Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Gosiu trzy dni z rzędu wybieram się do Ciebie i dotrzeć nie mogę, bo ciągle coś innego mam do zrobienia, wczoraj np. całe popołudnie siałam, teraz mam zajęty tylko jeden parapet, ale jak przyjdzie do pikowania, to, aż się boję myśleć, gdzie ja to wszystko upcham. Chciałam się podpytać kiedy wsadzasz begonie, ale wiedzę, że już to zrobiłaś, więc i ja będę musiała jeszcze w tym tygodniu o tym pomyśleć. Czy ja dobrze zrozumiałam, masz u siebie prawie 40 hortensji? A mi się wydawało, że ja mam dość sporo
, 7 kwitnących, jedną męczącą się po przesadzeniu i chyba z 5 maluszków, mam nadzieję, że chociaż jeden z nich tym roku zakwitnie, no popatrz sama nie wiedziałam, że przekroczyłam dziesiątkę, ale czterdzieści
. Czeka mnie jeszcze rozmnażanie koleusów, o ile coś z nich w ogóle będzie, oczywiście jak na złość najładniejszy zmarzł mi podczas pierwszych przymrozków. Co prawda, to dopiero luty, ale można rzecz, że wiosenne szaleństwo rozpoczęte, planów w głowie co nie miara, zobaczymy ile z tego uda się w tym sezonie zrealizować. Pytałaś u mnie o cleome, ja wczoraj część wysiałam, jeśli coś pójdzie nie tak to powtórzę za jakiś czas.
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, gratuluję wysiewów i sadzonek pelargoni...oj powoli zagęści się na regale i parapetach!
Śliczne masz hortensje, nie wiedziałam że aż tyle
szkoda że nie mam już więcej miejsca, mam aż dwie...posadziłam je w zeszłym roku.
Śliczne masz hortensje, nie wiedziałam że aż tyle
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,to mamy podobne upodobania muzyczne.
Ilonko,jak zaczynasz siać kleome to może ja też to zrobię na dwie tury.Też będę miała problem z rozmieszczeniem wszystkich siewek,bo nazbiera się trochę.Mam jedynie nadzieję,ze szybko będzie ciepło i begonie i inne ukorzenione pojdą na taras pod folię.Hortensji trochę się nazbierało,9 ogrodowych,reszta pomieszana.Szkoda tylko,że nie chcą wszystkie kwitnąć.

Ilonko,jak zaczynasz siać kleome to może ja też to zrobię na dwie tury.Też będę miała problem z rozmieszczeniem wszystkich siewek,bo nazbiera się trochę.Mam jedynie nadzieję,ze szybko będzie ciepło i begonie i inne ukorzenione pojdą na taras pod folię.Hortensji trochę się nazbierało,9 ogrodowych,reszta pomieszana.Szkoda tylko,że nie chcą wszystkie kwitnąć.

- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Gośka całe szczęście,masz dużo parapetów
Normalnie wiosna u ciebie 
- malgocha1960

- ARABELLA

Małgośka to jest blisko mnie,ale nie w mojej miejscowości
Ale donice piękne
a możesz na pw napisać ile kosztuje takie cudo ?
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
No fajna donica, a na parapecie jeszcze gdzieś miejsce masz? 
Pozdrawiam, Iwona.
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Małgosiu, wpadam z poranną kawką
ale masz obstawione parapety
, begonie wyglądają całkiem dobrze
Dziś u mnie słonecznie od samego rana, wysłałam dzieci po zakupy inaczej do kompa bym się nie dostała
Małgoś a koleusy to kupujesz nasiona czy zbierasz ze swoich?
ale masz obstawione parapety
Dziś u mnie słonecznie od samego rana, wysłałam dzieci po zakupy inaczej do kompa bym się nie dostała
Małgoś a koleusy to kupujesz nasiona czy zbierasz ze swoich?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- malgocha1960

Lucynko,napisałam na pw,jak by nie było promocji na razie nie szalałabym.
Iwonko,parapety wszystkie sa już załadowane.Myślę gdzie wetknąć w marcu wysiewy kleome,dalii,rycynusa i na pewno na tym nie poprzestanę.
Gosiu,witaj,ja właśnie skończyłam pić kawkę.Byłam w biedronce,jest lekki przymrozek.Koleusów z nasion nie mogę się dorobić próbowałam kilka razy wysiewać i nic mi nie wyszło.Potrafię je jedynie ukorzenić ze szczepek.Wiosną na pewno będzie jakieś spotkanko to sobie uszczkniesz z czubka.

Iwonko,parapety wszystkie sa już załadowane.Myślę gdzie wetknąć w marcu wysiewy kleome,dalii,rycynusa i na pewno na tym nie poprzestanę.
Gosiu,witaj,ja właśnie skończyłam pić kawkę.Byłam w biedronce,jest lekki przymrozek.Koleusów z nasion nie mogę się dorobić próbowałam kilka razy wysiewać i nic mi nie wyszło.Potrafię je jedynie ukorzenić ze szczepek.Wiosną na pewno będzie jakieś spotkanko to sobie uszczkniesz z czubka.

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu koleusy bardzo długo wschodzą, przynajmniej u mnie.
Niestety w tym roku nie udało mi się z szczepkami. Pobrałam , ładnie się ukorzeniły i po wsadzeniu do ziemi stopniowo padały.
Wysiałam z nasion.
Wysiewy ładnie Ci wschodzą. U mnie też okna zapełnione .
Niestety w tym roku nie udało mi się z szczepkami. Pobrałam , ładnie się ukorzeniły i po wsadzeniu do ziemi stopniowo padały.
Wysiałam z nasion.
Wysiewy ładnie Ci wschodzą. U mnie też okna zapełnione .
- malgocha1960

Alu,próbwałam 2 lata z rzędu,nie wzeszły,nie potrafię widocznie.Ze szczepkami też różnie bywa,nie zawsze się przyjmą,ale wiem,że trzeba dobrze ziemię przycisnąć wkoło gałązki koleusa,żeby powietrze się nie dostało,wtedy na pewno się przyjmie.Próbowałam kiedyś trzymać w wodzie,ale zgniły,a korzonków nie puściły.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Małgosiu ja właśnie ukorzeniłam w wodzie ,korzonki miały ładne to wsadziłam do ziemi i jest już jest po nich.
Mam rozumieć,że Ty ukorzeniasz wsadzając je bezpośrednio do ziemi?
Ja tak robię z pelargoniami i było okey.
Zaglądnęłam teraz do wysianych koleusów w dn. 23.01 i jeszcze nie wschodzą. W tamtym roku też wysiewałam i pamiętam,że też długo mi nie schodziły.
Mam rozumieć,że Ty ukorzeniasz wsadzając je bezpośrednio do ziemi?
Ja tak robię z pelargoniami i było okey.
Zaglądnęłam teraz do wysianych koleusów w dn. 23.01 i jeszcze nie wschodzą. W tamtym roku też wysiewałam i pamiętam,że też długo mi nie schodziły.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Gosiu , czytałem gdzieś na forum , że torf na wysiewy nie jest dobry. Praktyczne wszystkie mieszanki wysiewne są na torfie. Mimo , że odkwaszony to nadal torf. Być może facet ma rację, może stąd Twoje niepowodzenia. Jeżeli rośliny preferują gleby alkaliczne , lepiej siać na mieszankach bez torfu. Tylko gdzie takie kupić , samemu robić

- malgocha1960

Alu,i pelargonie,i koleusy i wszystkie inne wtykam od razu do ziemi,bez ukorzeniacza.Na początku kupowałam ukorzeniacze różne i nic mi się nie przyjmowało,teraz nie kombinuję i prosto do doniczki albo do ziemi jak jakiś krzaczek.Żebym miała pewność,że wyjdą niespotykane ładne kolory to może spróbowałbym jeszcze raz,ale tyle zachodu i nie wiadomo co wyjdzie.W ubiegłym roku uszczknęłam w markecie i przyjął się.
Tadziu,kupiłam ziemię do wysiewów w brico,nie będę kombinować jak koń pod góre,jak coś ma wyjść to wyjdzie,a jak problemowe to nie będę zawracać sobie tym głowy.

Tadziu,kupiłam ziemię do wysiewów w brico,nie będę kombinować jak koń pod góre,jak coś ma wyjść to wyjdzie,a jak problemowe to nie będę zawracać sobie tym głowy.

- ARABELLA

Woow jaka roślinność
Woow jakie laski