Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, okropności głosisz. Ale wg prognoz, które ja oglądam w internecie to prawda. Na razie cały czas w dzień lekki plus, a w nocy co kilka dni przymrozki do -5 stopni. A przecież mieszkam w raczej ciepłym rejonie...
Rośliny nie bardzo się na razie budzą do życia, więc pewnie to wszystko prawda. Chociaż bociany już przyleciały, a one powinny najlepiej wiedzieć, kiedy wiosna. W ubiegłym roku pierwszego widziałam pod koniec lutego.
Rośliny nie bardzo się na razie budzą do życia, więc pewnie to wszystko prawda. Chociaż bociany już przyleciały, a one powinny najlepiej wiedzieć, kiedy wiosna. W ubiegłym roku pierwszego widziałam pod koniec lutego.
Witam Cię Asiu wieczorkiem. Dawno nie byłam u Ciebie. W przyszłym tygodniu ma byc w niedzielę ciepło. Nawet 10 stopni. Sama widziałam prognozę! Musimy wytrzymac jeszcze tydzień.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na www.pogodynka.pl podają wielkie ocieplenie od piątku - i tego się trzymajmy 
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Portalowi ogrodniczo-sadowniczemu.Jadzia1 pisze:Asiu ja to już nie wiem komu wierzyćw sobotę rano oglądam zawsze program rolniczy a później ogrodniczy i tam , Pan od pogody mówił ,że się ocieli dopiero po 15 kwietnia
Bo oni podają prawdziwsze prognozy, związane z konkretnymi zabiegami.
Przecież sady w pąkach, trzeba zabezpieczyć przed przymrozkami,
więc ich prognozy, przekładają się na konkretne zakupy, opryski lub straty finansowe.
A w dziennikach TV - optymizm nic nie kosztuje.
Skłaniam się ku majowej wiośnie w pagórach, bo powtarza się pogoda sprzed 2 lat.