Doniczkowe i ogrodowe u Maćka
- Maciek13
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe i ogrodowe u Maćka
Annau, dziękuję
W okresie, gdy storczyki mają same liście dokarmiam je agrecolem do storczyków. Gdy chcę, żeby zakwitły - zaczynam dokarmiać je Petersem blossom booster, bardzo wydajny nawóz 
- norbert76

- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten Burle Marxi.
Mój to jeszcze mały.
Podobnie dubia, wzorowy pokrój
, swojej nawet jeszcze nie pokazałem, jeszcze maleństwo z paroma małymi liśćmi. 
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Maciek13

Bardzo podobają mi się Twoje rośliny
widać, że im dobrze u Ciebie, są zadbane, zdrowo wyglądają i są piękne
oczu wręcz nie można oderwać
zajrzę tu jeszcze nie raz, aby ich widokiem się nacieszyć 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- anetq092
- 100p

- Od: 6 kwie 2021, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne i zadbane rośliny, storczyki kwitną oszałamiająco 
- Maciek13

- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Cieszę się,że wróciłeś do nas i niecierpliwie czekam na kolejne prezentacje Twoich roślin.
Nietypowa kolekcja,pięknie utrzymane rośliny,warto zaglądać do Twojego wątku Maćku.
Nietypowa kolekcja,pięknie utrzymane rośliny,warto zaglądać do Twojego wątku Maćku.
- Maciek13

-
halinkab

- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Pięknie Ci kwitną fiołki widać, że się mają bardzo dobrze u Ciebie. Pokazuj inne skrętniki, bo bardzo je lubię.
-
--julian--

- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ale świetnie wyglądają fiołki
Nawet bez kwiatów są bardzo dekoracyjne. Chyba muszę wrócić do nich, bo jakiś czas temu miałem kilka doniczek.
- norbert76

Fiołki to nie moja bajka, ale variegata są nawet ciekawe. Ładna kolekcja. 
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Maciek13

Dziękuję, to jest 1 pęd. Akurat od tamtego czasu znacznie urosła i byłem zmuszony ją pociąć.
Oferty zamieszczamy tylko tutaj. (Usunęłam)
Iwona
Oferty zamieszczamy tylko tutaj. (Usunęłam)
Iwona
- Maciek13

halinkab dziękuję
To tym razem Cartier

--julian-- dzięki
Tak, fiołki mają bardzo dekoracyjne rozety, zwłaszcza niektóre odmiany kompletnie nie potrzebują kwiatów, aby ładnie wyglądać.
Teen Bride

norbert76 dziękuję bardzo. Staram się ciągle kukupować coraz to inne odmiany. Za jakiś czas pewnie pochwalę się jakimiś nowymi kwiatami
Na dziś pokażę Wam trochę zdjęć, które wczoraj zrobiłem podczas podlewania całego towarzystwa

I na koniec nowość u mnie, alokazja jacklyn. Została przeniesiona do pumeksu i będzie od teraz rosnąć w hydroponice. Pewnie straci większość liści w związku z uszkodzeniem korzeni, ale po ukorzenieniu się na nowo na pewno uraczy ładnymi liśćmi

Pozdrawiam i do następnego

--julian-- dzięki
Teen Bride

norbert76 dziękuję bardzo. Staram się ciągle kukupować coraz to inne odmiany. Za jakiś czas pewnie pochwalę się jakimiś nowymi kwiatami
Na dziś pokażę Wam trochę zdjęć, które wczoraj zrobiłem podczas podlewania całego towarzystwa

I na koniec nowość u mnie, alokazja jacklyn. Została przeniesiona do pumeksu i będzie od teraz rosnąć w hydroponice. Pewnie straci większość liści w związku z uszkodzeniem korzeni, ale po ukorzenieniu się na nowo na pewno uraczy ładnymi liśćmi

Pozdrawiam i do następnego
- norbert76

Moja Jacklyn przy przenosinach do hydro nie straciła ani jednego liścia, dopiero teraz traci najstarszego, ale wcześniej tylko na nim znalazłem parę larw przędziorków. Od zakupu wypuściła trzy nowe liście i wypuszcza czwartego.
Dlatego uważaj w jej przypadku na przędziorki, podobno ta Alokazja szczególnie im smakuje.
Wracając do fiołków, mają swoje zalety a jedną z nich jest kompaktowy rozmiar, przez co możesz zmieścić więcej roślin na danym obszarze.
Jeśli chodzi o Skrętniki to pośrednio otarłem się o nie swego czasu współtworząc na forum katalog o tych roślinach. Potrafią mieć ładne kwiatki, ale są trochę bardziej wymagające w uprawie w porównaniu do Fiołków.
Widzę na końcu Monsterę variegata (chyba że to Tajka - czasami mi się mylą), fajna ale uwzględniając że osiąga duże rozmiary to nie mam miejsca.
Syngonium Emerald Gem też ładnie wybarwione, moje musiałem przyciąć bo zaczęło wypuszczać zielone liście i teraz widzę idzie z porządną wariegacją.
Dlatego uważaj w jej przypadku na przędziorki, podobno ta Alokazja szczególnie im smakuje.
Wracając do fiołków, mają swoje zalety a jedną z nich jest kompaktowy rozmiar, przez co możesz zmieścić więcej roślin na danym obszarze.
Jeśli chodzi o Skrętniki to pośrednio otarłem się o nie swego czasu współtworząc na forum katalog o tych roślinach. Potrafią mieć ładne kwiatki, ale są trochę bardziej wymagające w uprawie w porównaniu do Fiołków.
Widzę na końcu Monsterę variegata (chyba że to Tajka - czasami mi się mylą), fajna ale uwzględniając że osiąga duże rozmiary to nie mam miejsca.
Syngonium Emerald Gem też ładnie wybarwione, moje musiałem przyciąć bo zaczęło wypuszczać zielone liście i teraz widzę idzie z porządną wariegacją.
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta