Rajsko, wiejsko, sielsko...
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...
Ewuniu dobrze, że urazy wyleczone.
Kwitną maluchy cebulowe,
ale jak prawie forsycja kwitnie, to róże mogę ciąć.
Świetny masz sprzęt ogrodowy.
Ułatwia pracę zdecydowanie. Też mam takie rękawice do kłujących, ale już po pięciu latach mało reprezentacyjne.
Słonecznego weekendu. 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Basiu dzisiaj dopatrzyła,m że hiacynt ma drugi kwiatuszek , to może dlatego tak go uniosło
Ewka u nas było zimno i mokro, ale jak słoneczko przyświecało od czasu do czasu... to akurat ogrzewało tą zachodnią ścianę i ona oddawała ciepełko roślinkom
Lucynko
..myślę, że jak już nic nie zmajstruję to będzie dobrze... słonko było, plewienie było i jest
Marto mam takie 3 krzaczory różowych, pachnących,
Tylko dlaczegoone tak szybko przekwitają
Soniu rękawice maja być dopasowane i wygodne ... salutować w nich nie trzeba
a sprzęty mają być przydatne, nie koniecznie reklamowane
...tak myślę
Dzisiaj oglądałam moje ubiegłoroczne różane nasadzenia i wydaje mi się, że wszystko jet OK
SCARLET CLUMBER
SNOW WALTZ
NEW DOWN
ROZALIA

ECRI-MISS FINE
Będę musiała je troszkę przyciąć, ale nie przemarzły... słoma zdała egzamin
Ewka u nas było zimno i mokro, ale jak słoneczko przyświecało od czasu do czasu... to akurat ogrzewało tą zachodnią ścianę i ona oddawała ciepełko roślinkom
Lucynko
Marto mam takie 3 krzaczory różowych, pachnących,
Soniu rękawice maja być dopasowane i wygodne ... salutować w nich nie trzeba
Dzisiaj oglądałam moje ubiegłoroczne różane nasadzenia i wydaje mi się, że wszystko jet OK
SCARLET CLUMBER
SNOW WALTZ
NEW DOWN
ROZALIA

ECRI-MISS FINE
Będę musiała je troszkę przyciąć, ale nie przemarzły... słoma zdała egzamin
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, podziwiam Twoje różyczki po zimie.
Moje wydawały się wszystkie bardzo żywe, ale minęło kilkanaście dni i dostrzegam coraz więcej czarnych łodyżek i widzę, że wymagają porządnego cięcia.
Moje wydawały się wszystkie bardzo żywe, ale minęło kilkanaście dni i dostrzegam coraz więcej czarnych łodyżek i widzę, że wymagają porządnego cięcia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu dziękuję za przywołanie mnie do porządku, mam w zakładkach, obserwuję a w powiadomieniach nie pokazują
ale już poczytałam . Najpierw ten widok http://www.fotosik.pl/zdjecie/cdb28694c5c8587a powalił mnie na kolana....wcale się nie dziwię, że potem nogi odmówiły posłuszeństwa
Ładnie wiosna się prezentuje, a szafirki mnie zaskoczyły, hiacynt też
muszę moim coś nagadać
Tych pazurków to ja coś nie używam ! mam ale jakoś nie bardzo się przekonałam. Ja głównie łopateczką
i tych małych mam kilka, bo co raz je gubię i szukam....dlatego im bladziej oczojebna to biorę
Czy ja dobrze przeczytałam że rękawiczki kosztują 4 zł???
Jak tak to proszę kup mi 2 pary a ja Ci zwrócę z nawiązką
Cieszę się, że wszystko działa!
Ładnie wiosna się prezentuje, a szafirki mnie zaskoczyły, hiacynt też
Tych pazurków to ja coś nie używam ! mam ale jakoś nie bardzo się przekonałam. Ja głównie łopateczką
Czy ja dobrze przeczytałam że rękawiczki kosztują 4 zł???
Cieszę się, że wszystko działa!
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewuniu całkiem ładnie się Twoje róże prezentują
W ogóle uroczo się u Ciebie już wiosna prezentuje!
W ogóle uroczo się u Ciebie już wiosna prezentuje!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewarost

- Kontakt:
Lucynko ja tez byłam pełna obaw jak odgrzebywałam róże ze słomy, ale okazało się, że przetrwały... ale się nie martw
... znawcy mówią, że róże odbiją zwłaszcza te starsze bo mają już głęboko korzenie
Marysiu czasem tak jest, że powiadomienia nie dochodzą
To własnie na kopaniu tych rowków i tym nieszczęsnym płotku potłukłam nogi
Co do rękawic to jak tylko będe na targu w Nowym Korczynie i będą to masz załatwione... Teraz przez tydzień mój Małż będzie na wyjeździe, ale jak tylko wróci to w poniedziałek pojedziemy
Basiu jak pobiegasz z aparatem po swoich grządkach to też na pewno coś się znajdzie
Dziewczynki wiosna jest już na pewno
Dziś mój Małż... przyszedł do domu i mi powiedział ze widział 2 bociany jak spacerowały po łące za domem... oczywiście nie pomyślał żeby pstryknąć im fotkę
A tak się prezentują moje różane krzaczory posadzone już tej wiosny
RAPSODY IN BLOU - Flo...
MONICA

MAIZNER FASTNACHT
LYKKEFUND - Flo...
CHOPIN
BALLERINA - Flo...
CARINA
Z Flo ... miałam zamówić tylko Ballerinę, ale wtedy koszty dostawy byłyby wyższe niż koszt róży więc dołożyłam jeszcze dwie do koszyka
...
Pozostałe znalazłam w podkarpackiesady za małe pieniądze ok.8 zł /szt więc jak można było się nie skusić ... ciekawe czy wszystkie się przyjmą
U mnie dzisiaj słonka nie ma
,ale mimo to życzę wszystkim miłej niedzieli 
Marysiu czasem tak jest, że powiadomienia nie dochodzą
Basiu jak pobiegasz z aparatem po swoich grządkach to też na pewno coś się znajdzie
Dziewczynki wiosna jest już na pewno
A tak się prezentują moje różane krzaczory posadzone już tej wiosny
RAPSODY IN BLOU - Flo...
MONICA

MAIZNER FASTNACHT
LYKKEFUND - Flo...
CHOPIN
BALLERINA - Flo...
CARINA
Z Flo ... miałam zamówić tylko Ballerinę, ale wtedy koszty dostawy byłyby wyższe niż koszt róży więc dołożyłam jeszcze dwie do koszyka
Pozostałe znalazłam w podkarpackiesady za małe pieniądze ok.8 zł /szt więc jak można było się nie skusić ... ciekawe czy wszystkie się przyjmą
U mnie dzisiaj słonka nie ma
-
asikowo
- 100p

- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, ale już wiosna u Ciebie:) moja forsycja w stanie zupełnie zacofanym w porównaniu z Twoją
Lada moment i narcyze pokażesz w pełnej krasie:) Czekamy na dalsze zdjęcia wiosny:)
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu a dlaczego miałyby się róże nie przyjąć, wszystkie będą ładnie rosły zobaczysz!
Ciekawa jestem jak posadziłaś LYKKEFUND bo to róża szalona i jak nie przy ścianie to najlepiej przy drzewie żeby miała gdzie wędrować
Piszesz że rękawice kupiłaś na targu, to jak będę w Krzeszowicach to może tam tez mają, a jest jeden pan co ma różniste
to dam Ci znać, tylko nie wiem kiedy pojedziemy, bo targ tylko w poniedziałki!
No to regeneruj i dzisiaj nóżki i rączki też, bo od jutra ogród czeka
Ciekawa jestem jak posadziłaś LYKKEFUND bo to róża szalona i jak nie przy ścianie to najlepiej przy drzewie żeby miała gdzie wędrować
Piszesz że rękawice kupiłaś na targu, to jak będę w Krzeszowicach to może tam tez mają, a jest jeden pan co ma różniste
No to regeneruj i dzisiaj nóżki i rączki też, bo od jutra ogród czeka
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Ewcia ale poszalałaś w ogrodzie, wszystkie grządeczki równiutkie, a z odprowadzeniem wody to by nawet pomysłowy Dobromil nie wymyślił
.
Dziewczyno uważaj i nie uprawiaj skoków przez płotki bo w naszym wieku boleśnie się kończy
Może zle widzę ale czy też posypujesz róże fusami z kawy?
Dziewczyno uważaj i nie uprawiaj skoków przez płotki bo w naszym wieku boleśnie się kończy
Może zle widzę ale czy też posypujesz róże fusami z kawy?
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Na pewno się przyjmą te Twoje nowe róże - dobrze sobie wyglądają.
Pewnie wszystkie bedą chciały być balerinami na rabacie.
Ja też liczę na moje, że mi ładnie kwiatami zatańczą bo niektóre wchodzą w trzeci, jakże wyczekiwany przeze mnie sezon.
Miłego i pogodnego tygodnia.
Pewnie wszystkie bedą chciały być balerinami na rabacie.
Ja też liczę na moje, że mi ładnie kwiatami zatańczą bo niektóre wchodzą w trzeci, jakże wyczekiwany przeze mnie sezon.
Miłego i pogodnego tygodnia.
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Ewa, ale u Ciebie przybyło róż , bardzo Ci zazdroszczę ,że mieszkasz tak blisko lasu
, też bym tak chciała.
- ewarost

- Kontakt:
Asiu tez mam apetyt na więcej wiosny
Marysiu LYKKEFUND posadziłam przy solidnym ogrodzeniu i w niedużej odległości od strego łysiejącego iglaka... jak zejdzie z płotu to oblezie iglak
... byle rosła
Ten targ gdzie ja jeżdżę do Pana co ma "szwarc mydło i powidło" tez jest w poniedziałki
Ale jak zdobędziesz rekawice to mi napisz , ja ze swoich jestem zadowolona wiec muszę kupi sobie zapasik
Krysiu ... nie mam fusów, bo ja bez kawowa jestem
, a to brązowe to kokosowy torf z brykietu... kiedyś miałam storczyki i mi został więc wykorzystałam do użyźnienia ziemi. Z dwóch sprasowanych kostek wielkości cegłówki, po zalaniu woda wyszło wiaderko polepszacza
... podobno nie zaszkodzi i dłużej utrzymuje wilgoć 
Bea wierzę, że będzie jak mówisz... U mnie jest kilka staruszek, które nie wiem nawet ile mają sezonów za sobą i takie drugo sezonowe i te dosadzone tej wiosny...
Wiesiu między mną a lasem są jeszcze pola uprawne, ale i tak zwierzaki podchodzą za płotek
Marysiu LYKKEFUND posadziłam przy solidnym ogrodzeniu i w niedużej odległości od strego łysiejącego iglaka... jak zejdzie z płotu to oblezie iglak
Krysiu ... nie mam fusów, bo ja bez kawowa jestem
Bea wierzę, że będzie jak mówisz... U mnie jest kilka staruszek, które nie wiem nawet ile mają sezonów za sobą i takie drugo sezonowe i te dosadzone tej wiosny...
Wiesiu między mną a lasem są jeszcze pola uprawne, ale i tak zwierzaki podchodzą za płotek
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewa, świetne róże kupiłaś i już rosną ,moje jeszcze zadołowane ,bo nie mogę napełnić rabaty kompostem
coś osłabłam ,i poprzednie róże też fajnie przezimowały,teraz tylko czekać na cieplejsze dni ,to w ogóle nie nadążymy,pozdrawiam i ciepłego poniedziałku 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ewuniu, piękne krzaczorki posadziłaś tej wiosny. Każdy ma po kilka solidnych pędzików, to będą rosły aż miło
Starszym różyczkom musiała podpasować słomiana kołderka, bo łodyżki zieloniutkie, aż miło patrzeć.
Rozhulała się wiosna u Ciebie. Moje narcyzy maja tylko listeczki i to ledwo wychodzące z ziemi. Ale teraz ma być wreszcie ciepło, to i u mnie pójdzie wszystko do przodu. Tylko nie szalej za bardzo, jedna kontuzja już za Tobą. Teraz będzie dobry czas na pracowanie w ogrodzie, byleby tylko zachować umiar
Pazurkami bardzo lubię pracować, mam chyba ze trzy sztuki. Koniecznie muszą mieć pazurki na różnej wysokości. Miałam raz takie z równymi pazurkami i zupełnie nie potrafiłam nimi pracować.
Rozhulała się wiosna u Ciebie. Moje narcyzy maja tylko listeczki i to ledwo wychodzące z ziemi. Ale teraz ma być wreszcie ciepło, to i u mnie pójdzie wszystko do przodu. Tylko nie szalej za bardzo, jedna kontuzja już za Tobą. Teraz będzie dobry czas na pracowanie w ogrodzie, byleby tylko zachować umiar
Pazurkami bardzo lubię pracować, mam chyba ze trzy sztuki. Koniecznie muszą mieć pazurki na różnej wysokości. Miałam raz takie z równymi pazurkami i zupełnie nie potrafiłam nimi pracować.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuś nowe różane nabytki już pięknie posadzone.
Słoma lepsza od zwykłych kopczyków, skoro przetrwały starsze w dobrej kondycji.
Świetnie to wymyśliłaś, a przede wszystkim miałaś dostęp do słomy. U mnie takiego rarytasu nie uświadczy. Swoje róże przycięłam w sobotę, ale niektóre prawie przy ziemi.
Moje pobliskie gniazdo bocianie jeszcze puste.
Ciepłych dni życzę.