nie wchodziła w rachubę, a i dziś się zawsze zastanawiam, ale Twój projekt jest śliczny. ;:138
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja staram się kupować przez all i wybieram roślinki średniej wielkości - wychodzi cenowo ok. Na szczęście na razie trafiam na super sprzedawców. No może z jednym wyjątkiem, dostałam 7 zasuszonych wrzosów ale kobietka oddała kasę więc w sumie ok.

Ja też ciągle główkuję i modyfikuję swoje rabaty. Teraz obie panny padły to troszkę poślęczę :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

gdyby to był ogród przydomowy to by problemu nie było. Kupiłabym, posadziła i cieszyła pięknym widokiem. Na działde róznie to bywa. Dziś posadzę jutro już może tego nie być ;:202
Zaraz dam młodemu obiad i popatrzę co by można tam posadzić
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też kupuje na allegro , jestem zadowolona a nawet bardzo , z tym ze u mnie na działkach nie kradną roslin
davussum
500p
500p

Post »

a u kogo kupujecie? jak możecie to podeslijcie na pw nicki sprzedawców. Ja kupiłam tez pare razy rośliny na allegro i w sumie jestem zadowolona, raz tylko doszedł złamany krzew borówki ale sprzedawca nie chciał uznać "reklamacji".

U nas generalnie tez nie kradną roślin ale były takie przypadki, sąsiad kilka lat temu posadził jakieś choiny i następnego dnia już ich nie było. Niestety grasują złodzieje i kradną inne rzeczy ;:134 sąsiedzi przez siatkę byli za domkiem i coś robili, złodzieje weszli do domku i ukradli dokumenty i kluczyki od samochodu a pozniej odjechali samochodem, znajoma też okradli. Zaprosiła znajomych na grilla, siedzieli a w tym czasie złodzieje po cichutku weszli do domku i ukradli biżuterię, pieniądze, dokumenty i kluczyki od samochodów. Na szczęście wszyscy przyjechali taksówkami bo chcieli wypić po piwku więc samochodów im nie pokradli.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Fakt, zawsze zachodzi możliwość, że komuś się do raczek przyklei ;:174
A wtedy szkoda
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

nicki na pw :D
davussum
500p
500p

Post »

Mamy działkę przy alei spacerowej i każdy kto przechodzi to zagląda z ciekawości bo jesteśmy "nowi". Niedawno działka była zarośnięta że nic nie było widać a teraz pusto i zaczyna się coś dziać więc chyba wolę nikogo nie kusić. Jeszcze muszę przegadać kwestię finansową z Em. Na razie mam wolna rękę ale nie chciałabym żeby później gadał że wydałam tyle kasy i poszło na marne bo ... się nie przyjęło albo ktoś ukradł. Po za tym chciałabym tak w tajemnicy przed Em zacząć zbierać fundusze na nowy domek na działce :)

Dorcia dziekuje ;:196
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

I jak ? Zamówiłaś coś ? :wit
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
davussum
500p
500p

Post »

Dziś nakupowałam żarcia na grilla na weekend :;230 . Jutro pojadę i policzę ile "badylków" mi potrzeba i będę zamawiać.

Czeka mnie zaraz pracowity dzień w domu. Pranie, sprzątanie, gotowanie. Zachciało mi się zupy zacierkowej wiec zaraz będę robić zacierki, później zrobię sernik na zimno z truskawkami i wieczorem muszę naszykować mięso na grilla, szaszłyki, sałatki.
Gdyby mi sie tak chciało jak mi się nie chce to już bym miała wszystko zrobione ;:224
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Czyli będzie niezła wyżerka ;:108 serniczek to bym zjadła, możesz podesłać kawałek :wit

Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

davussum pisze:Gdyby mi sie tak chciało jak mi się nie chce to już bym miała wszystko zrobione ;:224
MOTTO ROKU!
Mnie ta robota czeka jutro, bo mam gości w sobotę, choć porządki to muszę zacząć już dziś. Ogród to piękna sprawa, ale ja jakoś nie mogę pogodzić wszystkich obowiązków. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
davussum
500p
500p

Post »

Zupa już zrobiona więc na chwilkę można posadzić cztery litery i napić się herbatki.

Simbi Niestety za daleko i za gorąco, zanim dotrze to się rozwali ;:204 ale wirtualnie przesyłam każdemu kawałek ciacha :)
Obrazek

renzal ja się ostatnio zrobiłam taki leń że szok ;:oj Nic mi się nie chce.

Właśnie była listonoszka z moimi dzwoneczkami i jestem bardzo zadowolona, jak tylko go zawieszę to się pochwalę :tan Ciekawe czy parasol też dziś dotrze.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

;:152 Mniam !