Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Koniecznie do ogrodu zadołować, musi się jeszcze zaaklimatyzować. Pokazuj więcej zdjęć Garfilda, fajny kot, bardzo lubię rudzielce ;:333
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję dziewczynki ;:180 , tak zrobię :)
Powinnam wcześniej zahartować w jakiś sposób żurawkę, biorąc pod uwagę, że cały czas była w domu, czy od razu do ogrodu? ;:24
Marysiu, staraliśmy się w miarę możliwości czasowych, powoli zaczyna do mnie docierać, że w ciągu roku nie uzyskam pożądanego efektu, choćbym nie wiem jak się napinała ;:159 ;:185
Mój zacny małżonek właśnie przegląda Twój wątek i już na drugiej stronie wypatrzył sobie chciejstwo, możesz nam zdradzić jaka to roślinka na czwartym zdjęciu patrząc od dołu strony? ;:oj
Jolu, będzie więcej zdjęć Garfielda, pod warunkiem, że go wcześniej nie ubiję :pogon , szkodnik z niego jakich mało ;:188 , mam nadzieję, że wyrośnie, wszak to jeszcze kocie dziecię ;:173
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj ...Kasiu ;:196 ...Kryzysowa Narzeczona ... :wink:
Masz głowę pełną pomysłów - nuda przy Tobie raczej nie grozi ...Sporo roboty za Wami ...a jeszcze więcej przed . Nie martw się ...dojdziesz do takiego momentu , że z czasem zrobisz się bardziej wymagająca i będziesz robić selekcję ...Kiedyś wszystko mi się podobało ...teraz - tylko to , co mną zawładnęło na amen ..anemone nemorosa , primula auricula i x pubescens , a także wszelkie alpines ...no i Geranium .

Twój Ondraszek ma " tylko "jedną nogę w gipsie - przeżyje ...otrzepie się ...jak Qra i ...dalej będzie łaził bez kijków ...bo ta nacja tak ma ...Oni lubią być dopieszczani wykorzystają każdy dobry moment .Mam w domu żywy tego przykład ( połamany Syn - spadł z 30 metrów ; obie nogi złamane , uraz głowy ( trepanacja czaszki etc..)...dopiero teraz sobie kupił kask , bo raki i czekan miał już dawno . Schodził całe Tatry ...wszystko już w nich zaliczył - o każdej porze roku ...sfotografował widmo Brockenu będąc zimą na Babiej Górze . Na Słowacji został mu tylko Gerlach - nie zdążył , bo miał rzeczony wypadek .

Pozdrawiam serdecznie Was oboje :wit ...
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Kasiu, to Campanula garganica 'Dickson's Gold'. :)
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Kasiu, zadołuj żurawkę już teraz. Mrozów jeszcze nie ma, to się zaaklimatyzuje. A okryjesz stroiszem dopiero jak w dzień będzie mróz ;:333 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
kryzysowa
---

Post »

Witaj Jagódko :wit , jak miło, że do nas zajrzałaś ;:168
Zdaję sobie sprawę, że masa pracy przed nami, byle tylko czas pozwolił i sił nie zabrakło, to damy radę, w dwuosobowym teamie działamy niczym harpagan :uszy
Nie jest do końca tak, że wszystko nam się podoba, wiele roślin trafiło na czarną listę, i te nigdy /nigdy nie mów nigdy ;:24 / nie zagoszczą w naszym ogrodzie, mam na myśli głównie jednoroczne, wysokie krzaczory, których z "imion" nie wymienię, żeby nikogo nie urazić :)
Z racji ograniczonej wiedzy, jeszcze w ubiegłym roku nie do końca potrafiliśmy wyszukać oryginalne byliny, powoli się to jednak zmienia, w dużej mierze dzięki bardziej doświadczonym forumowiczom rzecz jasna ;:180
Jest sobie np taka Jagódka, której wątek czytając natrafiłam na anemone nemorosa, i zapałałam do w/w gorącym uczuciem ;:166 , u mnie też ich zabraknąć nie może! ;:128

Rany, współczuje synowi takiej "przygody" ;:202
Podobne wypadki nam się nigdy nie zdarzyły, ale też staramy się unikać miejsc niebezpiecznych, jesteśmy tylko trekkingowymi amatorami ;:173 , ale pocieszył nas Bartek Dumbal, że to w zupełności wystarczy, żeby się porwać na masywy w Nepalu i taki mamy plan na przyszłość ;:108
Widzieliśmy uwiecznioną na slajdach wyprawę Bartka i rzeczywiście, tamtejsze szlaki wyglądają lepiej, niż nie jedna droga powiatowa w Polsce ;:306
Większym zdecydowanie problemem niż sama wędrówka, jest adaptacja wysokościowa, ale i z tym sobie poradzimy ;:333

Marysiu, ślicznie dziękuję, zapisane ;:173
Swoją drogą Ondka zaintrygowały liście, do głowy by nam nie przyszło, że to rodzina campanula i jeszcze dodatkowo jak ładnie kwitnie :)

Jolu, żurawka już zadołowana, jeszcze raz dziękuję za podpowiedź ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzwonka 'Dickson's Gold' sprawcie sobie koniecznie,u mnie przez rok zrobiła się ładna kępka ,takie słoneczko liściaste nawet jak przekwitnie
kryzysowa
---

Post »

Dorotko, i właśnie jakby to nie zabrzmiało, o liście nam chodziło ;:173
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Co Wy zrobiliście temu kotu ? biedny Garfildek ... ;:145

...ale komedia normalnie ta fotka... uśmiałam się na głos..

Pozdrawiam Ciebie i Ondraszka.. niech szybko wraca do zdrówka ;:167
Awatar użytkownika
ewa z mazur
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lis 2014, o 01:44

Post »

Kasieńko zasiedziałam się na Waszym wątku, ale nie żałuję. :wit :wit Tak cudnie Twój ogród się rozrasta. I tyle tu dusz życzliwych ;:138 ;:138 jak nie wiem co...Do tej pory podczytywałam i nadal będę, nie odważę się założyć wątku z tym co mam.
A i zapomniałam się przywitać (gdzie moje maniery) :( :( :(
Oby Wam się wiodło tak dalej....
ewa
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Diabłem wcielonym to dopiero był mój kot, a właściwie kocica. Na przytulaki przychodziła tylko wtedy, gdy sama miała ochotę, na wszelakie próby pieszczot poza "jej grafikiem" ;:224 reagowała podniebnym wrzaskiem, nie było niedostępnego miejsca dla niej ;:224 . Nawet kiedyś o 3-ciej nad razem obudził mnie huk - to spadał mój nowy telewizor. Na szczęście nadal odbierał po tych ekscesach, tylko obudowa była połamana :wink: ;.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
kryzysowa
---

Post »

Violuś, tak jak napisałam wyżej, kara okazała się być nagrodą dla Garfielda, zakładał sobie moje galotki na głowę i wyglądało, że sprawia mu to wielką frajdę ;:129 ;:306
Ściskamy ;:168
Ewuniu, witamy ciepło nową osóbkę ;:168
Znajdziesz na forum wiele ogrodów zapierających dech w piersiach ;:179 , u nas póki co panuje jeden wielki chaos, ale za trzydzieści parę lat jak dobrze pójdzie.. ;:224 ;:306
Zachęcam Cię gorąco, do założenia własnego wątku ;:108 , cała frajda w obserwowaniu, jak ogród z brzydkiego kaczątka, przepoczwarza się w pięknego łabędzia, mam rację dziewczyny? ;:109
Edytko , miałam podobnie charakterną koteczkę, wypisz wymaluj Twoja ;:173
Aktualnie dwoje jej dorosłych już mocno dzieci /8 lat /, ma na stanie rodzinnym mój brat.
O tyle, o ile kocur-kastrat, który jeśli chodzi o gabaryty bardziej przypomina lwa, niż domowego kotołaka ;:306 ,jest nieziemską przylepą, o tyle jego siostra..nie daj boszzzz..na widok szczególnie obcego człowieka, próbującego ją pogłaskać, drze jadaczkę, jakby ją ze skóry obdzierali.. ;:111
Nasz gagatek jest wypadkową opisanych wyżej usposobień, przy czym grzeczny bywa tylko, kiedy śpi ;:108
Uwielbia np w środku nocy, kiedym snem głębokim spowita, skoczyć z parapetu centralnie na moją głowę ;:120 , dzięki bogu i partii, nie używa przy tym pazurków :shock:
kryzysowa
---

Post »

Brak mi słów! ;:188
Misternie pisałam post przez 2h, pierwsza jego część została "zeżarta", a bez niej druga nie ma sensu!
Widzę po wpisach innych, że zdarza się to tutaj dość często, szanowna moderatornio, czy nie można z tym czegoś zrobić?! ;:188
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aale przygoda :shock: nie wiem czy mogę się śmiać ;:218 :;230
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Dobry wieczór Kasiu, wpadłam do Ciebie z rewizytą i już po "rzuceniu okiem" widzę, że prowadzisz wątek z humorem. Uwielbiam rudzielce, podziwiam wysiewy i skalniak a także Twoje warzywa i kwiaty. Popieram "kurze" aspiracje Ond, silki to świetny wybór ;:333 a kurki to bardzo towarzyskie ptaki. Trzymam kciuki za realizacje planów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”