Kaktusowy zakątek Marty cz.2
Re: Kaktusowy zakątek Marty cz.2
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- marta_lara
- 500p

- Od: 12 mar 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Proszę pochwalić M za zdjęcia, są na prawdę rewelacyjne, a te obiekty na fotkach... kurczę... muszę je mieć
Coś czuję że na wiosnę część mojej maleńkiej kolekcji zostanie wymieniona na nowe modele
- theoria_
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To się chyba nazywa kupowanie kota w worku, ale nie da się tego uniknąć przy szybkich zakupach lub na odległość (co ja niestety praktykuję) - zawsze coś się może przytrafić jak nie brak korzeni to gratiski w postaci niechcianych lokatorów, bo przecież używanie chemii ochronnej jest jakimś dziwactwemMartada pisze: Paula taką kupiłam... zresztą nie tylko ja bo jak się po czasie okazało wszyscy nabyliśmy... bez korzeni.
W pewnej czeskiej kolekcji luzem się po doniczkach turlały... wydawało mi się, że moja sztywno siedzi ale złudnie...bo mocno torfowy substrat nie za korzenie się imał tylko za dolne ciernie a korzeni...ni śladu.
Śliczne te Twoje mamilarki, aż się nie mogę doczekać, kiedy zobaczę je na żywo
To toluca czy Śuba?
Twój M robi bardzo ładne zdjęcia, albo te modelki takie fotogeniczne
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Tefraczki przepiękne. W tym roku już muszę zorganizować sobie te trzy co mam na nie chętkę, choć mi wystarczy po kulce, a nie takie potwory ;)
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Tefraczki cudo ,niby kuleczki, a jakie różne
Coraz bardziej mi się podobają Chyba choroba nadal się rozwija
Coraz bardziej mi się podobają Chyba choroba nadal się rozwija
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aleeeeeeeeeeee!!!!!! Fajne tefrakowisko!!!!
Aż człowieka zaczyna nosić przed monitorem!

Aż człowieka zaczyna nosić przed monitorem!
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Prawdziwe pola kartofli, aż dziw, że Asia tu jeszcze nic nie napisała
, chyba, że ten widok ją zamurował
Tylko patrzeć jak u niej będziemy oglądać takie widoki
Tefraki są wyjątkowe 
Tylko patrzeć jak u niej będziemy oglądać takie widoki
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Aga - oby Twoje słowa się spełniły!
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Powiem tylko tyle,że zazdraszczam widoków w realu u Czechów tych kartofli i innych.
Ja niestety z centralnej Polski i wszędzie mam daleko a i wokół mnie chyba też niewielu kaktusiarzy.
Ja niestety z centralnej Polski i wszędzie mam daleko a i wokół mnie chyba też niewielu kaktusiarzy.
- Martada

- Od: 17 mar 2013, o 19:34
hen_s pisze:Wtedy dużo, naprawdę dużo z nich przyjechało na Ścianę Wschodnią. Tutaj teraz robią za ozdobę naszych kolekcji.
Marzenko mnie nie pytajjorkis pisze:[...]dlaczego ja ich jeszcze nie mam?
Martuś chwalenie zaczęłam już w lipcumarta_lara pisze:Proszę pochwalić M za zdjęcia, są na prawdę rewelacyjne, a te obiekty na fotkach... kurczę... muszę je mieć
Coś czuję że na wiosnę część mojej maleńkiej kolekcji zostanie wymieniona na nowe modele
Za wybrane kaktusy wiadomo zapłacić trzeba... ale suchą saunę mieliśmy za darmo
A co do rozwoju w kierunku kolczastych... jak najbardziej kibicuję.
Paula jak mi powiesz czym się różnią to może będę w stanie określić... tak w ogóle na nazwówce ma polythele f. nuda a zresztą...przyjedziesz to sobie odpowiesztheoria_ pisze:To toluca czy Śuba?
Lucynko dobrze, że nikt z Was nie widział jak mną targało i miotało po tych foliakach w realuonectica pisze:Aż człowieka zaczyna nosić przed monitorem!
O godnym i pełnym gracji przemieszczaniu się...na dwie godziny zapomniałam a dołożywszy bezgraniczny acz tępawy wyraz zachwytu malujący się na obliczu i nieartykuowane dźwięki wydawane mimowolnie i bezustannie...ech
Aga
Wiem, że Asia mocno tefrakami(i fosulakami) stoi ale Ty też chyba u Potyki spod regałów kartofelki wyciągałaś(te niby do ukorzenienia przygotowane) dobrze pamiętam?
Asiu fakt, jak trzeba opuszczać zwiedzaną kolekcję ból i żal nieutulony... ale żeby nie pojechać i nie zobaczyć mnie by dla odmiany uwięzić w domu musieli... zamurować najlepiejannaoj pisze:dlatego nie jeżdżę do Czech, bo by mnie siłą nie oderwali!
Grażynko ja też z centrum... i do Czech niewiele bliżej mam od Ciebie a pojechaliśmy rodzinką sami sobie organizując atrakcje w typie zwiedzanie zabytków i łażenie po górach i takie tam różne...Gaga1960 pisze:Ja niestety z centralnej Polski i wszędzie mam daleko a i wokół mnie chyba też niewielu kaktusiarzy.
Z Dubenem to... spontanicznie wyszło i w drodze powrotnej wymyśliłam sobie taki właśnie prezent na imieniny
Choć biało dookoła i luty pewnie jeszcze pokaże na co stać Panią Zimę to dziś u mnie też już było czuć to "coś" nieokreślone w powietrzu, śliczne słońce i ptaki śpiewały jakby bardziej na wiosenną nutę...
Zatem "chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie.."
I na tę okoliczność może...

- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A mówiłam? Mówiłam? Jak ja mówię, to...mówię
Wiosnę czuć, a po tych rewelacyjnych fotkach to ja musiałam haust powietrza zaciągnąć, bo mnie zatkało na dobre. I kawałek drożdżówki utknął w gardle. Następną razą proszę jednak o mniejsze wrażenia - jak tak dalej pójdzie, to nie doczekam lata
Wiosnę czuć, a po tych rewelacyjnych fotkach to ja musiałam haust powietrza zaciągnąć, bo mnie zatkało na dobre. I kawałek drożdżówki utknął w gardle. Następną razą proszę jednak o mniejsze wrażenia - jak tak dalej pójdzie, to nie doczekam lata
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- czy te rośliny zawiązują pąki kwiatowe i kwitną czy jedynie należy je podziwiać za ich wygląd ?I na tę okoliczność może...dziwadełka
![]()
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- Martada

- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Żanetko jak nie jak takpiasek pustyni pisze:A mówiłam? Mówiłam? Jak ja mówię, to...mówię![]()
I nie twierdzę, że było inaczej
Hmm... będzie gorzej... następne na tapecie astro
Jakby co ostrzegam
Mieczysławie kwitnąAkwelan_2009 pisze:- czy te rośliny zawiązują pąki kwiatowe i kwitną czy jedynie należy je podziwiać za ich wygląd ?
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawie wyglądające mutanty. Ale ja akurat w takich roślinach nie gustuję, wolę te "normalne". 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
OK, zanotowaneMartada pisze: więc na następny raz produkty nie wymagające żucia