Jakie macie pompy do wody? Głębinowe? Czy może pompy z hydroforem? Jakiej pojemności jest ewentualnie hydrofor? Nie wiem co mam wybrać
Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
Mam pytanie do osób działkujących.
Jakie macie pompy do wody? Głębinowe? Czy może pompy z hydroforem? Jakiej pojemności jest ewentualnie hydrofor? Nie wiem co mam wybrać
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Madziu, czytam co zrobiliście w jeden dzień, to jestem w szoku
Ja chyba potrzebowałabym miesiąca na to
Ogrom pracy, szczerze podziwiam! I w dodatku wszędzie czysto
Taras wygląda klimatycznie, fajny pomysł z tymi kotarami. Grill
Ciekawa jestem magnolii, nie widziałam tej odmiany.
- sniezek
- 100p

- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu, świetny grill
rabatki super, i kotary w domku pomysłowe , magnolia ma przepiękny kolor , a co to ta Gienia ? To nazwa własna ? Inne roślinki też buźki czy tam listeczki wystawiają do słonka , pięknie u Ciebie po prostu .

-
Pashmina2006

Aniu dziękuję. Cieszę się że Ci się podoba.
Bozuniu to było od piątku do niedzieli
W jeden dzień byśmy tego na pewno nie zrobili hehehe. Kotary idealnie się sprawdzają w deszcz. Nie raz tak zacinało że musieliśmy się chować do domku. A po kupieniu kotar spokojnie możemy dalej siedzieć na tarasie.
sniezek Gienia to magnolia Genie. Ja ją nazywam Gienia
Roślinki powoli jakoś się budzą.
W domu za to storczykowo. Jedne przekwitają, drugie zakwitają. Obecnie kwitną :

i grudnik

Bozuniu to było od piątku do niedzieli
sniezek Gienia to magnolia Genie. Ja ją nazywam Gienia
W domu za to storczykowo. Jedne przekwitają, drugie zakwitają. Obecnie kwitną :

i grudnik

Jestem pod ogromnym wrażeniem wykonanej przez Was pracy
. Wasza działeczka pięknieje w oczach i to w tempie błyskawicznym
Serducho się raduje, prawda?
-
Pashmina2006

Tak raduje. Niesamowicie. Tydzień w mieście o tej porze roku jest dla mnie katorgą. Ciągle myślami jestem tam. Wtedy czuję że żyję. Tutaj tylko wegetuję. Co innego zimą i późną jesienią. Miasto mi wtedy nie przeszkadza. Wręcz cieszę się że w nim mieszkam. Ale teraz.... ahh... chcę już piątek!
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Magdziu zastanawia mnie skąd moje storczyki znalazły sie u Ciebie ???

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

Kasiu podkradłam jak na działce byłaś 
Czyli szaber dozwolony pod nieobecność gospodyni
Zapamiętam 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madziu masz zdrowe,ładne storczyki,to nowości,czy kilkuletnie ? U mnie każdy jeden po 2 latach kończy żywot,więc kupuję następne i tak w kółko..... 
-
Pashmina2006

Eleka no no
hehehe
Aniu nowości w tym roku jeszcze nie mam. Ciekawe dlaczego tylko 2 lata u Ciebie się utrzymują storczyki. W jednym miejscu pewnie ich nie kupujesz. Nie mam pomysłu czemu to tak krótko trwa.
Aniu nowości w tym roku jeszcze nie mam. Ciekawe dlaczego tylko 2 lata u Ciebie się utrzymują storczyki. W jednym miejscu pewnie ich nie kupujesz. Nie mam pomysłu czemu to tak krótko trwa.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
witaj Madziu
, jak to możliwe że mnie tylko chwilkę nie było a tu takie zmiany. Nowy gril stoi ( bardzo ładny na taki też choruję
), porzadki zrobione, wszystko wysprzatane, posadzone. Madziu czy Ty oby śpisz? Cudonw magnolia jestem bardzo jej ciekawa kwiatów. A storczyki to masz cudne ale jakby mogłobyć inaczej u pięknej dziewczyny wszytko jest ślicze. Aż się boję zapytać co tam u Ciebie słychać? Jak samopoczucie? Czy dzisiaj ktoś Cię oszukał na Prima Aprilis?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

Sylwuś faktycznie sen na działce mam okrojony. Gdyby o 4 było cieplej to i o 4 bym wstała. Ale już niedługo mniej pracy i zwolnię. Właściwie już w ten weekend trochę zwolnię. U mnie wszystko w porządku. Coś mnie biodro po weekendzie bolało. Wczoraj wybrałam się do cioci do szpitala w nowych butach. Ja nie mogę, ale obtarłam nogi... . Nie wiem dlaczego moje stopy tak trudno przystosowują się do nowości. Zawsze zanim stanie się wygodne musi mnie poobcierać do krwi. Nikt mnie dzisiaj nie nabrał. A Ciebie?
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Madziu pewnie trzeba rozchodzić butki żeby nie obceirały. Biodro Cie bolała pewnie coś na nim dzwigałaś. Ale już wszystko ok?
Rano moja mama mnie nabrała ale później sie już nie dałam. Za to koleżankę z pracy nabrałam że jest brudna na twarzy.
Rano moja mama mnie nabrała ale później sie już nie dałam. Za to koleżankę z pracy nabrałam że jest brudna na twarzy.
Ogród początki - zapraszam serdecznie