Witajcie
Dzięki
Seba, zaczyna się zakupowe szaleństwo ;)
Chyba zawiesiłem się na tym rodzaju Panie
Henryku
Tak jest, to nabytki z Książa
Na stoisku widziałem jeszcze wielgachne jak melaki G. saglionis i monvillei. Robiły wrażenie
Specjalnie dla Pana, postarałem się dobrze przyfocić swoje sieweczki.
Jak widać, coś tam jeszcze powschodziło. Kilka nasion G. ferox pękło dopiero w piątym tygodniu.

.

.

.
Dziękuję
Małgosiu, ten cardenasianum świetny, ale nieźle się łokciami rozbija w kolekcji, bo na szerokość prawie dziesięciu centymetrów. Największy z gymnoli u mnie.
@
Artur: Na hybrydy się nie skusiłem, choć mocno przykuły moją uwagę. Może gdybym wziął więcej sianka, bo były sadzonki, jedną babka widziałem shandlowała.
Ja wiem czy biedniej, możliwe że trochę tak wśród kaktusów, ale reszty sukulentów było sporo, napatrzyć się nie mogłem
Legutkowe siewki nawet się miewają, kilka dni temu wróciły do kondycji sprzed zimowania, czyli pobrały wodę i startują z koksem. Muszę przepikować. Jedna trochę marna, jedna przypalona, ale powinna dać radę. Te drugie też o drobinę podniosły się po zimowaniu.
A jak Twoje? U Ciebie ładniejsze, okrąglejsze były jak widziałem.

.

.
Jasiu, na te Sedum już od dawna się szykowałem i w końcu się skusiłem. Taka sadzonka kosztowała sześć złotówek. Jak chcesz, za jakiś czas będzie można zrobić wymianę, bo dałem do ukorzenienia kilka listków, które odpadły przy transporcie.
@
Darek: A jak! U Ciebie Astrowo, to u mnie Gymnolowo
Ach, ciernie to ten gymnol ma zajmujące. Zarówno pod względem czasu jak i miejsca

Chciałbym na chwilę stać się muszką i pofruwać pomiędzy tymi cierniami ;:165
@
gnet: Aj, no mogłem dać znać. Na biegu to było, rano wypad do Osówki, a po obiedzie szybko na Książ, nawet nie wchodziliśmy do zamku, tylko roślinki, piwko i powrót.
Hmm, na koniec maja może bym się wybrał do palmiarni
Cześć
Bartek. Kupić łatwo, gorzej pomieścić
Wystawę polecam. W skrócie-dużo do zwiedzania i kupowania.
Z pewnością zainteresowała by Cię kolekcja drzewek bonsai.
Na koniec wstawię jeszcze foteczkę opuncji, która ospale podnosi się z wyra..

Images uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam wszystkich i

życzę.