To jedna z moich starszych zdobyczy - prawdopodobnie jest to Purple Water, ale nie jestem 100% pewna.Ma czerwono brązowe płatki z paskiem i żółtym środkiem. Kwiaty wielkości 10 do 14 cm . Lepiej wybarwia się na słonecznym stanowisku.
Liliowce-Hemerocallis cz.II
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Basiu.
To jedna z moich starszych zdobyczy - prawdopodobnie jest to Purple Water, ale nie jestem 100% pewna.Ma czerwono brązowe płatki z paskiem i żółtym środkiem. Kwiaty wielkości 10 do 14 cm . Lepiej wybarwia się na słonecznym stanowisku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie tylko po tobie. Zobacz u Gizy relację z wizyty na kiermaszu lilii i liliowców.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ja też mam, ja też mam

To tylko dwa NN, kolejne dwa liliowce, ciemno- czerwony Big Apple i "zamszowy" czerwony Chicago Brave, są za młode i jeszcze nie kwitną. Ale "choroba forumowa" nie ominęła i mnie. Już się szykuję na inne odmiany, teraz pewnie żółte i białe, pachnące, piękne!!!

To tylko dwa NN, kolejne dwa liliowce, ciemno- czerwony Big Apple i "zamszowy" czerwony Chicago Brave, są za młode i jeszcze nie kwitną. Ale "choroba forumowa" nie ominęła i mnie. Już się szykuję na inne odmiany, teraz pewnie żółte i białe, pachnące, piękne!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."

Ooooo maaaaamaaaaaa