Miniaturowy ogród -Foggia
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Miniaturowy ogród -Foggia
Mario przepiękne pierwiosnki, te główkowe bombowo wyglądają posadzone w takiej tubie.
A co do narcyzów to przychylam się do zachwytów - aż tyle różnych to jeszcze nie widziałam. U nas też narcyzowo tyle że nie ma zróżnicowania w odmianach.
Ale najbardziej powala mnie ta fritillaria Roddeana. Moja następna na liście na jesień! Piękna!
A co do narcyzów to przychylam się do zachwytów - aż tyle różnych to jeszcze nie widziałam. U nas też narcyzowo tyle że nie ma zróżnicowania w odmianach.
Ale najbardziej powala mnie ta fritillaria Roddeana. Moja następna na liście na jesień! Piękna!
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
Alu, Nelu, Aniu, Asiu, dzięki za odwiedziny
Kolekcja narcyzów uzbierała się tak jakoś przypadkiem
Jesienią np. kupiłam 5kg worek, było ok. 100 cebulek, najwięcej żółtych z pomarańczowym środkiem, ale było też trochę właśnie tych pełnych.
Pogoda ostatnio całkiem przyjemna. A ja ciągle coś przesadzam i sadzę nowe roślinki. Poszalałam z zakupami i uzbierało mi się kilkanaście, a może już kilkadziesiąt doniczek. Zastawiłam już pół ścieżki
W czwartek pojechaliśmy do Tesco, bo zaczęli sprzedawać Avatara na dvd. W sklepie okazało się, że zamiast 7 funtów jak w reklamie, to kosztuje 12. Więc stwierdziliśmy, że za drogo i poczekamy. A zaraz potem zobaczyłam klonika Orange Dream za 10 funtów i na ten zakup nie było mi szkoda pieniędzy 

Zaczynają rozkwitać tulipany

Psiząb

i kilka innych

Kolekcja narcyzów uzbierała się tak jakoś przypadkiem

Pogoda ostatnio całkiem przyjemna. A ja ciągle coś przesadzam i sadzę nowe roślinki. Poszalałam z zakupami i uzbierało mi się kilkanaście, a może już kilkadziesiąt doniczek. Zastawiłam już pół ścieżki

Zaczynają rozkwitać tulipany

Psiząb

i kilka innych

- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Piękne widoczki pokazujesz
Urzekła mnie seria trzech fotek; podwójny pomarańczowo - łososiowy pierwiosnek, pojedynczy różowy i biała szachownica na końcu, przeurocze !
Klonik piękny.
Ciekawie wygląda biały, kulisty pierwiosnek posadzony w otworze donicy.

Piękne widoczki pokazujesz

Urzekła mnie seria trzech fotek; podwójny pomarańczowo - łososiowy pierwiosnek, pojedynczy różowy i biała szachownica na końcu, przeurocze !
Klonik piękny.
Ciekawie wygląda biały, kulisty pierwiosnek posadzony w otworze donicy.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

cudo

Klonik super, jeszcze się z takim nie spotkałam chyba

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu prymulka jw.jest super ,takiej jeszcze nie widziałam
Nie dziwię się ,że wolałaś klonika kupić ,film w razie czego można wypożyczyć ...a klonik jeszcze na dodatek taki ładny będzie oko cieszył przez całe lato...Dobry wybór...
Nie wiem ,czy u nas nie byłby droższy
Nie dziwię się ,że wolałaś klonika kupić ,film w razie czego można wypożyczyć ...a klonik jeszcze na dodatek taki ładny będzie oko cieszył przez całe lato...Dobry wybór...

Nie wiem ,czy u nas nie byłby droższy

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Foggio,U nas Avatar na DVD w "Biedronce" był za 45 zł,ale wolałam Rok 2012.
Prymulka pełna podwójna pomarańczowo-łososiowa prześliczna,na Targach Ogrodniczych kupiłam także takową ale fioletową(tylko takie były dostępne),niestety pewno podpędzana bo kwitła bardzo krótko.Psizęby również okazowe.Poidełko dla ptaków,które kupiłaś chyba jeszcze na przełomie zimy i wiosny ciekawe jak się prezentuje w pełni zieleni?
Prymulka pełna podwójna pomarańczowo-łososiowa prześliczna,na Targach Ogrodniczych kupiłam także takową ale fioletową(tylko takie były dostępne),niestety pewno podpędzana bo kwitła bardzo krótko.Psizęby również okazowe.Poidełko dla ptaków,które kupiłaś chyba jeszcze na przełomie zimy i wiosny ciekawe jak się prezentuje w pełni zieleni?
Agnieszko, Aniu, Nelu, Basiu, Ewo, dzięki za odwiedziny
Pierwsza połowa maja była bardzo zimna i deszczowa, był nawet deszcz ze śniegiem. W ogródku nic nowego się nie działo, a mnie dopadła jakaś depresja, chyba z powodu braku słońca, i nic mi się nie chciało robić.
Patrzyłam na zdjęcia z ubiegłego roku, wtedy wszystko kwitło znacznie wcześniej. W tym roku nie kwitła mi wierzba, forsycja, magnolia. Ozdobna wiśnia dopiero wypuszcza pączki, powojniki montana ciągle wyglądają jak nieżywe.
Teraz dopiero jest czas tulipanów

Za to od dwóch dni jest wreszcie prawdziwa wiosna, słoneczna i gorąca. Od razu chce się żyć
Roślinom też

Pierwsza połowa maja była bardzo zimna i deszczowa, był nawet deszcz ze śniegiem. W ogródku nic nowego się nie działo, a mnie dopadła jakaś depresja, chyba z powodu braku słońca, i nic mi się nie chciało robić.
Patrzyłam na zdjęcia z ubiegłego roku, wtedy wszystko kwitło znacznie wcześniej. W tym roku nie kwitła mi wierzba, forsycja, magnolia. Ozdobna wiśnia dopiero wypuszcza pączki, powojniki montana ciągle wyglądają jak nieżywe.

Teraz dopiero jest czas tulipanów

Za to od dwóch dni jest wreszcie prawdziwa wiosna, słoneczna i gorąca. Od razu chce się żyć

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu kolorowo w Twoim ogródku,a co to za wielkie ciemne cudo z dzwoneczkami...?I to zielono -żółte,podobne do petuni?tulipany u mnie już przekwitły ,nie mogło być inaczej,gdy ciągle leje... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Mario wiem coś o tym "powrocie" chęci życia wraz z lekką zwyżką temperatury. U nas też od paru dni jest ciepło ( powyżej 20 st) ale bez słońca. Jednak w ogrodzie można wręcz usłyszeć jak rosną rośliny- chwasty niestety też
Piękna fritillaria.
A masz może w tym roku tego pięknego tylipanka co to ma taki biały stożek na górze? Ja go kupiłam w zeszłym roku i kwitnie mi, tylko że nie wiem kiedy on jest taki na dobre rozkwitnięty
Pozdrawiam cieplutko

Piękna fritillaria.
A masz może w tym roku tego pięknego tylipanka co to ma taki biały stożek na górze? Ja go kupiłam w zeszłym roku i kwitnie mi, tylko że nie wiem kiedy on jest taki na dobre rozkwitnięty

Pozdrawiam cieplutko

Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Foggio-dziękuję za tulipany-nasze są już niestety wspomnieniem przez te deszcze.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Neli wpadło w oko to samo, co mnie
To ciemne to chyba jakaś szachownica??

To ciemne to chyba jakaś szachownica??
Mnie też zaciekawiło to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/884 ... eef80.html cudeńko ???
Piękna wiosna u ciebie ...miło się spacerowało
Piękna wiosna u ciebie ...miło się spacerowało

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Nelu, Te czarne dzwoneczki to korona perska, pierwszy raz u mnie kwitnie. I nie jest taka wielka jak się wydaje na zdjęciu
, ma ok. 80 cm wysokości. A zielono-żółte kwiatuszki to prymula Francesca. W tym roku prymulki pięknie kwitły.
Asiu, mam te tulipany, 4 szt., ale u mnie dopiero w pączkach. One się chyba nie otwierają do końca. W ubiegłym roku zaschły takie pół otwarte.
Ewo, u mnie tulipany były długo w pączkach z powodu zimna, za to teraz, kiedy zrobiło się ciepło, przekwitają bardzo szybko.
Aniu, Basiu, jak napisałam wyzej, to czarne to korona perska (Fritillaria Persica?)
Już nie jest tak gorąco, wygląda na to, że lato już było
Pogoda zmienia się niemal co chwilę.
Brat przyjechał w odwiedziny, więc wreszcie mam pomocnika w ogrodzie
Dziś skończyliśmy pergolę, w planach jest jeszcze mini-oczko.
Kwitnie jeszcze trochę tulipanów

Kwitną azalie i rododendrony

Asiu, mam te tulipany, 4 szt., ale u mnie dopiero w pączkach. One się chyba nie otwierają do końca. W ubiegłym roku zaschły takie pół otwarte.
Ewo, u mnie tulipany były długo w pączkach z powodu zimna, za to teraz, kiedy zrobiło się ciepło, przekwitają bardzo szybko.
Aniu, Basiu, jak napisałam wyzej, to czarne to korona perska (Fritillaria Persica?)
Już nie jest tak gorąco, wygląda na to, że lato już było

Brat przyjechał w odwiedziny, więc wreszcie mam pomocnika w ogrodzie

Kwitnie jeszcze trochę tulipanów

Kwitną azalie i rododendrony

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Marysiu ,ale u Ciebie tulipankowo
,bardzo ładne odmiany,kilka z nich mam
.
Kolor korony perskiej niesamowity,prawie czarny
Miłego dnia życzę,u mnie słoneczko przebija się przez chmury,może się wypogodzi później

Kolor korony perskiej niesamowity,prawie czarny

Miłego dnia życzę,u mnie słoneczko przebija się przez chmury,może się wypogodzi później