Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Bartoszu ale nic Ci nie omarzło?
Iwonko jedynie trawka zgrzypiała pod butami ;:306 A ja bardzo chcę tą ładną pogodę, bo za mrozem i zimnem nie tęsknię ;:185 ;:185 Niebo dzisiaj dało popis ;:196
Asiu ja tez miałam przygody :D próbowałam skiełkować na mokrym ręczniku i trzymałam chyba dwa tygodnie i nic, to powrzucałam do doniczek i wszystkie skiełkowały :lol: ale nie wszystkie miały owoce a które miały to po jednym. Te wielkie dynie od Bobeja dostałam z akcji i żadne nasiono nie skiełkowało ;:185
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu będzie pogoda, będzie. Jeszcze do niedzieli te wichry mają być, może krócej. Mrozu też ma już nie być. Jakiej rozdzielczości robisz zdjęcia, że Ci się wstawiają większe niż moje?
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, niebo pokazałaś piękne... ;:138
U Michała oglądałam i oglądałam, nim coś napisałam, bo zupełnie inne u Niego było... ;:333
Kiedyś i mnie się uda, takie niebo zrobić, obiecuję... :wink:
Dyni nie mam, zupy nie jadłam... Może czas popróbować... Na kompostowniku rosły by dobrze, bo to dużo nawozu potrzebuje...?
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale w aparacie mam 3888x2592 ale zmniejszam do 800x533 i w F. daję pełny rozmiar :D Ja potrzebuje pogodę w sobotę to jakbyś mógł to zamów po starej znajomości dla mnie i Dorotki ;:333
Dorotko to zapraszam na zupkę dyniową w moim wykonaniu ;:333 będę miała pretekst, bo dawno nie robiłam i bardzo tęsknię za nią :D A niebo sfotografujesz jak będziesz miała spokojniejszą głowę ;:4 Mój kompostownik w cieniu i kiedyś próbowałam to nie chciała róść była i była stale taka mała ;:222
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu ale Ty masz dyni ;:333 U mnie tylko jedna,taka mikrutka strasznie :( Ale nasion różnych dyń mam już pełno to w przyszłym sezonie będę szaleć.No i żeby dynie chciały szaleć ze mną to będzie super ;:306

Bardzo,ale to bardzo podoba mi się zdjęcie nieba ;:oj ....brak mi słów by je opisać ...
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu, na szczęście nic kanny,dalie,dziwaczki są w dobrym stanie pelargonie i datura też :-)
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amelciu posadź na tym nieużytku za domem, bo tam ziemia wypoczęta to będą szaleć :heja u mnie lubimy różne dania zupka,placki, muffinki, a syn robi tartę. Dajemy dość dużo świeżego imbiru do dań ;:333
Mnie się też to niebo spodobało mimo, że do zachodu było jeszcze sporo to ciekawie wyglądało.
Bartoszu i niech jak najdłużej mróz nie niszczy naszych kwiatów ;:333
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś zajrzyj do mojego wątku :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu u nas niby cieplej, ale rano szyby w aucie trzeba było skrobac. :? Miejmy nadzieję, że na razie nie będzie gorzej, bo w ogrodach jeszcze tyle kwiecia. Słoneczne zdjęcie cudowne. W dodatku po Twoim niebie też latają samoloty, bo jakiś zostawił ślad. Mieszkam blisko lotniska i jak się wydrapię na skalniaka, to widzę ich wieże kontrolne, więc takich śladów na niebie ci u mnie dostatek.
Udanego i ciepłego rozjazdowego dnia. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu byłam ;:168
Ewciu gdzie się podziewałaś? To szyby u nas nie trzeba było skrobać, ale w polu trawka zmrożona w niektórych miejscach ;:oj
Ja też mieszkam w tej części gdzie Kraków ma lotnisko, ale kilkanaście kilometrów (chociaż w linii prostej może mniej). jednak kiedyś byłam w takiej spółdzielni domkowej, która nie daleko lotniska zbudowała domki i strasznie ludzie narzekali na huk startujących i lądujących samolotów. Tobie to nie przeszkadza? a nieraz mam niebo posiekane paseczkami ;:306 dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu fajne dyniowe zbiory ;:oj U mnie nawet róże mają mało słonka, a co dopiero dynie ;:oj .U mojego brata dzisiejszej nocy też już przymrozek maznął część dalii .U mnie jeszcze wszystko normalnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u nas trzeba było szyby skrobać ,ale w ogrodzie nic nie zmroziło dalie mają się dobrze,wyglądały dziś w słoneczku pięknie ,na malinach też byłam uzbierałam 4 kg,i będzie soczek na zimową herbatkę z imbirem i cytrynką ,kompociki już zrobione,może już nie będzie przymrozków, bo ja ich nie chcę ,moje dynie jeszcze na dyniowisku,ogromna ilość,ale podobno od przybytku głowa nie boli :uszy ,dobrej nocki życzę i buziaki posyłam ;:196 ;:19
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dzięki Ci Marysiu za zdjęcie nieba, cudne ;:63 ;:168 .

Kiedyś posadziłam dynię na kompoście, to się rozrosła do niebotycznych rozmiarów, ale owoców nie było w ogóle ;:145 . Dałam sobie spokój i na własne potrzeby 'skubnę' zawsze od znajomych ;:7 . Dzisiaj właśnie naszykowałam jedną do 'obróbki' ;:36.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu ja też przymrozków nie chcę, nie ma się do czego spieszyć. Dzisiaj cieplej za to pochmurno, a ja mam jeżdżenie po Krakowie ;:131 oj nie lubię ja takich dni. Już widzę oczami wyobraźni Twoją wspaniałą spiżarnię :roll: A do tych dyń powinnaś sobie kozę dokupić miałaby co jeść prawie na całą zimę ;:306 Dobrego dnia i buziaki przesyłam ;:196
Aniu nie bardzo wiem na czym dowcip polega z owocowaniem dyń, bo ja też nie na wszystkich miewam owoce. Trzeba było zgłębić temat :D za pochwały dziękuję ;:168 dzisiaj dzień bez słoneczka a niebo mało fotogeniczne :(
Dobrego dnia ;:4
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Może nie wszystkie dynie owocuja bo nikt albo są źle zapylane albo to rodzaj męski lub żeński
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”