Pomidorki koktajlowe - 1cz.
a moje pomidorki "cherolla" wygladają tak

czy taka doniczka na 4 to za mało? mam zamiar postawić je na balkonie.
podparłam jej już palikami i dalej co , przedzieram się przez te watki na forum i dalej nie wiem co teraz mam zrobić . cos piszecie o jakimś prowadzeniu , znaczy się mam mu uszczknać czubek? ale kiedy?
Błagam niech ktoś kto się na tym zna napisze prosta instrukcje obsługi pomidorków(tak dla umysłu ścisłego
najlepiej w punktach
) bo póki co wszędzie znajduje po kilka informacji. Już bzika dostaje 

czy taka doniczka na 4 to za mało? mam zamiar postawić je na balkonie.
podparłam jej już palikami i dalej co , przedzieram się przez te watki na forum i dalej nie wiem co teraz mam zrobić . cos piszecie o jakimś prowadzeniu , znaczy się mam mu uszczknać czubek? ale kiedy?
Błagam niech ktoś kto się na tym zna napisze prosta instrukcje obsługi pomidorków(tak dla umysłu ścisłego
Każdego pomidorka posadź do osobnej donicy.
Nie uszczykuj żadnego czubka
Kiedy zacznie puszczać pędy boczne wtedy je uszczykuj (tzw. wilki) pomiędzy liśćmi a łodygą będą rosły jakby kolejne wierzchołki pomidorka (to są pędy-wilki)
Prowadź sobie tego pomidorka najlepiej na 3-4 pędy nie więcej
Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to pisz
Pozdrawiam
Nie uszczykuj żadnego czubka
Kiedy zacznie puszczać pędy boczne wtedy je uszczykuj (tzw. wilki) pomiędzy liśćmi a łodygą będą rosły jakby kolejne wierzchołki pomidorka (to są pędy-wilki)
Prowadź sobie tego pomidorka najlepiej na 3-4 pędy nie więcej
Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to pisz
Pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Średnica doniczki 30 cm spokojnie wystarczy
(może być większa jak takie masz)
Natomiast głębokość to również ze 30cm
Jak się nie mylę to w sprzedaży największe pierścienie do pomidorów (takich do foli czy namiotu ) to 20cm średnica , a wysokość 22cm.
pozdrawiam
Natomiast głębokość to również ze 30cm
Jak się nie mylę to w sprzedaży największe pierścienie do pomidorów (takich do foli czy namiotu ) to 20cm średnica , a wysokość 22cm.
pozdrawiam
Agnieszka
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to i ja z problemem
.
Wysiałam sporo koktajlowych-maskotkę i koralika.
Koralik osiągnął wielkość ok.30 cm i po uprzednim hartowaniu na balkonie powędrował
na wcześniej przygotowaną rabatkę.I tu klęska na całej linii-słonko ja spaliło
.
Co zrobić żeby kolejne nie padły?Osłonki jakieś czy co
.
Część nadal stoi w doniczkach w cieniu bo nie chcę by spotkał je taki sam los.
Wysiałam sporo koktajlowych-maskotkę i koralika.
Koralik osiągnął wielkość ok.30 cm i po uprzednim hartowaniu na balkonie powędrował
na wcześniej przygotowaną rabatkę.I tu klęska na całej linii-słonko ja spaliło
Co zrobić żeby kolejne nie padły?Osłonki jakieś czy co
Część nadal stoi w doniczkach w cieniu bo nie chcę by spotkał je taki sam los.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
No a ja dałam czadu po całości. Siewki maskotki i pokusy pomyłkowo podlałam z butelki, gdzie miałam wodę z nawozem do kwitnących. I dziwiłam się, dlaczego marnieją, a ze 3 razy im tak "dogodziłam" zanim się połapałam. Już są przesadzone w kubeczki z nową ziemią i część się bierze w garść, niestety większość padła. Na szczęście dosiałam kiedy zauważyłam, że coś im dolega i już ten drugi siew powyłaził z ziemi.
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.