Witajcie,
Pogoda jest taka sobie. Niewiele dzieje się na rabatach, co wpadam na działkę, to grabię liście. Strasznie nie lubię tego zajęcia

No ale cóż zrobić, jeśli nie zgrabię liści, to zgniją na trawie.
W ten weekend planuję posadzić maliny, jakąś fajną odmianę mam dostać od koleżanki. Mam nadzieję, że tym razem coś z tego będzie, bo poprzednie okazały się dzikusami
Muszę się pochwalić

W końcu, po dwóch latach, nastał ten dzień - w ten weekend zamówiliśmy drewno na taras
Za dwa tygodnie odbieramy towar. Zimę deski spędzą w stodole u babci a na wiosnę malowanie i montaż pod pergolą
Aniu, Annes 77 Słońca brakuje, ciągle tylko deszcz i wiatr. W taką pogodne nie chce się nic robić ale jak tylko znajdę wolną chwilę wykorzystuję ją na prace porządkowe w ogrodzie. W ten weekend planuję posadzić maliny. Muszę jeszcze zamówić obornik ale z tym poczekam na pierwsze przymrozki
clem3 Ogród radzi sobie beze mnie całkiem nieźle. Teraz co jestem na działce, to grabię liście, zbieram żołędzie a bardzo tego nie lubię
Blueberry Uwielbiam kolory jesieni, czernienie, brązy, rudości, ale tylko w promieniach słońca. Obecnie znów pada, przez co rabaty wyglądają bardzo smętnie ...
maniolek dużo uroku dodaje to dzikie wino rosnące na płocie. Naprawdę pięknie się wybarwia. I hortensje

Śliczne są. W przyszłym sezonie chcę ich dosadzić. Zapowiadają długą i ostrą zimę, więc będzie czas na rozplanowanie nasadzeń