Grzesiu, Dalu, Tamaryszku, Comciu, Piterku, Geniu, Wiolu, Pell, Jacku witam Was wszystkich ciepełko!!
Roślinki obok irysków jak zauważył Jacek to oczywiście puszkinie.
Jakby ktoś chciał, to po przekwitnięciu chętnie się podzielę irysami.
Dziś plucha na dworze...więc z rana wybrałem się na giełdę kwiatową. W sprzedaży górują stroiki i ozdoby świąteczne, ale sporo innych roślin również było.
Witaj Marku ale Ci zazdroszczę tych pięknych widoków które dziś miałeś , ja byłam w ogrodniczych , ale nie było kolorowo .Cudnie te róże wyglądają.
A żółte masz też iryski ? czy tylko niebieskawe ?
Puszkinie u mnie też już kwitną .
Marku, jak masz za dużo tych irysków , to chętnie przysposobię ze 2-3 cebulki... Takich jeszcze nie mam , a są prześliczne! Wiesz,że mam korbę na cebulowe...
Marku
Fajnie, że wkleiłeś fotki z giełdy , jak ja tam lubię jeździć
Goździki i afrykańsko - australijskie gadżety superanckie
U nas pogódka analogiczna, za to roślinki urosną jak na drożdżach
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Marku, piękne widoki z giełdy Byłem tydzień temu na naszej warszawskiej i też mgłem się pozachwycać tęczą kolorów.
Jeśli jeszcze mogę się dopisać do listy chętnych na iryski, to poproszę.
Witam!!
Iryski już podzielone...zaraz po świętach trafią do Was.
Na giełdę kwiatową naprawdę warto się wybrać...tym bardziej, że jest wiosna i jest sporo ciekawych roślin. Zresztą wszystkiego jest ogromny wybór i w rozsądnych cenach. Często ją odwiedzam (w sezonie chryzantemowym, dwa razy w tygodniu) ...więc pomyślałem sobie, że może ktoś kto chce się wybrać zechciał by mi towarzyszyć? Było by fajnie.