Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Marlenko wybaczamy, ;:196 jak robiłam podyplomowe, to nie wiedziałam czy żyję. ;:173 Powodzenia. ;:77
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie,

Pogoda niezmienne deszczowa. Pada, pada, pada, jedynie pocieszenie to wysyp grzybów. Wczoraj i ja wybrałam się na chwilę do lasu, oto efekt dwóch godzin zbierania

Obrazek

A potem następne dwie godziny zabawy w kuchni -tego zajęcia nie lubię najbardziej ;:222

Dziś chcę przejść się na działkę, chciałabym podpiąć pędy Alchymist, która wypuściła kilak długich pędów, które poprowadzę wzdłuż ogrodzenia. Czekam tylko, aż troszkę się przejaśni.

Z planów, które miałam na ten sezon niewiele wyszło. Zamówione krasnale wcale nie wyglądały ładnie i trafiły do babci. Z donicami przy domku też się wstrzymałam i w sumie dobrze się stało, bo wymyśliłam coś innego :lol: Właśnie kupiłam stary rower, który chcę przemalować na biały kolor. W koszyku na kierownicy i w bagażniku posadzę kwiaty. Rower zaparkuję przy domku na trawniku z karmnika ościstego. Malowanie planuję na wiosnę. Póki co rower stoi i straszy ;:130

Obrazek

Małgosiu może dziś pstryknę jakąś fotkę lub dwie.

Obrazek

Soniu ja mam takie same wspomnienia, czas nauki do istny koszmar, dni wyjęte z życia. No ale jak mus, to mus. Trzeba się uczyć i rozwijać.

Obrazek

A na koniec muchomorki, śliczne prawda - prawdziwa ozdoba lasu

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marlenko, widzę że i Ty też korzystasz z darów lasu! ;:215
Uwielbiam chodzić na grzybki, to super fitness, szczególnie jak ich sporo jest... skłon, wyprost, skłon wyprost... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochana ładne zbiory a i dotleniłaś się przy tym porządnie. ;:333
Zbiera się super,gorzej z tym potem... Chyba że mamy pod ręką kogoś kto to wszystko ogarnie.... ;:306 u mnie takim kimś jest prababcia eMa.
A ma 94 lata! Do lasu też leci. A co! ;:180
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, cieszę się, że wypoczynek był udany a szczególnie po tak trudnym roku ;:196
Teraz czytam, że zabierasz się za naukę. Jak mus, to mus i chociaż zdaję sobie sprawę, że będzie to dla Ciebie trudny i bardzo pracowity okres, ale skoro trzeba... ;:108
Wrzesień zafundował nam przykrą niespodziankę i raczył nas przez trzy tygodnie głównie deszczami, co niestety przełożyło się na ogólnie smętny nastrój, że o zniszczonych różach nie wspomnę. Mam nadzieję, że październik nam wynagrodzi i chociaż przez jakiś czas odpoczniemy od opadów. Ten sezon trzeba już przeboleć i pomyśleć o następnym. Oby kolejne lato było bardziej udane, to dłużej będziemy się cieszyć kwitnieniem naszych królowych.
Uściski zostawiam ;:168
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie sobotnio,
Dzień dziś był prześliczny. Słoneczny, cieplutki, taką jesień najbardziej lubię ;:173
Zaraz po śniadaniu pojechałam z eMem na działkę troszkę popracować. A pracy było naprawdę dużo. Skosiliśmy trawę, pograbiliśmy liście, wykopaliśmy piwonie, przesadziliśmy dwie ogromne róże. Poza tym przycieliśmy troszkę dęby, kilka gałęzi, które przechodziły poza ogrodzenie.

Działka w promieniał jesiennego słońca, w barwach jesieni prezentowała się dziś naprawdę ślicznie, zobaczcie sami

Obrazek

Obrazek

apus Uwielbiam grzybobranie, zwłaszcza takie grupowe, ma ono swój klimat ;:333

Obrazek

Olu Prababcia, widać dziarska kobitka,. Ja również gdy tylko mogę, to podrzucam takie robótki babci, ale tym razem niestety, czyszczenie spadło na mnie.

Obrazek

Dorotko Sezon 2017 pozostawił po sobie niesmak i niedosyt. Nadmiar wody zaowocował chorobami grzybowymi. Ciągle biegam z opryskiwaczem. Dziś również pryskałam na grzyby, z tą różnicą, że nie róże a tuje, bo jakoś tak pobrązowiało im się. Psiknełam na wszelki wypadem. Przesadziłam dziś LO. Ogromnie się rozrósł a to jego pierwszy rok ;:224 Trafił na sam tył rabaty, muszę znaleźć mu jakąś solidną podporę.

Obrazek

I jeszcze kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

I u mnie Marlenko dziś był piękny dzień słoneczny,można było naładować baterie ;:215
Ale u Ciebie porządeczek ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko masz absolutną rację - jesienny ogród skąpany w słońcu prezentuje się naprawdę uroczo ;:215 I jakoś wcale nie widać, żeby odczuł twoją rzadszą obecność :wink:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ogród przepiękne wygląda w jesiennym słońcu - piękne, żywe kolory ;:108 Oby jak najwięcej takich dni ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marleno faktycznie działka prezentuje się wspaniale w jesiennych barwach ;:138 u mnie niestety aż tyle ich nie ma :oops: w sumie to głównie zieleń i żółty :) no ale zawsze można oko nacieszyć u Ciebie ;:224
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie,

Pogoda jest taka sobie. Niewiele dzieje się na rabatach, co wpadam na działkę, to grabię liście. Strasznie nie lubię tego zajęcia ;:185 No ale cóż zrobić, jeśli nie zgrabię liści, to zgniją na trawie.
W ten weekend planuję posadzić maliny, jakąś fajną odmianę mam dostać od koleżanki. Mam nadzieję, że tym razem coś z tego będzie, bo poprzednie okazały się dzikusami :(

Muszę się pochwalić ;:183 ;:183 ;:183
W końcu, po dwóch latach, nastał ten dzień - w ten weekend zamówiliśmy drewno na taras ;:138
Za dwa tygodnie odbieramy towar. Zimę deski spędzą w stodole u babci a na wiosnę malowanie i montaż pod pergolą ;:333

Obrazek

Aniu, Annes 77 Słońca brakuje, ciągle tylko deszcz i wiatr. W taką pogodne nie chce się nic robić ale jak tylko znajdę wolną chwilę wykorzystuję ją na prace porządkowe w ogrodzie. W ten weekend planuję posadzić maliny. Muszę jeszcze zamówić obornik ale z tym poczekam na pierwsze przymrozki :wink:

Obrazek

clem3 Ogród radzi sobie beze mnie całkiem nieźle. Teraz co jestem na działce, to grabię liście, zbieram żołędzie a bardzo tego nie lubię ;:224

Obrazek

Blueberry Uwielbiam kolory jesieni, czernienie, brązy, rudości, ale tylko w promieniach słońca. Obecnie znów pada, przez co rabaty wyglądają bardzo smętnie ...

Obrazek

maniolek dużo uroku dodaje to dzikie wino rosnące na płocie. Naprawdę pięknie się wybarwia. I hortensje ;:167 Śliczne są. W przyszłym sezonie chcę ich dosadzić. Zapowiadają długą i ostrą zimę, więc będzie czas na rozplanowanie nasadzeń :)

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ciurkadełko tylko z daleka :twisted:
Współczuję studiowania - mnie by już końmi nie zawlekli :;230 Urlop widzę miałaś super - wiele osób chwali Bułgarię - chyba trzeba będzie się w końcu zainteresować :D Inwestycja w hortensje bukietowe słuszna ;:333 Zdecydowanie lepiej znoszą kaprysy pogody niż róże. Ale Twoje róże jak widać na zdjęciach jeszcze nie powiedziały w tym roku ostatniego słowa :D
Te latarenki Marlenko są na baterie słoneczne?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kasiu Przez tą pogodę w ciurkadełku tylko glony widać. Pompę zdemontowaliśmy przed urlopem i nie było okazji włączyć je ponownie, a teraz to już nie warto, bo przecież zima za pasem :P
Te latarenki kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży w ciastoramie. Są to lampki solarne ale mają też wmontowaną jedną baterię AAA. Całkiem przyjemnie prezentują się na rabacie, tylko w przyszłym roku muszę je na czym podwiesić, bo teraz stały na ziemi i ciągle były brudne.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Z tymi liśćmi rozumiem cię doskonale... Gdy przy granicy naszego podwórka rosły dwa olbrzymie drzewa sąsiadów liści było tyle, że nie szło tego przegrabić :twisted: Nie raz grabiłam całe popołudnie tylko po to, żeby ranem moim oczom ukazał się taki sam widok jak przed grabieniem :twisted:
Oo - nowy taras - takie rzeczy zawsze cieszą :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Gratuluję realizacji planów ;:215 oby wiosna była jak najładniejsza i szybko udało się zrobić taras ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”