Kochane!
Reniu - to
Rozchodnik kaukaski Tricolor.
Może to nie to to samo
Dziękuję, że stale masz mnie na uwadze / skalniak
A na Ciebie to dopiero wiosna w Różanej czeka
Zuza - no właśnie - te hosty ciągną do góry już tak od dość dawna, aż się sama temu dziwię, że tak szybciutko wyszły, te zimujące w doniczkach też
Ale ta największa jeszcze śpi - może mają taka hierarchię budzenia się
Noski piwonii też już takie dość sporszawsze.
Mnie te różyczki także się z opisu bardzo podobają, zobaczymy w praktyce. Ale jestem dobrej myśli.
I kolejna rabata u Ciebie w planach...
Teraz nawet jak miało by być zimno to już nie trwa to tak długo, więc spoko - kamyczki pójda w ruch!
Czyli dalej niewiadoma z laurowiśnią, ale wazne, że jest na liście.
Koło lilii chodzę i chodzę.... 1 sz po 2 zł tej zwykłej a 10 zł za 3 szt tych bardzo dużych...... Tylko na jakie się zdecydować, za dużo mieć ich nie mogę a chciałoby się tę i tę i tamtą także.... Więc muszę 2 - 3 różne a pewniaki!
Wisiu - powolutku i do mnie wiosna zaczyna zaglądać.
Wg mnie tak, jak tylko ziemia jest wystarczająco "plastyczna"

/ czytaj niezamarznięta / to z tego co wiem sadzic można. Ja jednak czekam na dni temu sprzyjające czyli w marcu wypada to teraz 22-31.
Siać kolejne kwiaty też wtedy zamierzam.
Gosieńko - po prostu te Twoje zameldowały się u mnie, bo patrząc na ubiegły rok to jest ich teraz 5 x tyle...
Były cztery kupki, a teraz robią kupkę za kupką..., tzn tworzą kempkę za kempką
Hanna - te przebiśniegi i jeden narcyz to były jedyne kwiatuchy wiosenne jakie tu zastałam po poprzednich gospodarzach.
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale jak przebiśniegi przekwitły to powycinałam je u nasady, a liście dopiero ścięłam/skosiłam jak tez już zaczęły być mało estetyczne.... Ale było to dużo później od ścięcia kwiatow.
W dodatku rosną w pełnym słońcu i wcale nie narzekają.
Gdzieniegdzie w ogrodach można zobaczyć duże napisy z przebiśniegów - np czyjeś imię, ciekawy pomysł...
Wygląda to ślicznie!
Podobnież jak koszenie trawy - pisanie, rysowanie / z góry wyglada to zjawiskowo.
Np na Komunię IHS na dużym trawniku pod blokiem - pomysły super.
A z krzewów to zaraz po przycięciu z impetem ruszył pięciornik, reszta się też już budzi, tylko czekać na listki i kwiaty lub kwiaty i listki.
Dużo

!!!