Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martusiu ślicznie stokrotki zakwitły ;:215 no to czekamy jak pokonasz nowy program i wkleisz więcej swoich piękności :lol:
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne takie grubiutkie. ;:138
Ja dodaje zdjęcia Dodaj zdjęcie przez Fotosik i wchodzą bez problemu.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

miodunka długolistna ,po przekwitnięciu jej długie ,lancetowate liście tworzą piękną kępę
Obrazek

Obrazek

nowe piwonie pięknie rosną, to niektóre z nich
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, ja gdybym mogła to jeszcze ograniczyłabym trawnik, no ale na razie nie chce mi się walczyć z m. Zmienię, a potem pewnie będe go zmniejszać ;:306
Też miałam kiedyś Aprikolę. Niestety, to chyba bardzo wrażliwa różyczka, choć piękna. Okrywaj ją porządnie na zimę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,już się cieszę ,bo jakoś dałam radę to wszystko posadzić, dzisiaj odkryłam i obcięłam róże,jutro ich zasilę i jedna duża rabata będzie zrobiona,jak dojadą róże to też tam będą dosadzone ,bo też dorobiłam miejsce,ja nie kopię dołów ,tylko robię rabaty a to jeszcze więcej ziemi do wywiezienia,pozdrawiam :wit ;:196

Bogusiu,wydaje się dużo ,ale ile jeszcze jest odmian piwonii to głowa mała ,chyba nie ma możliwości żeby mieć wszystkie,miłej nocki życzę ;:19 ;:168

Iwonko,piękny i ciepły był dzisiaj dzionek ,co prawda sporo wiało ,ale po południu już było dobrze,miłej nocki ;:19 ;:168

Kasiu,u mnie też dziś było lato trochę zaczynam się odrabiać ze sprzątaniem ,ale ogród duży i jeszcze trochę zostało,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Dorotko,tak czasem coś się opuści ,ja bardzo lubię stokrotki i kupiłam już są w koszykach przed domem i troszkę jest przyjemniej,gorąco pozdrawiam :wit ;:168

Iwonko trillum,kupiłam te stokrotki,żeby przed domem była już prawdziwa wiosna ,bo u mnie opóźniona jak porównuję z innymi ogrodami,pozdrawiam serdecznie i miłej nocki ;:168 ;:19

Marysiu,na pewno piwonie nie zakwitną ,ale mam nadzieję że może któraś zrobi mi niespodziankę,bo grube kły wychodzą ,ale mam też parę nowych z listopada ,to może te zakwitną ,jestem niepoprawną optymistką ,ale jak mówisz są inne kwiaty,pozdrawiam serdecznie i buziaczki ;:196 :wit

Marysiu-Maska,ale to może być dla Was za długo ,szybciej wszyscy napisali ,a zdjęcia były potem ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Kasiu,jak dalej tak będzie to się przeniosę miłej nocki życzę i buziaczki dla Ciebie

-- 20 mar 2014, o 22:00 --

Gosiu,zawsze lepiej być w zgodzie ,a my i tak sobie poradzimy i znowu jakiś nowy kwiatuszek się zmieści,pozdrawiam gorąco :wit ;:168
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Marto, śliczne stokrotki. Ja sobie prymulki kupiłam i wsadziłam bo u mnie też szaro buro i jakoś takiej wiosny którą niektóre forumki mają nie widać. Nasiona stokrotek wysieję w kwietniu wprost do gruntu bo mi na siewki w domu już parapetów i wolnych stołów brakuje :D Mam nadzieję, że będą takie pełne jak Twoje.
A piwonie będą cudne, te Twoje koniki mają dobrze u Ciebie skoro tak pięknie kwitną. Gliniasta ziemia im zdecydowanie służy :) Ja w tym roku też posadziłam bordowe i jasnoróżowe (nazw nie znam bo to od teściowej ) i liczę chociaż na jednego kwiatka. Karpy były większe niż kupcze to może się uda :) A z Twoich sprawdziłam sobie Jadwigę-tak ma na imię moja mama. Oj piękne masz kwiaty :) Dobrej nocki ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,u mnie też jakoś bardzo tej wiosny w ogrodzie nie widać ,a co to są koniki,ja tą glinę wywożę ,wkładam obrzeża i nasypuję ziemi z worków i kompostu do pełna i rabata robi się wzniesiona ,ponieważ te moje gliny to chyba by zatopiły ogród w porze deszczowej,raz się zdarzyło ,że mimo wzniesienia ogród się zatopił,bo lało przez miesiąc ,dużo wtedy roślin wypadło,to nie jest dobre dla roślin,pozdrawiam gorąco i dobrej nocki ;:19 :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu witaj wiosennie. :wit
Stokrotki przecudnej urody kupiłaś. :wit Także dawniej je kupowałam, gdyż uwielbiam, ale szybko zginęły w ogrodzie, może wyschły na moich piaskach, chociaż to co czytam, nie masz łatwo z tą swoją gliną, dużo pracy kosztuje zakładanie rabat, a kolekcja piwonii chyba największa na forum. ;:167
Twój ogród jest jak z bajki, ale to wymaga pracy i dużej powierzchni. U mnie chociaż piaszczysta ziemia, ale któregoś mokrego lata wygniły mi odmianowe maki strzępiaste.
Zdążyłam zebrać nasionka, ale cech nie powtórzyły, wróciły do odmiany botanicznej.
Pozdrawiam serdecznie. Jadę do wnuczka . :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś stokroteczki śliczne :D aż mordka się do nich sama śmieje
za zaproszenie bardzo dziękuję ;:196
piwonie ślicznie wychylają noski :) ja dziś swoją przesadzam

Miłego dnia Martuś :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś Twoje nowe piwonie, to giganty :tan
Moje karpy, które przyszły to liliputki :( ciekawe za ile lat zakwitną :roll:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś-wiem, że z każdą rabatką męczysz się strasznie. Nie wiedziałam, że aż tak masz mokro po dłuższych opadach. U mnie woda stoi raczej w dołkach. Chociaż i tak dosyć pozytywnie się zaskoczyłam bo po roztopach, które zapowiadały się u mnie na długotrwałe i ciężkie dla moich roślinek. Nie było jednak aż tak źle, jak to na początku wyglądało. U mnie jest troszkę inaczej bo ja mam jakieś 30 cm. żyznej ziemi (nawiezionej po budowie i wymieszanej z rodzimą też niezłą wierzchnią warstwą gleby), a dopiero później jest glina. Ale na byliny mam na razie jedną podniesioną rabatę, pod samym oknem domu. Domieszałam do ziemi trochę piachu, dodałam kompostu i obornika. Zobaczymy jak to zadziała. Na razie widzę, że wszystko ładnie budzi się do życia :)

Martuś, a koniki to dlatego, że wiem, że kochasz i kolekcjonujesz piwonie. I tak się mówi, że coś jest czyimś konikiem jeśli jest to jego pasja i hobby :)

U mnie dziś piękny, słoneczny dzień się zapowiada. Tobie też takiego życzę :) Idę trochę pogrzebać w ziemi. Wczoraj przypomniałam sobie o lilii, której w zeszłym roku mój Kuba połamał pęd i z ciekawości poszłam zobaczyć czy może ta cebula jednak nie zginęła (bo była w trawie, posadzona w beznadziejnym miejscu, na przejściu). Biedulka już się gramoliła. Przesadziłam ją i mam nadzieję że w tym roku zakwitnie ;:138 Jej, ja już nie mogę się lata doczekać. Większość bylin sadziłam późną jesienią, a nawet w styczniu. Nie wiem co jak kwitnie, bo większość od teściowej z działki na której nie byłam wcześniej z racji 300 km. odległości. Taka jestem podekscytowana każdym budzącym się do życia kwiatkiem.
Martuś, ale się rozgadałam w Twoim wątku. To chyba przez słoneczko i przez fotki z Twoich wątków. Nie bardzo mogę je oglądać bo mnie nieopanowana chęć nagłego posiadania ;:204 ogarnia :D Ale w tym roku tylko drzewka, iglaki i krzaczki. Muszę być twarda i zdyscyplinowana :D :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,dziękuję za odwiedziny,z ziemią wszyscy mają problemy ,jedni ,mają piaszczyste inni ciężkie gliny ,ja bym na mojej glinie chyba się zarobiła ,więc jak nie zrobię do porządku,to nic nie sadzę,wszystkie koryta są nawiezione czarną ziemią,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:196

Ulciu,ja też dzisiaj swoje stare rozmnożę i posadzę w innym miejscu,tylko pamiętaj bardzo płytko,zaproszenie aktualne buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Ewuniu,ja też dostałam niektóre małe,bo zamówiłam w 5 firmach,ale niektóre były takie duże ,że mogłam od razy podzielić na pół,miłego dnia ;:3 :wit ;:168

Aniu,przecież u nas też tak się mówi ,ale ja z klapkami w głowie myślę tylko o roślinach i ich nazwach i ciężko myślę co to za roślina ;:306 ,u mnie też dzisiaj bardzo ciepło,tylko wieje spory wiatr ,też idę do ogrodu dosadzać i rozmnażać na nowe rabaty,więc do wieczora ,miłego dnia :wit ;:168 :tan
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam w I dzień wiosny, jak tam u Ciebie u mnie letnie klimaty ;:138
Dużo słoneczka. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu,u mnie też piękny pierwszy dzień wiosny,trochę wieje ,ale bardzo ciepło ,a ja zaraz idę do ogrodu,ale tak nie mogę odejść o laptopa życzę owocnej pracy w ogródku i pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudnie tutaj ;:108 Pospaceruję chwilkę,a potem wrócę ;:108

Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”