Mój ogród -mój raj cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród -mój raj cz.2

Post »

Marzenko :wit Trochę pooglądałam Twoje włości. Pięknie masz ogród i różnorodność kwiecia. ;:138 ;:138
W poprzednim wątku pokazywałaś aptenię. Czy przetrwała do dzisiaj?
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marzenko, powrót do codzienności ciężki, ale jak witają nas takie piękne kwiaty, łatwiej wrócić, fajne wakacje miałaś ;:215
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko , piękne kwiaty pokazałaś , ale warzywniak masz imponujący , jestem pełna podziwu . Uwielbiam warzywa w każdej postaci ale taki warzywniak to dla mnie za duże wyzwanie . Równiutko posiane , ślicznie opielone ;:215
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

christinkrysia Krysiu chyba wykrkałaś mi tą rabatkę ;:306 ;:306 ;:306 , twierdziłam że nie mam miejsca na nowe nabytki ,które lada dzień przytaszczy biedny listonosz :;230 :;230 :;230 ,łopata poszła w ruch rabatka już jest czyściuteńka ,przekopana nawozy wysiane ;:215

delosperma Marysiu delosperma jest śliczna , ładnie rosła i się rozkrzewiła na rabatce ,wytrzymywała nawet niskie temp.poniżej zera tak że w ubiegłym roku do końca października wspaniale kwitła , pobrałam z niej sadzonki i ukorzreniłam niestety moim kociakom spodobały się doniczki i zniszczyły sadzonki,w tym roku jakoś nie trafiłam by ją kupić :D

e-babcia Jadziu uważaj na siebie , siedz w domu o ile masz taką możliwość ,a ogrodem ciesz się rankiem ,albo wieczorem,ja jestem zmarzluch ,wiec teraz wreszcie nie marznę ;:3
Gosia123A metrykę zgubiłam ;:306 ;:306 ;:306 ,u nas to rodzinne :D
wielkakulka Aniu kapuste posadziłam razem z cebulą , ,,na zasadzie zatkaj dziurę'' cebula wcześnie schodzi z rabaty ,wiec by była pusta ,a tak kapusta późna rośnie,a nie zielsko :D
AGNESS Aga ;:196 ,liliję muszę sprawdzić ,na pewno mm ją opisaną ,przynajmniej tak sadzę :D
maika dziękuje serdecznie ,sałatka wyszła wspaniała ,musiałam szybko wkładać do słoików bo z miski jakoś każdy dużo próbował :D
Tacca Danusiu ,ja bez warzywniaka nie wyobrazam sobie ogrodu :D
iwona0042 dzięki kochana ,oj tak wakacje były wspaniałe i aż mnie ściska bo syn akurat się pakuj na wyjazd :wit
Kochani przepraszam ze nie odwiedzam waszych ogrodów -ale obiecuję , najpierw wizyta waszych ogrodów ,a dopiero u nie fotorelacja z ogrodu

:wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Marzenko, cieszę się, że sałatka się udała, ja swoje pochowałam głęboko, bo mój M już na drugi dzień otworzył słoik, niby na spróbowanie (jakby pierwszy raz ją widział) ;:124, niech poczeka do zimy, na razie warzyw nie brakuje :;230, miłego dnia i czekam na fotki ;:224
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko Cieszę się ze miałaś udany urlop- zazdraszczam morza :oops: ja jadę prawie do Zakopca a zapowiadają upały ;:145
Warzywniak masz cudny - u mnie wszystko się spaliło od upałów ;:306 . Natomiast co do sadu to spróbuj bardzo grubo wyściolkować ziemię w obrębie korzeni - nawet trawą
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Marzenko nie kraczę .... :;230 z nami tak juz jest,że jak na coś się uprzemy to zawsze dla nich miejsce się znajdzie ...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko jeszcze zapomniałam zapytać ile czasu minęło od pozyskanej sadzonki winogrona do czasu kiedy Ci zaowocowała?
Pozdrawiam. Ewa
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Odpowiem u Marzeny- Ewka w uprawie winorośli nie wolno spieszyć- pierwszy rok po posadzeniu sadzonkę tnie się na 3 oczka - w drugim roku gdy wypuszczą łozy to już je można rozpinać i w 3 można liczyć na owoce- pierwsze lata to czas na korzenie :wit
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

,Beatko odp juz Ewie w jej watku ,ja swojw winogrona ukorzenia lam sama z popranych sztorbow w 2011 r wiosną tego samego roku wysadziłam na docelowe miejsce ,,w następnym roku nie cielam a wyrastające pędy rozkladalam na podporach 'w tym roku natomiast zacze'lam przycinac dopiro jak zawiązały sie grona - nad 2 liściem od grona'cięcie pod skosem aby wycikający z gałązki sok nie spływał po łodyżcze, pędy ktore maja tylko liscie tnę do połowy albo usówam zupełnie.pa
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzena- winogrona płaczą, gdy za późno tniemy wiosną -z tego powody tnie się w lutym gdy jeszcze nie nabrzmiałe pąki, latem już nie płacze, można ciąć aby prześwietlić krzew - ale włąściwe cięcie to prawdziwa sztuka
http://www.winogrona.org/index.php?titl ... I%C4%98CIA
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej witajcie :wit ,jak się czujecie w tym afrykańskim klimacie ,który obecnie nas nawiedził ,ja muszę się pochwalić nie próżnuje , przygotowałam sobie nową rabatkę cienistą która będzie obsadzona hortensjami ,dosadzę trochę host oraz na obrzeża żurawki- myślę że będzie ładnie i wreszcie ten kąt nie będzie straszył :D

jak widzicie ścieżek nie robię wyłożę te miejsca gdzie są ślady kamieniami-takimi płaskimi i one będą pełniły funkcję ścieżki

Obrazek

tutaj już pierwsze nasadzenia

wymęczony bukszpan który będę formować ,persicare oraz ;:223 zapomniałam
Obrazek

tolmiea ,żurawka oraz tawułka
Obrazek

pod srebrnym świerkiem znalazło się miejsce dla host
Obrazek

a to już nowe nabytki od Beatki ;:167 -tak jak już wcześniej prosiłam opisz mi je

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i będzie pięknie ;:215 , ja też mam jedną rabatkę, która straszy strasznie, ale ciągle nie mam na nią pomysłu ;:185
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miejsce uszykowałaś fajne -zastaw troszkę na tą złotą hoste :wit
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold