Zakątki na Dębowym
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Witaj Aniu
. Ślicznie wyglądają białe dodatki w ogrodzie
. Tulipany jeszcze Ci kwitną a u mnie już wycięłam praktycznie wszystkie
. Kolekcja host robi wrażenie
. Pomyśleć, że to niby tylko takie liście ale jakże różnorodna ta ich rodzina
. Pozostałe ogrodowe ła dnie zdobią działeczkę
. Pozdrawiam
.
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 mar 2017, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze piękniej jak ostatnio. Brawo, masz rękę do kwiatów. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Dyptam Ci zakwitnie, i tak patrzę dzis , a ja też mam, jeszcze mały, ale widze tak jak u ciebie, znaczy mi też zakwitnie

- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu piszesz że u ciebie słoneczko co jakiś czas jednak daje znaki swojej obecności. U mnie cały tydzień był deszczowy. Wczoraj to już urwanie chmury było. Już mam dość deszczu na długo. Dziś pierwszy dzień co nie pada...aż się wierzyć nie chce.
Też kupiłam sobie koleusy. Muszę im zrobić gdzieś miejscówkę w półcieniu , bo w zeszłym roku miała je w pełnym słońcu. Jak pojechaliśmy na wczasy , niestety babcią męża tak go podlewała, że go zalała ...U ciebie widzę dość dużo tulipanów jeszcze kwitnie. U mnie już końcówka...
Pozdrawiam i miłego dnia ci życzę.
Też kupiłam sobie koleusy. Muszę im zrobić gdzieś miejscówkę w półcieniu , bo w zeszłym roku miała je w pełnym słońcu. Jak pojechaliśmy na wczasy , niestety babcią męża tak go podlewała, że go zalała ...U ciebie widzę dość dużo tulipanów jeszcze kwitnie. U mnie już końcówka...
Pozdrawiam i miłego dnia ci życzę.
Pomimo,że żałobny to śliczny jest.Jak mój zakwitnie to zamieszczę zdjęcie,ale mój to jakiś póżny.
Widoczki piękne pokazujesz.Dzięki za informację odnośnie farby.A ja zapomniałam o moim dyptamie,ciekawe czy go mam.Od kiedy mnie poparzył,jakoś za nim nie tęsknię.Pokrzywki też ładne.Czy przez zimę przetrzymujesz je w domu?czy robisz sadzonki?
Miłego dnia.
Widoczki piękne pokazujesz.Dzięki za informację odnośnie farby.A ja zapomniałam o moim dyptamie,ciekawe czy go mam.Od kiedy mnie poparzył,jakoś za nim nie tęsknię.Pokrzywki też ładne.Czy przez zimę przetrzymujesz je w domu?czy robisz sadzonki?
Miłego dnia.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
U mnie z przerwami pada, nie leje.Czasami słonko zza chmur się przebija.
Ale ogólnie jest juz mokro.
To prawda rośliny z deszczu się cieszą.
Ale my,,, chcemy ciepełka.Dzis próbowałam soc poplewic,ale za mokro wszystko się ciągnie.
A zielsko rodnie jak oszalałe. I nic nie wyszlo z tych prac,Wróciłam do domu, i grzeje eis ciepła herbatka
ewelkacha88-Ewelinko Witaj
Białe dodatki sa z daleka bardziej widoczne.Fajnie odbijają się od zieleni ogrdow i kolorów roślin.
Tulipany jeszcze kwitną. trochę .ale sa.Poskulaly sie od deszczu.
Jakos nie zamierzenie wyszło z tymi hostami. Tak one piękne SA ze swoich liści.A różnorodność ogromna.Odmian tysiące.
ed04 Witaj, I bardzo dziekuje za te pozytywne mile słowa.Milo czytać w taki posiapający dzień.
Iwonko0042 To czekamy na kwitnienia naszych dyptamów.a póki co są inne.
Olu2310 Dzisiaj słonko było krotko.Ale bylo troche czasu,ze za ciepłu było i z krotkom rękawem chodziłam po ogrodzie.Potem chmurki znowu przyszły i zaczął deszcz siapic i pada.
Koleusów mam kilka.Bardzo je lubię.
Troszkę jeszcze jest tulipanków.I te cieszą
Dziękuje i wzajemnie zycze dobrego dalszego dnia.
danuta z-Danusiu Nie wiem czemu tego bodziszka nazwali żałobny.On taki ładny. Tyle ,ze ciemny kolorek kwiatu.
Dziękuje za mile słowa.
slyszlam,ze dyptamy parzą w ulane dni.To je nie dotykam.Mam je kilka lat i nigdy nic złego nimi nie miałam.
Koleuski są śliczne. Robie sadzonki z koleuskow.
Taką dużą wierzbę posadziliśmy nad stawem.Czy się przyjmie ???
Zobaczymy .fajnie byłoby.Nie byłoby tak pusto.
Sąsiedzi usuwali bo za duza była.To żal było wywalić. Spalić.
Mąż na plecach ja tachał. Może się przyjmie ??

Na razie jeszcze nic nie przydzielam.
W sumie to chociażbym, aby była większa i taka zwisająca nad stawem.
Jedna strona zrobiona nad stawem wyrównana.?Trawka się zieleni.a druga wciąż czeka na wyrównanie.Die koparki omówiły babrania się.
Czekamy na większa i wolny czas kaparkowego.Ale smutno na to patrzeć, taki bajzel.

Szkoda,ze to nie mój domek odbija się w wodzie tylko sąsiada.Moj jest dalej, ten drugi.

w tamtym roku to było jedno wielkie chaszczowisko, a dzisiaj już jest ładnie. Choć nie wszystko zrobione tak jak ma być jeszcze.
Strasznie ten tył stawu wygląda.ale cóż, mus czekać jeszcze na inna koparkę.

Z jednego końca działki... uf,, drzew , krzaków nie ma , ziemi nie ma.Jakos już zieleniej ,lepiej
Staw jest w dole jak ta skrzynka energetyczna...

Na wprost warzywnik, a dalej mój domek

W warzywniku już coś widać.

I wymysł mojego męża .. pierwszy raz je mamy ..swoje i rosną

Wczoraj posadziłam pomidorki.Jeszcze foliaczka nie mam, to do gruntu.

a tu jest ciekawiej

Ale ogólnie jest juz mokro.
To prawda rośliny z deszczu się cieszą.
Ale my,,, chcemy ciepełka.Dzis próbowałam soc poplewic,ale za mokro wszystko się ciągnie.
A zielsko rodnie jak oszalałe. I nic nie wyszlo z tych prac,Wróciłam do domu, i grzeje eis ciepła herbatka
ewelkacha88-Ewelinko Witaj
Białe dodatki sa z daleka bardziej widoczne.Fajnie odbijają się od zieleni ogrdow i kolorów roślin.
Tulipany jeszcze kwitną. trochę .ale sa.Poskulaly sie od deszczu.
Jakos nie zamierzenie wyszło z tymi hostami. Tak one piękne SA ze swoich liści.A różnorodność ogromna.Odmian tysiące.
ed04 Witaj, I bardzo dziekuje za te pozytywne mile słowa.Milo czytać w taki posiapający dzień.
Iwonko0042 To czekamy na kwitnienia naszych dyptamów.a póki co są inne.
Olu2310 Dzisiaj słonko było krotko.Ale bylo troche czasu,ze za ciepłu było i z krotkom rękawem chodziłam po ogrodzie.Potem chmurki znowu przyszły i zaczął deszcz siapic i pada.
Koleusów mam kilka.Bardzo je lubię.
Dziękuje i wzajemnie zycze dobrego dalszego dnia.
danuta z-Danusiu Nie wiem czemu tego bodziszka nazwali żałobny.On taki ładny. Tyle ,ze ciemny kolorek kwiatu.
Dziękuje za mile słowa.
slyszlam,ze dyptamy parzą w ulane dni.To je nie dotykam.Mam je kilka lat i nigdy nic złego nimi nie miałam.
Koleuski są śliczne. Robie sadzonki z koleuskow.
Taką dużą wierzbę posadziliśmy nad stawem.Czy się przyjmie ???
Zobaczymy .fajnie byłoby.Nie byłoby tak pusto.
Sąsiedzi usuwali bo za duza była.To żal było wywalić. Spalić.
Mąż na plecach ja tachał. Może się przyjmie ??

Na razie jeszcze nic nie przydzielam.
W sumie to chociażbym, aby była większa i taka zwisająca nad stawem.
Jedna strona zrobiona nad stawem wyrównana.?Trawka się zieleni.a druga wciąż czeka na wyrównanie.Die koparki omówiły babrania się.
Czekamy na większa i wolny czas kaparkowego.Ale smutno na to patrzeć, taki bajzel.

Szkoda,ze to nie mój domek odbija się w wodzie tylko sąsiada.Moj jest dalej, ten drugi.

w tamtym roku to było jedno wielkie chaszczowisko, a dzisiaj już jest ładnie. Choć nie wszystko zrobione tak jak ma być jeszcze.
Strasznie ten tył stawu wygląda.ale cóż, mus czekać jeszcze na inna koparkę.

Z jednego końca działki... uf,, drzew , krzaków nie ma , ziemi nie ma.Jakos już zieleniej ,lepiej
Staw jest w dole jak ta skrzynka energetyczna...

Na wprost warzywnik, a dalej mój domek

W warzywniku już coś widać.

I wymysł mojego męża .. pierwszy raz je mamy ..swoje i rosną

Wczoraj posadziłam pomidorki.Jeszcze foliaczka nie mam, to do gruntu.

a tu jest ciekawiej

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu M siłacz wyjątkowy, takie drzewo przytargać.
Piękny areał, widać wielkość, jak już ładnie działka wyczyszczona i trawa się zieleni.
Warzywnik ogromny, ale się napracujesz.
Jednak smak własnych plonów wynagradza każdy wysiłek.
U mnie też pada ponad dwa tygodnie i trawnika z rolki nie możemy zrobić, a miał być szybko trawnik dla wnuków.
Ciepła życzę i spokojnego działkowania.
Piękny areał, widać wielkość, jak już ładnie działka wyczyszczona i trawa się zieleni.
Warzywnik ogromny, ale się napracujesz.
U mnie też pada ponad dwa tygodnie i trawnika z rolki nie możemy zrobić, a miał być szybko trawnik dla wnuków.
Ciepła życzę i spokojnego działkowania.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Anusia kupiłam sobie chyba takie same kule ledowe jak ty masz. Dzisiaj przyjechały. Powiedz mi czy chociaż trochę widać że one świecą...nie mówię o oświetleniu trawnika. Tylko czy widać jakiekolwiek światło ?
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu , może tej wierzbie przytnijcie trochę gałązki.
Trzeba zmniejszyć jej koronę, póki się nie ukorzeni.
Ale macie areał .
i ten warzywnik, super sprawa.
Fantastyczne zdjęcia bodziszka żałobnego.

Trzeba zmniejszyć jej koronę, póki się nie ukorzeni.
Ale macie areał .
Fantastyczne zdjęcia bodziszka żałobnego.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Anusiu kochana, nie od razu Kraków zbudowano!
Tak dużego areału w jeden sezon nie da się zagospodarować tak, by od razu wszystko pięknie.
Wam i tak robota w rękach się pali i bardzo dużo już zrobiliście.
Musisz cierpliwie poczekać, by całość spełniła Twoje estetyczne wymagania.
Widzę, że nawet ziemniaczki własnej produkcji będziecie spożywali.
Warzywniak duży i już pokazuje, że będzie czym się zajadać.
Wierzba duża, ale to drzewo jak chwast, powinno się przyjąć.
Słoneczka Wam życzę.

Tak dużego areału w jeden sezon nie da się zagospodarować tak, by od razu wszystko pięknie.
Wam i tak robota w rękach się pali i bardzo dużo już zrobiliście.
Widzę, że nawet ziemniaczki własnej produkcji będziecie spożywali.
Słoneczka Wam życzę.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
cyma2704-Soniu Kochana ciesze eis ,ze do mnie zajrzałaś.
Szkoda,ze nie zdążyłam zrobi zdjęcia jak mąż to tachał drzewo, uff, widać bylo i wielkie drzewo i wysiłek człowieka.
Warzywnik ogromny ?Spory.Ale własne warzywa suuper mieć.Ale wcale wszystkich ich nie będziemy mieć.
Trochę się może i napracuje.Ale za darmo nic nie ma.A sama przyjemność patrzeć jak rosną własne warzywka i potem jak smakują.
O to u mnie tyle nie pada.
Przykro czytać,ze prac nie możesz zrobić i trawnika.
To życzę słoneczka i szybkiego położenia zielonego dywanika.
A kiedy nowy watek ??
Olu2310 Moje kule są solarne.Wiadac bardzo jak świecą.Ja jetem z nich bardzo zadowolona.
Ignis05-Krysiu Teraz po tych deszczach tam mokro.Trzeba żeby podeschło i na drabinie dużej.
Trochę wówczas koronę przytnę.
O tak areał spory.A swój większy warzywnik i wreszcie nie pod dziewami bardzo mnie cieszy.
Ciesze się,ze zdjęcia bodziszka żałobnego spodobały ci się.Dziękuje.
plocczanka-Lucynko Oj Lucynko, fajnie,ze mnie rozumiesz..Ale wiesz, jak to kobietka i ogrodomaniaczka chciałaby ab dużo rzeczy było lepiej i ładniej zrobione.a tu nie przeskoczy sie pewnych rzeczy,
Tak cierpliwie czekać.. to ćwiczenia ogrodnika. Tu jeszcze więcej.
I ziemniaczki własnej produkcji będą.Ciekawa jestem , czy poczuje inny smak ?I tak zawsze brałam od rolnikow tutaj na Dębowym.Czasami w mieście coś dokupywaliśmy przeze zimę. Warzywnik spory,Ale to tylko najważniejsze warzywa.
Chcialabym bardzo aby tam ta wierzba rosla.Ale najpierw musi sie przyjąć
Słoneczka, to chyba wszyscy wszędzie poteoretyzujemy, chcemy bardzo, bardzo.
a tu jeszcze deszcze sa prognozach zapowiadane.
Dalie z ziemi idą do góry

Złotokap od sąsiadki zagląda do mojego ogródka

Kupiłam sobie słoneczniczek...ale jeszcze jest w doniczce.Nie wiem gdzie go posadzę.Pewnie pochodzę z doniczka parę razy po ogrodzie i może znajdę miejsce.

Szkoda,ze nie zdążyłam zrobi zdjęcia jak mąż to tachał drzewo, uff, widać bylo i wielkie drzewo i wysiłek człowieka.
Warzywnik ogromny ?Spory.Ale własne warzywa suuper mieć.Ale wcale wszystkich ich nie będziemy mieć.
Trochę się może i napracuje.Ale za darmo nic nie ma.A sama przyjemność patrzeć jak rosną własne warzywka i potem jak smakują.
O to u mnie tyle nie pada.
Przykro czytać,ze prac nie możesz zrobić i trawnika.
To życzę słoneczka i szybkiego położenia zielonego dywanika.
A kiedy nowy watek ??
Olu2310 Moje kule są solarne.Wiadac bardzo jak świecą.Ja jetem z nich bardzo zadowolona.
Ignis05-Krysiu Teraz po tych deszczach tam mokro.Trzeba żeby podeschło i na drabinie dużej.
Trochę wówczas koronę przytnę.
O tak areał spory.A swój większy warzywnik i wreszcie nie pod dziewami bardzo mnie cieszy.
Ciesze się,ze zdjęcia bodziszka żałobnego spodobały ci się.Dziękuje.
plocczanka-Lucynko Oj Lucynko, fajnie,ze mnie rozumiesz..Ale wiesz, jak to kobietka i ogrodomaniaczka chciałaby ab dużo rzeczy było lepiej i ładniej zrobione.a tu nie przeskoczy sie pewnych rzeczy,
Tak cierpliwie czekać.. to ćwiczenia ogrodnika. Tu jeszcze więcej.
I ziemniaczki własnej produkcji będą.Ciekawa jestem , czy poczuje inny smak ?I tak zawsze brałam od rolnikow tutaj na Dębowym.Czasami w mieście coś dokupywaliśmy przeze zimę. Warzywnik spory,Ale to tylko najważniejsze warzywa.
Chcialabym bardzo aby tam ta wierzba rosla.Ale najpierw musi sie przyjąć
Słoneczka, to chyba wszyscy wszędzie poteoretyzujemy, chcemy bardzo, bardzo.
a tu jeszcze deszcze sa prognozach zapowiadane.
Dalie z ziemi idą do góry

Złotokap od sąsiadki zagląda do mojego ogródka

Kupiłam sobie słoneczniczek...ale jeszcze jest w doniczce.Nie wiem gdzie go posadzę.Pewnie pochodzę z doniczka parę razy po ogrodzie i może znajdę miejsce.

- sauromatum

- Od: 18 maja 2010, o 08:54
To przycięcie tej wierzby 'Hakuro Nishiki' zrób jak najszybciej - ona bardzo szybko odrasta a szkoda żeby się nie przyjęła. Teraz jest dobra, wilgotna aura ale zapowiadają sie bardzo ciepłe dni więc będzie mocno transpirowała.
A znalazłaś winowajcę dziur w liściach rabarbaru dłoniastego?
U mnie takie dziury robią włochate gąsienice, przypominają gąsienice niedźwiedziówki ale zapewne to coś innego
Nie przejmuję się ich działalnością, ten rabarbar bardzo szybko wypuszcza nowe liście i te dziury nie są tak mocno widoczne
A gąsienice zawsze pokazuje siostrzenicom bo one uwielbiają takie stworzenia
Miłość do host to przypadłość wielu osób
Mnie to też nie ominęło
Ale Twoja kolekcja jest znacznie bogatsza 
A znalazłaś winowajcę dziur w liściach rabarbaru dłoniastego?
Miłość do host to przypadłość wielu osób
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Właśnie też miałam napisać, żeby wierzbę teraz przyciąć, ona powinna się teraz skupić na korzonkach, cięcie jej na pewno pomoże.
Oj będzie i nad stawem pięknie
Już ma swój urok...
Oj będzie i nad stawem pięknie
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Aniu też bym tą wierzbę przycięła i mocno podlewała, to się przyjmie.
U Ciebie dużo kolorków w ogrodzie. Hosty idą już do góry, bardzo je lubię.
A zdjęcia jak zwykle cudne.
Masz też mnóstwo miejsca do nasadzeń . Zazdroszczę.

U Ciebie dużo kolorków w ogrodzie. Hosty idą już do góry, bardzo je lubię.
A zdjęcia jak zwykle cudne.
Masz też mnóstwo miejsca do nasadzeń . Zazdroszczę.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu na deszczyk nie narzekaj , na Twoją wierzbę, to jak lekarstwo
, radziłabym jeszcze dość mocno zmniejszyć koronę a może i zapalikować, co by nią nie bujało za mocno póki sama się dobrze nie zakotwiczy w ziemi . Na pewno straciła sporo życiodajnych korzonków. Ona szybko się zregeneruje, poza tym lubi mocne cięcie.
Warzywnik wielki, to duże wyzwanie, warto się pomęczyć i chrupać świeże warzywa, mają zupełnie inny smak od tych sprzedawanych w sklepach. Tutaj wiesz co jesz
Berberysów wystarczy, czy jeszcze podesłać
, po zimie mam następne sadzonki, chętnie się podzielę. Sprawdza się jako naturalny żywopłot, kłuje niemiłosiernie 
Warzywnik wielki, to duże wyzwanie, warto się pomęczyć i chrupać świeże warzywa, mają zupełnie inny smak od tych sprzedawanych w sklepach. Tutaj wiesz co jesz
Berberysów wystarczy, czy jeszcze podesłać