Dużo roślinek posiadasz
Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)
Witaj
Dużo roślinek posiadasz
wpadły mi w oko storczyki , hoye , ale pomidorki szczególnie <mniam> 
Dużo roślinek posiadasz
- maadro
- 1000p

- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko dzień dobry
Piękne masz zieloności
Zauroczyło mnie dendrobium i ciekawa jestem jak u Ciebie wygląda cała roślinka.
Jesteś pracowita pszczółka z taką ilością podopiecznych
Niech Ci się darzy
Miłego dnia
Piękne masz zieloności
Zauroczyło mnie dendrobium i ciekawa jestem jak u Ciebie wygląda cała roślinka.
Jesteś pracowita pszczółka z taką ilością podopiecznych
Niech Ci się darzy
Miłego dnia
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Gracjella
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
To prawda, patrząc na Twoje dokonania, nasuwa się tylko jedna uwaga; pracowita pszczółka.
Karolinko, zmień nicka
Karolinko, zmień nicka
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
- Olinek12
- 50p

- Od: 25 cze 2014, o 15:32
Witam
Ogromna ilość kwiatów,piękne storczyki(moja miłość),przecudne hibiskusy- ja nie mam ręki do nich. Calia mam identyczną też różową ale już przekwita. No i moje chciejstwo- wilczomlecz trójżebrowy. Zazdroszcze miejsca, ja niestety jestem ograniczona pod tym względem
Ogromna ilość kwiatów,piękne storczyki(moja miłość),przecudne hibiskusy- ja nie mam ręki do nich. Calia mam identyczną też różową ale już przekwita. No i moje chciejstwo- wilczomlecz trójżebrowy. Zazdroszcze miejsca, ja niestety jestem ograniczona pod tym względem
Pozdrawiam Ola
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Karolinko
Piękne tulipanki Ci kwitły
Piękne i śliczne fioletowe Iryski
Achmea piękna. Hibiskus piękny i pięknego ma kwiatuszka.
Fikusowe drzewko bardzo piękne. Ale sporo nasionek zwartnic
Śliczne kujałki. Candaneska różowa piękna. Picasso piękna.
Łaciata datura pięknie się prezentuje.Kolorowe zestawienia śliczne. Piękna dorodna Litra Kłosowa.
Różowa poducha goździków piękna
Piękny i śliczny bukiet Słoneczników dostałaś.
Roślinka dla koleżanki na urodziny piękna na pewno Jej się spodoba.
Łączki nasionek zwartnic śliczne. Piękne roślinki z wymianki.
Piękne Hoje. Powodzenia w ukorzenianiu. Storczyki- dendrobium bardzo uroczą ba mordeczkę. Begonia koralowa śliczna. Hoje w nowych domkach pięknie wyglądają.
Piękne Hibiskusowe sadzonki. Ale piękna z plantacją pomidorów i innych warzyw
Malinki piękniutkie. Hibiskus pięknie kwitnie.
Piękne i śliczne fioletowe Iryski
Achmea piękna. Hibiskus piękny i pięknego ma kwiatuszka.
Fikusowe drzewko bardzo piękne. Ale sporo nasionek zwartnic
Śliczne kujałki. Candaneska różowa piękna. Picasso piękna.
Łaciata datura pięknie się prezentuje.Kolorowe zestawienia śliczne. Piękna dorodna Litra Kłosowa.
Różowa poducha goździków piękna
Roślinka dla koleżanki na urodziny piękna na pewno Jej się spodoba.
Łączki nasionek zwartnic śliczne. Piękne roślinki z wymianki.
Piękne Hoje. Powodzenia w ukorzenianiu. Storczyki- dendrobium bardzo uroczą ba mordeczkę. Begonia koralowa śliczna. Hoje w nowych domkach pięknie wyglądają.
Piękne Hibiskusowe sadzonki. Ale piękna z plantacją pomidorów i innych warzyw
Malinki piękniutkie. Hibiskus pięknie kwitnie.
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale foliak ogromny , ogrom pracy normalnie podziwiam
zazdroszczę pomidorków takich prawdziwych , one mają inny smak niż te ze sklepowych półek
Patent butelkowy też stosuję
Patent butelkowy też stosuję
- sniezek
- 100p

- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolinko, piękne kwiaty domowe, takie zadbane i zdrowe
Foliak robi wrażenie
malinki mniam , dużo
życzę, żeby wszystko ładnie rosło 
Foliak robi wrażenie
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Karola, kwiat hibiskusa jest niesamowity w swojej urodzie, jedyny. Fajnie, że macie foliak. Będą szybciej pomidorki i papryki. Ja się bronię przed foliaczkiem, czy szklarenką, chociaż znajomi namawiają. Za dużo roboty jak dla mnie, ale....kiedyś może
Podglądam Twoje parapety, bo moich zrobiło się więcej, więc muszę jakoś zapełnić ciekawie. I tym razem nie poddam się tak łatwo. Kwiaty będą, i nawet będą kwitły.
Podglądam Twoje parapety, bo moich zrobiło się więcej, więc muszę jakoś zapełnić ciekawie. I tym razem nie poddam się tak łatwo. Kwiaty będą, i nawet będą kwitły.
U Ciebie to dopiero zielony zawrót głowy! Piękne hibiskusy, wypatrzyłam też ślicznego białego Phalenopsiska do którego mam sentyment 
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
W końcu jestem
ale piękne storczyki 
crazydaisy- bardzo być może, że to on
naprodukował sporo pąków...
justus27- dziękuję
zakochałam się w nich- kolor uniwersalny- pasuje prawie wszędzie- doniczki ceramiczne zakupione za 7 zł - przed obniżką... potem była o 40%tańsze
nic tylko brać
Malachitek
- co do szklarni to jest połowa tego co w zeszłych latach zawsze mieliśmy takie dwie- ale nam wiatr poszarpał i w tym roku poprzestaliśmy na jednej
,co ciekawe pomidorów to tak nam starczało na własne potrzeby- na bieżąco i do przetworów... co 2/3 dzień w zależności od pogody 2wiaderka
ale z podlewaniem było hardkorowo- teraz mamy węża- a tak to wszystko ręcznie... ale warto
doniczki w sklepie po 4zł
za malinami w tle to wiata- na na niej suszymy tytoń... ale teraz nie sezon(na razie rośnie na polu) gratuluję oka
stefcia- sadziłam jak tylko się miejsce w foli zrobiło... maj- a tak to siedziały w pojemnikach po śmietanie i czekały na swoją kolej
zapraszam częściej
ogrodniczka01- zapraszam i dziękuję
tak niedaleko mnie mieszkasz... bo ja w Częstochowie przebywam czasowo i pracuję
maadro- dendrobium kwiaty owszem ma urocze- ale cała roślina to już niekoniecznie- walczymy z przędziorkiem i jak na razie jest remis
więc cała wygląda nie zaciekawie- ale się nie poddaje, tylko kwitnie
nie wyobrażam siebie bez zielonych naokoło... rodzina już przestała protestować 
justus27- dziękuję
Malachitek
- co do szklarni to jest połowa tego co w zeszłych latach zawsze mieliśmy takie dwie- ale nam wiatr poszarpał i w tym roku poprzestaliśmy na jednej
stefcia- sadziłam jak tylko się miejsce w foli zrobiło... maj- a tak to siedziały w pojemnikach po śmietanie i czekały na swoją kolej
ogrodniczka01- zapraszam i dziękuję
maadro- dendrobium kwiaty owszem ma urocze- ale cała roślina to już niekoniecznie- walczymy z przędziorkiem i jak na razie jest remis
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Gracjella- dziękuję
ja wśród zieleni odpoczywam... tylko czasami mnie ogrania zwątpienie jak połowa(a jest tego trochę) moich roślin ma za małą doniczkę
a ja mam na wyczerpaniu zapasy doniczek, ziemi, czasu, perlitu, nawozu, i wszystkiego
ale potem patrzę się na te moje krzaki i dochodzę do wniosku, ze nie jest tak źle
Olinek12- witam i zapraszam częściej... co do miejsca to każde się z czasem niepokojąco kurczy
ile by go nie było
z hibiskusami zawsze warto spróbować
Paulii- dziękuję
zawsze miło mi Cię powitać w moich progach
trzynastka- nie masz jak swój pomidor- idą u nas w sezonie jak woda- z własną cebulką i ogórkiem świeżo zakiszonym- poezja... bez butelek nie ukorzenił by się ani jeden hibiskus- niektóre po 4 miesiącach siedzenia w butelce i o dziwo- wypuszczaniu nowych liści nie miały korzonków- więc bez ,,szklarenki" by padły
sniezek- dziękuję, staram się jak mogę- za nimi nadążyć(roślinami)- ale w sezonie to tak ciężej jest... a jak się naoglądam pięknych zdjęć na innych wątkach- to dopiero czuję się zmobilizowana
PEPSI- nam się pomidory bez foli nie udawały... no i w szklarni są dłużej- dopiero niższe przymrozki dają im radę... a tak rosną sobie- też w miarę wcześniej można posadzić- bez obawy o niskie temperatury... jak masz wypróbowane odmiany (to od tego zależy też powodzenie upraw na gruncie) to nie ma co zmieniać przyzwyczajeń
sprawdzony sposób- to sprawdzony
illonka- dziękuję
co do storczyków to jest ich więcej kwitnących- ale ten ze względu na rozmiar został uwieczniony
Fraszka_1-dziękuję
do storczyków podchodzę ostrożnie... jak na razie to nie moja ,,bajka"- ale mnie nieodmiennie zachwycają 
Olinek12- witam i zapraszam częściej... co do miejsca to każde się z czasem niepokojąco kurczy
Paulii- dziękuję
trzynastka- nie masz jak swój pomidor- idą u nas w sezonie jak woda- z własną cebulką i ogórkiem świeżo zakiszonym- poezja... bez butelek nie ukorzenił by się ani jeden hibiskus- niektóre po 4 miesiącach siedzenia w butelce i o dziwo- wypuszczaniu nowych liści nie miały korzonków- więc bez ,,szklarenki" by padły
sniezek- dziękuję, staram się jak mogę- za nimi nadążyć(roślinami)- ale w sezonie to tak ciężej jest... a jak się naoglądam pięknych zdjęć na innych wątkach- to dopiero czuję się zmobilizowana
PEPSI- nam się pomidory bez foli nie udawały... no i w szklarni są dłużej- dopiero niższe przymrozki dają im radę... a tak rosną sobie- też w miarę wcześniej można posadzić- bez obawy o niskie temperatury... jak masz wypróbowane odmiany (to od tego zależy też powodzenie upraw na gruncie) to nie ma co zmieniać przyzwyczajeń
illonka- dziękuję
Fraszka_1-dziękuję
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ja też kiedyś byłam niezbyt przekonana do storczyków, a teraz mam ich kilkanaście, głównie z przecen
Będzie im u Ciebie dobrze, zobaczysz 
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Pogooglaj sobie Adonisa... jeśli zdarza mu sie ze raz kwiaty ma bledziutko rozowe, a innym razem kremowe, to na bank on. Twoj kwiat wyglada identycznie jak u mojego, a mnie wlasnie tak zidentyfikowali Pinkowatego i musialam go przemianowac. 
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fraszka_1Mam nadzieję, że współpraca będzie dla obu stron korzystna
crazydaisy- dziękuję
będę oglądać... jak na razie kwiatami to tak sporadycznie- mnie obdarza
od dziś będzie pod obserwacją- będę wyglądać różowego koloru
bo jak na razie się go nie dopatrzyłam...
jeden z pojemników na sadzonki fiołkowe:

ten żagielek ma już maluszki
:

bukiet rozmaitości

hibiskusy- w czerwieni:

pomarańczowy

i na koniec- trochę przekwitnięty

crazydaisy- dziękuję
jeden z pojemników na sadzonki fiołkowe:

ten żagielek ma już maluszki

bukiet rozmaitości

hibiskusy- w czerwieni:

pomarańczowy

i na koniec- trochę przekwitnięty