W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Danusiu ale u Ciebie kwieciście i kolorowo i tak zadbane :D Przeczytałam że miałaś
problem z komputerem chylę czoła dla Ciebie że sama go naprawiłaś ja bym
nie potrafiła, jak coś się dzieje to pierw panikuję a dopiero po chwili wraca
rozum :oops: Kwiatki pięknie kwitną a u mnie smagliczki zmarniały zbyt dużo
opadów musiałam je wyrzucić i wsadzić inne kwiatki. A tak w ogóle to chyba nie
mam ręki do kwiatów bo wsadziłam dalie za wcześnie do doniczek w domu
wybujały bo miały za ciepło a teraz kiepsko kwitną i miały być piękne a są
kiepskie no ale cóż bywa i tak pozdrowionka pa. ;:151
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko-wcale nie jestem odważna, byłam przerażona, że muszę to sama robić, po prostu nie miałam innego wyjścia ;:112

Małgosiu-już nie jest zadbane :oops: zielsko się panoszy po tych deszczach szybciej niż ja nadążę je wyrywać, mam tylko nadzieję, że wreszcie przestanie lać codziennie i jakoś się z tym uporam

Kilka kwiatuszków, które mimo burz, gradu i deszczu zdołało się utrzymać :P

irysek holendreski

Obrazek

liliowiec miniaturka

Obrazek

mak
Obrazek

i moje jedyne różyczki
Obrazek Obrazek
Obrazek

zebrinus

Obrazek

parzydło

Obrazek

i jeszcze raz lilia złotogłów - tym razem już w pełnym rozkwicie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Danusiu
U Ciebie jak zawsze pięknie, co robisz, że masz czas tak wymuskać swój ogród? Piękne kwiaty jak na taka brzydką pogodę. A liliowiec (ostatnie zdjęcie) mnie zachwycił. Chetnie bym poprosiła o nasionka, bo o kłączu nie smiem marzyć. Czy to liliowiec z grupy "tygrysówki" czy z cebuli?
Śliczne masz Danusiu żabki w łazience i bardzo ładnie wykończoną sama łazienkę. Moja łazienka jest skromna, ale najwazniejsze że wogole jest i ja tez mam trzy żaby. 1-mydelniczka: 2-kubek do mycia zebów: 3-ozdoba na ścianie. Mam też kilka żab w pokoju, ale moje to zwykłe żabki, Twoje zaś to wykwintne żabuchny. Ale ja uwielbiam wszystkie.
Miłego dnia Danusiu, pa stasia.
ps. jak tam "wielka woda" W Opolu poszerzono porządnie koryto rzeki i dzięki Bogu na razie spokój. W jeziorach turawskich też jest jeszcze dużo miejsca. Ale mam nadzieję, że wreście zaświeci słońce, a brzydkie chmury zniknął. Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witaj Stasiu :)
Na ostatnim zdjęciu jest lilia złotogłów, to są cebulki, nie kłącza, nie ma więc problemu, żeby je przesłać :) Jak przekwitną zgadamy się :)
Niestety nie mam żabek w łazience - to innej Danusi łazienkę widziałaś Stasiu :P Jest nas tutaj kilka, łatwo się pomylić :)

Pozdrawiam cieplutko
Danka
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danuto :D jestem pierwszy raz u Ciebie i bardzo mi się spodobało;D Ogród śliczny, pierwszy raz widzę krakowiaki w takim kolorze, o maku nie wspominam bo takiego to jeszcze nie widziałem, co to za odmiana :?: a liliowiec miniaturka też miodzio :wink:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witaj Marivsz :P Cieszę się, że podoba Ci się mój ogródeczek :) nie wiem jaka to odmiana maków, ale jeżeli chcesz takie mieć u siebie, to nie ma problemu :) - wyślę Ci nasionka jak przekwitną. Wschodzą bardzo obficie - jak to zwykle maczki mają w zwyczaju i wystarczy je posiać raz, a będą się wysiewały same co roku.

Pozdrawiam
Danka
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Oj dziękuję bardzo, widać że masz wielkie serce. ;:97 Ale jak na razie ja nie mam warunków na uprawę bylin, może kiedyś coś się pomyśli o tym, ale na razie królują iglaki :D a będę wpadał do Ciebie pozachwycać się bylinami... ;:87
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Zapraszam Mariuszku :) - kiedy tylko zechcesz :P
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, przepraszam, ale mam taki misz-masz w głowie, że hej.... Myslę że się nie gniewasz. Ale dalej twierdzę że ogród masz piękny. Ja z mężem wykopałam z dzikich nad brzegów jeziora samosiejki brzóz, posadziliśmy je przy płocie, aby się trochę odgrodzić. Przycinam je i próbuję ukształtować na wierzbę płaczącą. Trudne zadanie, bo gałązki uciekaja do góry a ja je "zmuszam" spinaczami drewnianymi aby rosły w dół. Ciężka sprawa, ale widziałam takie drzewka, więc może i mnie się uda, pozdrawiam stasia. ;:14
musze się trochę postukać aby nie wypisywać głupot. pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Nie stukaj się Stasiu ;:112 wcale nie wypisujesz głupot! Twoje posty czyta się z wielką przyjemnością :) nic się przecież nie stało, każdy może się pomylić :)
Życzę powodzenia w "posmutnianiu" brzózek :)

buziaki ;:79
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Danusiu!
Ja brzozy nie posmutniam, tylko ujarzmiam, jak kiedyś biali ujarzmiali dzikie rumaki. Mieszkam w miejscu dość zaludnionym i sąsiedzi nie pozwoliliby mi na to, abym pozwoliła rosnąc brzózkom wysoko. A wiem, że potrafią wyrosnoąć olbrzymie. Pozdrawiam Twoje brzozy, pa
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu
Nie wiem jak do Ciebie trafiłam,ale jestem pod wrażeniem.Mak masz cudowny i lilia złotogłów piękna.Moja jest chyba ciemniejsza i w tym roku szybko skończyła kwitnienie,chyba przez te deszcze.A przestrzeni to Ci naprawdę zazdroszczę .
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Stasiu moje brzózki również Cię gorąco pozdrawiają i zapraszają w swój cień ;:196 - teraz w ich cieniu koźlarki rosną :P

Haniu - maczkami się chętnie podzielę - zbiorę nasionka jeżeli chcesz i na drugi rok będą kwitły w Twoim ogródeczku :) A przestrzeń - jak ten przysłowiowy kij - też ma dwa końce! Niestety i do obrabiania dużo jej jest!

Buziaki ;:79
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DANUSIU ,przepiękny irysek ,liliowiec niski ,różyce i cała reszta .Chwaściorów to chyba wszyscy mamy w nadmiarze .Pogoda im sprzyja .Tych maków to też mam mnóstwo .Trzeba je pilnować ,bo zawładną całym ogrodem . :;230
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu - właśnie pozbierałam szczękę z podłogi.. Opadła mi, jak zobaczyłam zdjęcie złotogłów. Piękna! Najładniejsza jaką widziałam. Gratuluję szczerze :D

Mak pełny - a czy zechciałoby Ci się pozbierać nasiona też dla mnie. Jest śliczny :)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”