Irysy masz przepiękne, nie dziwię się, że chodzisz i macasz, bo zawsze czeka się z niecierpliwością na każdy kwiat.
Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
Beatko musisz przyznać, że Bright Parroty wyglądają zjawiskowo, ale rzeczywiście Santander jest piękny. Cieszę się, że tak późno sadzone jednak zakwitły. U mnie w pąkach te, które sadziła na początku kwietnia.
Irysy masz przepiękne, nie dziwię się, że chodzisz i macasz, bo zawsze czeka się z niecierpliwością na każdy kwiat.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród w odsłonie wiosennej ze smagliczka tulipanami nadaje chęci do życia .To taki nowy początek wszystko budzi się .Rozkwita to co posadzone a my się cieszymy .Piękne tulipanki 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Baetko, cudny iryskowy pokaz
Same śliczności pokazałaś, a to dopiero początek. Oj, już wkrótce będzie co oglądać

Na tym zdjęciu wypatrzyłam Austinkę. Co tam rośnie? Bardzo jestem ciekawa

Na tym zdjęciu wypatrzyłam Austinkę. Co tam rośnie? Bardzo jestem ciekawa
Beatko, ależ Ty masz piękne kosaćce. Super. U mnie też są mszyce i choroby grzybowe. Też mam manie macania kosaćców, tylko że moje takie zwykłe.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko maluchy irysowe cudne, ten biało-fioletowy wyjątkowo mi się podoba.
Tulipanami możesz się cieszyć,
jak u większości przekwitły. Może to dobry sposób, sadzić w lutym. 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witaj Beatko, irysowy szał u Ciebie.
No i faktycznie tulipany cudnie zaszalały późno wyszły to i nie pomarzły.
No i faktycznie tulipany cudnie zaszalały późno wyszły to i nie pomarzły.
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Zakwitł pierwszy wysoki zakupiony dwa lata temu jako Cartouche ...niestety nim nie jest

Edytko moje Sieboldi kwitną już trzy tygodnie inadal wyglądają świetnie ,w realu najbardziej urzeka mnie ich zwiewność takie chmurki kwiatów górujące nad liśćmi
sześć nowych dosadziłam
Sabinko cieszę się strasznie ,że tak ci zapączkowały ,6 na 8 w pierwszym sezonie to naprawdę dobry wynik
u mnie jednak nie ze wszystkim tak kolorowo .Początkowo myślałam ,że iryski dobrze zniosły te kwietniowe przymrozki ,ale niestety teraz wszystko wychodzi dziś obcinałam przemrożone zdeformowane pąki ,bo gołym okiem już widać ,że nic z nich nie będzie
najbardziej ucierpiały nówki ,które miałam od Krzysztofa pasla3 ,te rozły na rozsadniku w szczerym polu i oberwały porządnie po liściach ,a łodyżki kwiatowe tak skarlone i drobne ,że też poszły pod sekator ,niech nie obciążają niepotrzebnie kłącza.
Dorotko Bright Parroty to odmiana o której ja mówię ,że świecą i żyją własnym życiem,nie da im się zrobić zdjęcia ,które oddało by w pełni całą urodę ,je po prostu trzeba mieć
Beciu no niestety smagliczkę już przyciełam po kwitnieniu,teraz czas na inne ogrodowe gwiazdy
Dorotka jak ja się uśiałam po przeczytaniu twojego wpisu
no żeby na zdjęciu tulipanów wypatrzeć zawieszkę Austina to trzeba mieć jednak drobne skrzywienie
Zawsze śliniłam się do zdjęć angielek ,ale też bałam się czy dadzą u mnie radę . pozaglądałam do ciebie i troszkę ich przybyło
w końcu jak się nie spróbuje...
1) Chopin - 3 szt.
2) Rosarium - 1 szt.
3) Ballerina - 1 szt.
4) Artemis - 3 szt.
5) Soul - 1 szt.
6) A Shropshire Lad (Ausled) - 1 szt.
7) Geoff Hamilton (Ausham) - 1 szt.
8) Princess Alexandra of Kent - 1 szt.
9) Queen of Sweden ( Austiger) - 1 szt.
10) Abraham Darby - 1 szt.
11) Crocus Rose (Ausquest) - 1 szt.
12) Eglantyne (Ausmak) - 1 szt.
lista moich zakupów we floribundzie
Ewunia mszycory i grzyb to pikuś ,od lat mam orliki ale dopiero w tym roku nawiedziłam mnie plaga małych zielonych gąsienniczek ,które w jeden dzień potrafią zszamać całą kępę liści ,zostawiając tylko łodygi
nigdy czegoś takiego nie widziałam .Każdy nowy kwiat cieszy ale tych wiosennych plag ,jakoś w tym roku wyjątkowo dużo!
Soniu a ja sobie solennie obiecałam ,że w tym roku tulipanki jednak będę sadzić jak zwyczaj każe jesienią ,zawsze to pewniejsze zimowanie i kwitnienie
Po raz pierwszy zaczełam nawet robić notatki jakie odmiany bym chciała z tych ,które wypatrzyłam w waszych ogrodach
Kasiulka szał dopiero się zacznie ,mimo strat pomrozowych sporo irysków rozkręca pączki ,już chodząc przy nich przebieram nóżkami ...szybciej ,szybciej ...rośnijcie

I tyle ,bo właśnie fotosik haraczu ode mnie zażądał,trza będzie zapłacić

Edytko moje Sieboldi kwitną już trzy tygodnie inadal wyglądają świetnie ,w realu najbardziej urzeka mnie ich zwiewność takie chmurki kwiatów górujące nad liśćmi
Sabinko cieszę się strasznie ,że tak ci zapączkowały ,6 na 8 w pierwszym sezonie to naprawdę dobry wynik
Dorotko Bright Parroty to odmiana o której ja mówię ,że świecą i żyją własnym życiem,nie da im się zrobić zdjęcia ,które oddało by w pełni całą urodę ,je po prostu trzeba mieć
Beciu no niestety smagliczkę już przyciełam po kwitnieniu,teraz czas na inne ogrodowe gwiazdy
Dorotka jak ja się uśiałam po przeczytaniu twojego wpisu
1) Chopin - 3 szt.
2) Rosarium - 1 szt.
3) Ballerina - 1 szt.
4) Artemis - 3 szt.
5) Soul - 1 szt.
6) A Shropshire Lad (Ausled) - 1 szt.
7) Geoff Hamilton (Ausham) - 1 szt.
8) Princess Alexandra of Kent - 1 szt.
9) Queen of Sweden ( Austiger) - 1 szt.
10) Abraham Darby - 1 szt.
11) Crocus Rose (Ausquest) - 1 szt.
12) Eglantyne (Ausmak) - 1 szt.
lista moich zakupów we floribundzie
Ewunia mszycory i grzyb to pikuś ,od lat mam orliki ale dopiero w tym roku nawiedziłam mnie plaga małych zielonych gąsienniczek ,które w jeden dzień potrafią zszamać całą kępę liści ,zostawiając tylko łodygi
Soniu a ja sobie solennie obiecałam ,że w tym roku tulipanki jednak będę sadzić jak zwyczaj każe jesienią ,zawsze to pewniejsze zimowanie i kwitnienie
Kasiulka szał dopiero się zacznie ,mimo strat pomrozowych sporo irysków rozkręca pączki ,już chodząc przy nich przebieram nóżkami ...szybciej ,szybciej ...rośnijcie

I tyle ,bo właśnie fotosik haraczu ode mnie zażądał,trza będzie zapłacić
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Beata, widzę że i u Ciebie plaga zielonych brzydactw wpiep...ych orliki
Ja przez to musiałam się z orlikami porzegnać na dwa sezony, bo co rok miałam to samo. Żaden oprysk mi nie pomagał
W tym roku posadziłam znów małego orliczka i na razie obserwuję
Jak będziesz miała jakiś dobry sposób na to zielone tałatajstwo niezwłocznie dawaj znać
Ja przez to musiałam się z orlikami porzegnać na dwa sezony, bo co rok miałam to samo. Żaden oprysk mi nie pomagał
W tym roku posadziłam znów małego orliczka i na razie obserwuję
Jak będziesz miała jakiś dobry sposób na to zielone tałatajstwo niezwłocznie dawaj znać
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,i ja śledzę Twoje iryski,u mnie te zasadzone teraz na wiosnę też będą kwitły,no może nie wszystkie,ale zobaczę co wybrałam ,u Ciebie już pierwszy duży zakwitł,piękny jest ,uwielbiam te irysy ,pozdrawiam i miłego dnia 
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
BEATKO,tego pomylonego wyślij do mnie
Adres znasz ...
Domyslam się co to za jeden
Mój prawie zniknął
U mnie dzisiaj 5 zakwitło
Pozdrówki
Domyslam się co to za jeden
U mnie dzisiaj 5 zakwitło
Pozdrówki
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ja wiem co mie czeka bo u Ciebie tylko dochodzą i dochodzą ślicznotki a jakie cudne juz kwitną. 
- bejka1970

Właśnie skończyłam pielić rabatki i za zadowoleniem patrzę jak deszczyk je podlewa
Na pożegnanie z SDB zakwitł jak zwykle odtatni Innocent Evasionit

Za to wysokie pomału się rozkręcają
Zuzka najlepszy sposób na zielone paskudy to szpadelek
a tak na poważnie to najpierw opryskałam Calypso i pomogło nie powiem ,a wczoraj wzieło mnie na zmiany i prawie wszystkie wykopałam
Nosiłam się z tym już od jakiegoś czasu ,odkąd dostałam od Kasi sadzonkę Nory Barlow,stwierdziłam ,że tak naprawdę tylko te mi się podobają .Subtelne i eleganckie kwiatki i pokrój ,moje siewki wyglądały przy nim jak wiecznie nieogarnięte rozczochrańce,więc w końcu dojrzałam do zmian ,a zielone paskudy ułatwiły mi podjęcie decyzji,koniec sentymentów !
A teraz cud miód dzisiejszy troszkę szalony pierwszy kwiatek Just Crazy ,ma cztery dolne płatki za to brak mu jednego górnego

Za to wysokie pomału się rozkręcają
Zuzka najlepszy sposób na zielone paskudy to szpadelek
A teraz cud miód dzisiejszy troszkę szalony pierwszy kwiatek Just Crazy ,ma cztery dolne płatki za to brak mu jednego górnego

- bejka1970

Martuniu ty u mnie patrzysz na iryski ,a ja u ciebie choruję coraz bardziej na piwonie
u mnie jak na razie kwitnie jedna Red Charm ,uwielbiam jej kolor

Och Sławku zabawnie to wyszło
napisałeś tego pomylonego wyślij do mnie a ja czym prędzej pobiegłam się tłumaczyć ,że to nie twoja pomyłka tylko Emila i ,że do ciebie bynajmniej żadnych pretensji nie mam
do Emila zresztą też bo to ładny kwiatek ,tylko nie wiem ,czy jak na Line Drive nie za mało ma tych kreseczek na dole?

Do współpracy to on u mnie też chętny nie jest
Kasiulka u mnie sezon jak zwykle z opóźnieniem ,inni już od dwóch tygodni cieszą się z pierwszych kwitnień i coraz trudniej było mi czekać ,ale nareszcie i u mnie coś drgneło
Mój ulubieniec Connection

I jeszcze Rain Man

Och Sławku zabawnie to wyszło

Do współpracy to on u mnie też chętny nie jest
Kasiulka u mnie sezon jak zwykle z opóźnieniem ,inni już od dwóch tygodni cieszą się z pierwszych kwitnień i coraz trudniej było mi czekać ,ale nareszcie i u mnie coś drgneło
Mój ulubieniec Connection

I jeszcze Rain Man

Beatko, ależ zaszalałaś z różami.
Moje serce skradł Just crazy.
Dzisiaj opłaciłam zamówienie u Piątka i teraz już tylko czekam na info od kryzysowej w sprawie irysów.
Moje serce skradł Just crazy.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Beatko,
jak się czują Twoje irysy, czy urosły i są zdrowe?
Widzę pierwsze kwiaty, a w tle wiele pąków.
jak się czują Twoje irysy, czy urosły i są zdrowe?
Widzę pierwsze kwiaty, a w tle wiele pąków.