Truskawkowa działka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Truskawkowa działka cz.2

Post »

Natalko ta działka to wielkie pole do popisu ;:oj , jest widać spora, i sporo już pracy na niej wykonane, zbieraj siły do wiosny i z wiosną ozdrowiona weźmiesz się do pracy , teraz sobie planuj :wit
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochany ten twój tato że tak ci pomaga :!: Sporo juz zrobione. Najważniejsze że ze zdrowiem lepiej inawet działka ci juz w głowie z powrotem! :D Ale nie szalej jeżeli nie się nie da, zdrowie najwazniejsze a i organizm potrzebuje czasu na pwrót do formy i nie można go przeciążać. Dbaj o siebie przede wszystkim!
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

O już plany na przyszły rok i to całkiem spore :) Pogoda jeszcze całkiem fajna do pracy w ogrodzie,
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Natalio wpadłem z rewizytą :) no i oczywiście zostanę na dłużej :) Widzę, że plany na wiosnę już są więc będzie co robić, działka też ładnie przygotowana :) Szkoda tylko, że wody nie macie, to jednak troszkę utrudnienie, ale dasz radę :)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko dziękuję ;:196 już nie pierwszy raz słyszę że działka duża ;:131 Są to 2 połączone działki (poprzedni właściciel też użytkował dwie) w sumie 600m2. Ale coś jest w układzie tych działek że wydają się jeszcze większe...
Wando dziękuję ;:196 ziemię mam gliniasto-piaszczystą, z różnymi proporcjami jednego i drugiego. Staram się ją wzbogacić i tam gdzie był poplon widzę największą poprawę jakości ;:108 Smagliczka jest bardzo wdzięczna, zebrałam jej nasiona :D Pewnie wyrośnie też tam gdzie była w tym roku, dobrze, że sadzonki można przenosić.
Marysiu planuję, planuję, tym co mnie najbardziej ogranicza jest brak wody, z tego powodu nie mogę sadzić zbyt dużo bylin i krzewów na raz. Dodatkowo muszą to być rośliny które w późniejszym okresie przetrwają letnią suszę. Wiosną mam zamiar kupić beczkę na deszczówkę, ale nie wiem ile wody uda się z tego uzyskać.
Ewelinko poplon dobra rzecz ;:108 Dodatkowo przy ciepłej zimie w mojej okolicy żyto ozime zapobiegnie wzrostowi chwastów w cieplejszych okresach i na przedwiośniu. Większość tego terenu planuję obsiać jednorocznymi (z wyjątkiem kawałka na warzywnik), a potem sukcesywnie dosadzać wieloletnie. Prawdopodobnie w następnych latach będę robić to samo.
Kasiu o tak, teraz trzymaj kciuki żeby ładnie porósł trawą ;:333
Iwonko dziękuję ;:196 na razie jeszcze nie planuję, bo kończę leczenie i czuję się fatalnie ;:185 Bliżej świąt zacznę przegląd nasion (w przerwach prac świątecznych) i tym razem zrobię rozpiskę gdzie, co i kiedy wysiać oraz co dokupić. Ale szczegółowej listy zadań na cały sezon nie robię, potem i tak to się nie sprawdza ;:185
Iga dziękuję ;:196 tata bardzo lubi prace na działce, więc z tym nie ma problemu ;:224 dla mnie sezon już definitywnie się skończył, nie ma jak dojechać na działkę - nowy sezon zacznę 15 marca, wtedy autobus znów zacznie tam dojeżdżać.
Olu pogoda może tak, ale nie mam jak dojechać, więc sezon już skończyłam ;:131
Mariuszu witam i dziękuję ;:196 jakoś próbuję obejść ten brak wody ;:131 najtrudniej będzie w najbliższym czasie, dopóki nowo posadzone krzewy i byliny nie ukorzenią się porządnie. Staram się tak dobierać gatunki by w przyszłości radziły sobie bez podlewania, albo z minimalną ilością wody.

Jestem z powrotem - leczenie znowu daje mi w kość, ale jestem już na "ostatniej prostej", jakoś muszę przeżyć te dwa tygodnie... Nowych zdjęć już do marca nie będzie, czas na wspominki - jak pisałam w poprzednim poście, zapomniałam opublikować zdjęcia poglądowe z 6 listopada, od razu wrzuciłam późniejsze. Te poglądowe na razie sobie daruję, za to kilka innych widoków z tego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Front robót dynamiczny ;:138 Ach ta soczysta zielona trawusia ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dzięki za fajne informacje ;:196 . Nie miałam pojęcia , że poplon to taka fajna sprawa . Zdrowia Ci życzę bo jak choroba się przeciąga to jest denerwujące ;:222 . Siły człowiekowi odbiera i nastrój się psuja ;:222 . Do marca szybko nam zleci i jakoś musimy przetrwać ten szarobury okres. Dobrze, że po drodze święta to miło spędzimy czas a od stycznia pewnie niektórzy ruszą z wysiewami ;:131 . Pozdrawiam cieplutko :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to nie trawa tylko poplon, żyto ozime ;:224 ale trzeba przyznać ładnie wyrosło :wink:
Ewelinko dziękuję ;:196 powoli zaczynam przygotowania do świąt, więc umysł zajęty, nie ma czasu się martwić :D

Czas na wcześniejsze wspomnienia - wiosna i lato 2016r, z tych ostatnich niestety nie mam już zdjęć ;:185 W kolejnym sezonie trzeba będzie to nadrobić i porobić większe zapasy ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj kochana :wit
Świetna kompozycja, kolor motylka dobrany do kwiatu rudbekii. ;:oj ;:215
Miałam kiedyś santolinę cyprysikową, niestety u mnie zbyt mokro jej było i odeszła.
Jabłuszko takie smakowite, że nie mogłam się oprzeć, mniam. ;:152
Natalko, wspaniałych rodzinnych Świąt a na Nowy Rok spełnienia marzeń, urodzaju w ogrodzie i nieustającego zdrówka. ;:167 ;:79
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Rok 2016! Oj, kiedy to było ;:oj Czas tak szybko leci, a im człowiek starszy, tym szybciej.
Urocze te żółte okrągłe kwiatuszki-pomponiki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko ciekawa jestem jakie przygotowania do świąt czynisz, czy może jakieś ozdoby?
Jestem pewna, że jak zdrowie pozwoli zdjęć będzie pod dostatkiem, bo przecież to Twoje hobby ;:333 :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Pięknie wyglądają te stare jabłonie ;:215 . Mają w sobie coś swojskiego ;:108 . Piękny ten gość na rudbekii . Pozdrawiam i zdrówka życzę bo pogoda byle jaka i o infekcje nie trudno ;:222 . :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stasiu witam Cię serdecznie, dziękuję i również pozdrawiam ;:196
Wandziu dziękuję ;:196 akurat jeszcze trochę zdjęć mi się ostało - te ze starszych części znikają, nie wszyscy widzieli, więc czemu nie?
Marysiu ozdób nie robię, bo czasem na najprostsze czynności nie mam siły, nie chcę jeszcze sobie dokładać ;:185 Miałam na myśli raczej porządki/pieczenie/gotowanie, słowem wszystko, co można zrobić wcześniej.
Ewelinko dziękuję bardzo ;:196 jabłoń tam jest jedna, reszta to śliwy ;:108

Ciąg dalszy widoków z 2016r, tym razem bardziej jesiennie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Kocham takie malarskie pejzarze :D Śliczne motylki i kwiaty; poprawiaja nastrój jesienny ;:333
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Natalko, piękne obrazki letniego krajobrazu. ;:138 ;:138 A lato to jest najładniejsza pora roku na mojej działce, bo właśnie w lecie mam najwięcej kolorowych kwiatków. ;:215
Motylków u mnie w tym roku było jak na lekarstwo, malutko i zupełnie nie wiem, dlaczego. ;:24
Zdrówka życząc ;:97 ;:97 , buziaki ślę. ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”