Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
JADZIU ,dopóki nie znalazłam się na tym forum [a jestem dopiero od listopada],to też miałam tylko 3 odmiany host .Nawet nie wiedziałam ,że istnieją inne .
Teraz łapię różne bakcyle i kupuję ,kupuję ,kupuję ........................
MONIKO ,na razie nie ma efektu, dopiero jak wszystko się rozrośnie......
Wydaje mi się ,że na żywo to wszystko lepiej wygląda.Codziennie przechodzę obok tego mojego ,,hostowiska ,,i napatrzeć się nie mogę . :o
Lilia ,azalia SPEKS ORANGE,ciemiernik o bardzo dużych ,biało zielonych kwiatach i chyba jakiś zawilec ,

Moje NN i samosiejka bratka .

NN od MARII .

NN od MARIOLKI .

NN od GRAŻYNKI .

MONIKO ,na razie nie ma efektu, dopiero jak wszystko się rozrośnie......
Lilia ,azalia SPEKS ORANGE,ciemiernik o bardzo dużych ,biało zielonych kwiatach i chyba jakiś zawilec ,

Moje NN i samosiejka bratka .

NN od MARII .

NN od MARIOLKI .

NN od GRAŻYNKI .

Jolu jestem pod wrażeniem coś mi się wydaje że wykupiłaś wszystkie hosty dostępne na rynku. Chciała bym zobaczyć efekt takiego obsadzenia jak podrosną, dodałaś miodunkę, żurawki . Wszystkie te rośliny są ozdobne z liści. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać? Uważaj tylko na ślimaki, czytałam na forum że bardzo lubią hosty.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jolu to znowu ja, czy twoja różyczka podczas wiatru nie przewraca się? Jak ją umocowałaś? Moją przywiązałam do palika jak jest silny wiatr cały czas przekręca ją w różne strony. Została mi tylko jedna jasno różowa pełna z drobnymi kwiatami. Zwykłe rabatowe dopiero odbijają po wiosennym niespodziewanym przymrozku - 10. Za wcześnie odkryłam.
-
x-d-a
Joluś, wspaniała kolekcja host. Pokazuj na bieżąco fotki, żebyśmy mogli podziwiać jak się rozwijają i kwitną. A z jakimi roślinkami łączysz je na rabatach?
Ja też jestem hostomaniaczką, ale większość moich host w tym roku już będzie dosyć rozrośnięta i w końcu będzie widać efekt, mam nadzieję.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Ja też jestem hostomaniaczką, ale większość moich host w tym roku już będzie dosyć rozrośnięta i w końcu będzie widać efekt, mam nadzieję.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
HALINKO ,twój ogród to raj ,bardzo duży i wszystko już tak pięknie rozrośnięte .Halina Kwak pisze:Jolu, ale u Ciebie cudowności... prawdziwy, piękny ogród botaniczny
... jest co u Ciebie podziwiać
DALA,Hosty będę pokazywała na bieżąco .Posadziłam je z żurawkami ,żuraweczkami ,tiarellą ,parzydłem drobnym ,ułudką ,,kokoryczą ,epimedium ,kopytnikiem ,barwinkiem pstrym ,szałwiami i serduszką .Troszkę tego dużo i jak wszystko zacznie się rozrastać będzie za ciasno .Coś będzie musiało zmienić swoje miejsce .
- jadzia123
- 200p

- Od: 27 sie 2008, o 12:16
Aranżacja kwiatowych rabat z tymi kamieniami boska, zreszta to już chyba pisałam, ale zachwycam się zawsze ile razy tu jestem. Hosty fajne i dużo, ja tą przygodę dopiero zaczynam, ale coś mi sie wydaje, że kupiłam za mało zróznicowane a na więcej już nie moge sobie pozwolić, chyba, że wejdę w areał sąsiadki ( niegłupi pomysł ...).
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.