Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Witam wszystkich.
U mnie dziś popadało i jest dużo chłodniej.

Kamilku dziękuje. Jak nie masz ich to Ci mogę wysłać.

Grażynko widzisz Ciebie nie było długo to masz co nadrabiać, ale pomału sobie porobisz. Dziękuję za miłe słowa. U mnie już powoli się zbliża jesień. Dużo kwiatów już przekwitło.

Martuś ja kleomy sadzonki mam i jeszcze w tym roku mogę wysłać. Ja lubię wysiewać. Dziękuję za milutkie słowa, ale już nie jest tak uroczo, bo dużo kwiatów już przekwita.

Aniu tak ta rudbekia to bylina. Nie masz?

Alu teraz to rozumiem. Ja też mam podobny problem. Jeden z sąsiadów też podwyższył sobie działkę nawet ponad ulicę.
Rudbekie kwitną dość długo .

Sabinko pewnie,że trawkę też mam i to nie mało. Koszenia jest na dwa dni,ale tym już zajmuje się mężuś. Nie jestem dopuszczana do koszenia. ;:7 W pobliżu rudbekii mam ostróżki, trzykrotki, trochę cebulowych,,irysy funkie ,trawkę ,konwalie bodziszka.
Sabinko kleoma to jednoroczna roślina, z stąd nie ma jej w sprzedaży ,ale są nasionka. Jeśli nie masz to pozbieram Ci nasionka.
Kwitnie długo do pierwszych przymrozków, bo jak ją zmrozi to już po niej.

Obrazek

Obrazek
Odętka i werbena patagońska.
Obrazek
A To mój najpiękniejszy chyba złocień. Położył się po deszczu.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja po kolei muszę wyrywać swoje rudbekie , chorują , w zeszłym roku kwitły do jesieni .
U Ciebie widzę że ładnie kwitną.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilku zmoderowano odpowiedź/KaRo

Gieniu piszesz o jednorocznych? Ja też dużo wyrywam,ale aby się nie wysiewały. Rudbekia błyskotliwa jest byliną i nigdy nie miałam z nią problemu.

Moja lewkonia . Wszystkie okazały się pustymi. Szkoda było siać i je pielęgnować. Miałam nasiona z różnych sklepów i firm sprzedających.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu też miałaś oszukane nasiona ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś to może odłóżmy to kleome do wiosny ,bo może szkoda czasu na wysyłkę ,bo trochę późno i nic nie zdąży pokazać ,ale na wiosnę to bardzo poproszę o sadzonki białego kleome ,mówisz ,że mało kwitnie w Twoim ogrodzie,a takie łany pokazujesz,włącznie z pięknymi jeżówkami,jedną wypatrzyłam o bardzo ciekawym kolorze,taka różowo kremowa ,z pomieszanym środkiem,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196
Janusz100
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 paź 2011, o 06:05

Post »

Masz pięknie rozrośniętą Mydlnicę bazyliowatą. Ja również w ubiegłym roku miałem taką, ale ponieważ właziła mi na ścieżkę ( ściślej na kamienie) po której chodzę w górne części skalniaka przyciąłem ją dość mocno po kwitnieniu. I widocznie się obraziła, bo w tym roku nie rozrosła się i miała nieliczne kwiatki. Może zastanowi się i w przyszłym roku przeprosi się ze mną.
Podrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ALU :wit
Koło mnie,niejaki Gruby,miał co roku piękny szpaler fioletowych pełnych lewkoni,wzdłuż chodnika ...
Ale był efekt :!: Twierdził,że odróżnia pełne od pustych po odcieniu listków;pełne były ciemniejsze :wink:
Coś w tym było,bo nie miał ani jednej pustej ;:108
Ku rozwadze,bo sam tego nigdy nie sprawdziłem :(
Piękny łan rudbekii ;:333
SŁA
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu oczywiście, że chcę tylko nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko posadzę :roll: ale co tam będę kombinować :D
Czy guzikowiec Ci nie przemarza?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam. Wczoraj u mnie była burza,że świata nie było widać. Moje miejsce pracy było podtopione. Wyszłam z pracy 0 19 to już szłam w szatni po wodzie. Wróciłam do domu i w mojej okolicy też nie było fajnie.

Alu z lewkoniami to tak już jest,że kupujesz nasiona pełnych,a zakwitają puste. Tak ,jak pisze później Sławek odróżnia się siewki po liściach. :wit

Martuś okey, to zbieram nasionka białej i na wiosnę dostaniesz sadzonki. Tak Marto niby jeszcze coś kwitnie,ale to już nie to co było. Stąd mój wpis taki. O jaką Ci chodzi jeżówkę? ;:196 Zaprasza jeszcze coś z jesiennych na pewno zakwitnie.

Janusz mydlnica po przekwitnięciu już nie wygląda ładnie i ja też ją przycinam i usuwam kwiatostany,żeby poprawić jej wygląd i ,aby się nie wysiewała. Mam nadzieje,że nie obraziła się na Ciebie. Gdyby jednak to było prawdą to mam sadzonki. ;:108

Sławku tak to prawda,że lewkonie pełne odróżnia się po siewkach i ich kolorze. Ja co roku je sieję, bo je bardzo lubię i w dodatku wypełniam nimi puste miejsca po cebulowych. W tym roku coś mi nie poszło dobrze w ich segregacji. Ale,żeby z 4 torebek tylko same puste to duży nie wypał. ;:222
Dzięki za pochwalę rudbekii . Rośnie jak szalona.

Aniu jeszcze znajdziesz dla niej miejsce.
A guzikowca mam już parę lat. Nigdy mi nie przemarzał,ale też nie przyrastał. W zeszłym roku ruszył z kopyta. Kwitł jak padało i nie zrobiłam mu ładnej fotki, a potem to już szybko przekwitł. ;:7

Obrazek
Rudbekia dwuletnia. Wypełnia inne już nie kwitnące kwiaty,ale też się sieje.

Obrazek
Te kwiatuszki mówią same za siebie, Jesień się zbliża.
.Obrazek

Obrazek
Szkarłatka. Jagódki trujące.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu piękne kwiatuszki ,a Ty Alu po czy przed pracą ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,zawilce to też piękne rośliny,masz taką gromadkę,że miło na nią popatrzyć,a u Ciebie nic burza nie zrobiła złego?pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu już dziś planowałam gdzie posadzę roślinki od Ciebie i wiesz co miejsce się znalazło ;:138
Zawilce masz śliczne ;:63 moje kiepściutkie przez brak deszczu, może to dziwne ale już przestałam się martwić suszą i nawet przestałam już podlewać. Najważniejsze, że się trochę ochłodziło bo strasznie byłam zmęczona tym skwarem.
Z naturą nie wygramy ;:185 niech się dzieje co chce ;:108
Całuski ślę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Ali jak pięknie owocuje Twoja -Szkarłatka u mnie jak tylko lekko zmieni kolor coś je chyba wydziobuje bo zostają same szypułki ;:174
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Alu, piekna roslinność. Zwłaszcza ta szarłatka mnie zaintrygowała :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znów upał.
Alu wczoraj miałam wolne, Dziś idę do pracy. ;:196

Marto nie u mnie było spokojnie. Zawilce zwykłe różowe przyrastają dość szybko się rozrastają, bo idą kłączami. Natomiast inne odmianowe już nie tak. Nawet mają tendencje do zanikania. ;:196

Aniu no to super. Troszkę sobie przerzedzę ogród , bo i mnie już zacznie niedługo brakować miejsca.
U Ciebie się ochłodziło. U mnie nadal skwar. Co z tego,że czasami podleje ogród ,jak za chwilę znów skorupa. Ja już też się nie przejmuję, bo nie mam już sił. Podlewam tylko doniczkowe. ;:108

Reniu nie wiem komu mogą smakować jej jagódki. Tę siewkę szkarłatki zauważyłam w zeszłym roku i pozwoliłam jej rosnąć i jest już taka. :wit

Mariolu dziękuję. Szkarłatka amerykańska najpierw ma kwiatuszki białe. Kiedyś w tej fazie ją pokazywałam. Później tworzą się czarne jagody, które są trujące. Lubi się wysiać i na wiosnę jej siewki znajduję w różnych miejscach ogrodu. ;:303

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”