Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

To chuchaj i dmuchaj na niego, lepiej nie ruszaj, niech sobie rośnie.
U mnie jeszcze gorzej, bo tylko 2 stopnie i dopiero teraz na chwilę przestało padać.
Strach czy znowu nie będzie przymrozku nocą, parszywa pogoda.
Ale co robić, tylko przeczekanie nam zostało. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

U Jadzi czyściutkie rabaty i rozgrzewające zdjęcia ;:333
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję Jadziu, że i ja przejrzałem róże względem robali.
Tylko na jednej znalazłem 3 mszyce. Że też im się chciało? ;:224
Ale już (to było tydzień wcześniej) 3 poskrzypki unicestwiłem - jedna była na lilii, a dwie na tulipanach.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANDRZEJU u mnie tych mszyc było znacznie więcej .Teraz robale mają frajdę, bo nie ma strażnika w ogródku :;230 Ciekawe co bedzie po deszczach chwast ruszy ze zdwojoną mocą :;230 robale też jednak Poskrzypki jeszcze nie zauważyłam a miałam na nią oko bo widziałam coś czerwonego lecz była to tylko biedronka
FLORIANIE czy rabaty są czyściutkie to raczej puste o tym czasie :;230 Gdy byłeś to było puściutko teraz już co nieco rośnie
GRAŻYNKO nawet nie myślę o ruszaniu Trójlistów bałam sie tylko gdy wykopywaliśmy jałowca ,żeby sie nie uszkodziły .Jednak wszystko poszło delikatnie może i wrzosy wreszcie odżyją na tej rabacie.U nas przymrozków nie ma lecz 2 * co to jest to na przedwiośniu są takie temperatury
TERENIU ;:196 u nas też zimno daremna ta pogoda ;:222 Jednak mamy nadzieję ,ze wreszcie się poprawi jednak to tylko nadzieja ;:174
AGUSIU te tulipany zawsze kojarzą mi się z piwoniami mam je już sporo lat. Gdyby nie ta pogoda to Rh już by kwitły i azalie brałyby się do kwitnienia a tak szybciej zgniją niż zakwitną ;:222 Cunnigham White jest taki blado różowy, bo do białego mu daleko .Podoba mi sie to jego wnętrze
WANDZIU to tulipany 'Miranda' piwoniowe są już u mnie sporo lat bez wykopywania .Próbowałam posadzić je w jedno miejsce, lecz cebule są zbyt głęboko i nie da rady to samo te żółte darwinowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Pamela ;:215 ;:167 Jak miło popatrzeć na coś tak pięknego kwitnącego ;:108 U mnie wczoraj też pogoda nie dawała za wygraną,śnieg i deszcz na zmianę ,dziś pada rzęsisty deszczyk taki jaki lubią roślinki ,teraz tylko czekam słonko ;:3 podobno jutro ma być Jadziu i u ciebie :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu Pamela jest cudowna, napatrzeć się na nią nie mogę. Aż cieplej się robię na sercu patrząc na taką kwitnącą roślinkę! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu patrzę na Twoje patyczki ;:oj , one mają jak w raju, cieplutko mimo panującej pogody, a ja wszystkie butelki wyrzucam ;:124
muszę się poprawić :uszy , Na pewno by mi tyle patyczków nie padło w takich warunkach ;:131 . Pamela jest niesamowita :shock: ., może i ja z czasem dochowam się takich okazów ;:333 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie kwitnie Pamela. Nie wiem czemu ją przeoczyłam jak zamawiałam powojniki. Spirita też pominęłam niechcący. Ale to z drugiej strony dobrze, niech przyszłościowa lista rośnie, przecież miejsce dla takich Pamelek się zawsze znajdzie.
Cudna ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jadziu, żal ślicznej żółtej azalii, ja kiedyś miałam azalię i dlugo były , ale tak je przesadzałam z kąta w kąt ,że padły. A rh w ogóle mi się nie wiodły. A teraz od nowa zaczynam przygodę z rh. Kupiłam 2 rózan. i 1 azalię . Teraz mam większe doswiadczenie to może przeżyją . Ale Ci pięknie kwitnie powojnik, ten na niebiesko, cudo, ze też ja takiego nie mogę spotkać. Ale sobie nazwy zapisuję i moze trafię. Jadziu ja nie wierzę żeby powojniki miały takie agresywnie, żarłoczne korzenie , to nie możliwe :?:
U mnie rano był śnieg, teraz deszcz, ale ponoć to juz końcówka :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leje,leje i nie ma końca opadom nawet już nie chce mi sie patrzyć na okno, bo nic ciekawego tam nie zobaczę tylko kałuże. W ogródku też nie byłam bo i po co zobaczyć straty .Pietruszka z pewnością nie wyjdzie, to samo z rzodkiewkami i ziołami . Powinny już zacząć kwitnąć truskawki, goździki brodate, to samo floksiki płożące czy przetaczniki

KAROLCIA kawałek tej azalii uratowałam ma zielone łodygi lecz czy reszta sie obudzi tego nie jestem pewna, lecz szansę jej dałam .Powojniki mają gęste długie korzenie widziałam to wykopując azalię .Jakoś już w żadne pogodynki nie wierzę ,bo wciąż nam obiecują niechby przyszedł porządny wiatr i przegonił te deszczowe chmury ;:174
BEATKO Pamelka jest cudna i obficie kwitnie jednak będę ja musiała po kwitnieniu trochę podciąć bo muszę dać jej nowa kratkę .Ta bambusowa na której była osadzona niestety sie złamała pod jej ciężarem. Teraz mam metalową .Na przyszłość będziesz wiedzieć co sobie zamówić
DAYSY czy swoich patyczków nie dajesz pod butelki one mają tam super mikroklimat .Pod takimi butelkami mam też patyczki hortensjowe. Pamelka ma chyba 4 sezon jeśli się nie mylę no tak od jesieni 2013
BASIU niestety w takie deszcze to kwiaty zgniją i nawet owady nie będą miały z tego korzyści, a było w niej tak brzęcząco ;:167 Przeważnie puszyści panowie w niej buszowali. Może pozostaną nam tylko te fotki ;:174
TOLINKO niestety wciąż leje i końca nie widać ;:174 Nie wiadomo kiedy pogoda się zmieni pozostaje nam tylko pocieszać sie starymi fotkami
Tak było 2 maja w ubiegłym roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A już miałam pytać jak Ty to robisz, ale przeczytałam, że to zeszłoroczny długi weekend majowy ;:304
Jest olbrzymia różnica między popprzednimi laty a tym rokiem na przełomie kwietnia i maja.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu teraz już będę zbierać butelki ;:108 , myślę, że dużo więcej by przeżyło moich patyczków, zwłaszcza przy takiej pogodzie jaką mamy obecnie. Większość przeżyła zimę a teraz patyczki czarnieją, oczywiście nie wszystkie, ale każdego szkoda ;:145 , prawda :?:
Z wiosennego cięcia nie dało się nic zostawić, ale przecież letnie cięcie przed nami ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HURRA POKAZUJE SIĘ nieśmiało SŁONKO :heja Już byłam sprawdzić w ogródku ,bo moja kota domagała sie wyjścia jest trochę rześko .Patrzyłam na termometr który mam w ziemi było tylko 3 *nic to, najważniejsze ,ze przestało padać .Jak ona to zaraz wyczuje, bo wczoraj sie domagała sie wyjścia :;230
DAYSY jakoś z letniego cięcia nie udaje mi sie wyhodować sadzonek co innego jak posadzę jesienią .U mnie tylko patyczki Elżbietki poszły do ziemi z wiosennego cięcia reszta poszła na śmieci.Te posadziłam bez butelki, bo były zbyt długie .Jak na razie mają listki jednak jeszcze nie cieszę się z sukcesu.
BEATKO chciałoby sie mieć juz takie kwitnienie w ogródku jednak większość tych tulipanów wypadła a były takie cudne .Muszę kupić więcej liliokształtnych one bardzo mi się podobają .Tulipany Miranda leżą na ziemi, wszystkie rośliny przemoczone .Jednak pełne tulipany mają zbyt ciężkie kwiaty po deszczach i strasznie łamią im się łodygi
No to jeszcze parę wspomnieniowych fotek jak było zanim coś nowego zakwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, co to za wiosna, jak musimy zamieszczać wspominkowe zdjęcia ;:145 Miałam w długi weekend popracować na działce, ale zapowiadają ciągły deszcz ;:222 Już mi się nawet nic nie chce.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO dzisiaj mam już świeże fotki :heja robiłam komórką ciekawe jak wyjdą bo format całkiem inny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”