Oj podkusiliście mnie, udało mi się w Lidlu wygrzebać po ostatniej torebce lili elodie i Coctail twins, w ubiegłym roku u mnie nie było ale w Lublinie mi rodzina kupiła, jednak z elodie mi się cos stało a coctail twins hmm, sama się zastanawiam czy to na pewno ona, ładna była ciekawa to na pewno. Na więcej kwiatów juz się nie kusiłam, choć były jeszcze floksy, eukomisy, dalie, mieczyki. Liczyłam na Rosselilly ale tych nie było.
W Brico wzięłam tylko różowego platykodona.
Pozdrawiam Katarzyna "Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
U mnie w Lidlu roselily były, buszowałam sama przy pełniutkim regale, ani żywej duszy koło mnie, ludziska nie zainteresowane. Wracam z Mrówki, tam też trochę nasion, ale też dalie, begonie, lilie..... Wybór niezbyt duży.
Ciekawe czy będzie takim nie z biedronkowego różowego wyszedł biały ale ładniutki półpełny i chyba pachnący o ile mnie pamięć nie zawodzi - właśnie je budzę z zimowego snu to sprawdzę
W Auchanie który jest w Komornikach krynka kosztuje ok 14 złotych. Czy jedna sieć sklepów mimo różnicy kilometrów nie powinna mieć tej samej ceny na dany produkt?
Dorzuciłam sobie dziś te rożowe liatry z Lidla, wczoraj je jakoś przeoczyłam, a że mam tylko fioletowe w ogrodzie to bedzie akurat, jeszcze białe by się przydały.
Jak przechowujecie cebulki w tej chwili? Bo do posadzenia jeszcze trochę, nie chcę ryzykować, że np. Lilia zmarznie. I nie wiem czy wsadzić do doniczek czy inaczej przechować.
Pozdrawiam Katarzyna "Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Ja przechowuję cebule np. lilii i kłącza bylin na dolnej półce (tej na warzywa) w lodówce. Trochę to miejsca zajmuje wraz ze stratyfikowanymi nasionami, musiałam negocjować to miejsce w lodówce, ale się udało Będę sadzić w marcu jak tylko ziemia odmarznie.
Dzięki za rady, też myślałam o lodówce.
Szkoda co do tego koloru najwyżej będę miała więcej, posadzę obok i porównam ale może się okaże, że są np. jaśniejsze.