W poprzednim wątku pokazywałaś aptenię. Czy przetrwała do dzisiaj?
Mój ogród -mój raj cz.2
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród -mój raj cz.2
Marzenko
Trochę pooglądałam Twoje włości. Pięknie masz ogród i różnorodność kwiecia.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marzenko, powrót do codzienności ciężki, ale jak witają nas takie piękne kwiaty, łatwiej wrócić, fajne wakacje miałaś 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marzenko , piękne kwiaty pokazałaś , ale warzywniak masz imponujący , jestem pełna podziwu . Uwielbiam warzywa w każdej postaci ale taki warzywniak to dla mnie za duże wyzwanie . Równiutko posiane , ślicznie opielone 
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
christinkrysia Krysiu chyba wykrkałaś mi tą rabatkę
, twierdziłam że nie mam miejsca na nowe nabytki ,które lada dzień przytaszczy biedny listonosz
,łopata poszła w ruch rabatka już jest czyściuteńka ,przekopana nawozy wysiane
delosperma Marysiu delosperma jest śliczna , ładnie rosła i się rozkrzewiła na rabatce ,wytrzymywała nawet niskie temp.poniżej zera tak że w ubiegłym roku do końca października wspaniale kwitła , pobrałam z niej sadzonki i ukorzreniłam niestety moim kociakom spodobały się doniczki i zniszczyły sadzonki,w tym roku jakoś nie trafiłam by ją kupić
e-babcia Jadziu uważaj na siebie , siedz w domu o ile masz taką możliwość ,a ogrodem ciesz się rankiem ,albo wieczorem,ja jestem zmarzluch ,wiec teraz wreszcie nie marznę
Gosia123A metrykę zgubiłam
,u nas to rodzinne
wielkakulka Aniu kapuste posadziłam razem z cebulą , ,,na zasadzie zatkaj dziurę'' cebula wcześnie schodzi z rabaty ,wiec by była pusta ,a tak kapusta późna rośnie,a nie zielsko
AGNESS Aga
,liliję muszę sprawdzić ,na pewno mm ją opisaną ,przynajmniej tak sadzę
maika dziękuje serdecznie ,sałatka wyszła wspaniała ,musiałam szybko wkładać do słoików bo z miski jakoś każdy dużo próbował
Tacca Danusiu ,ja bez warzywniaka nie wyobrazam sobie ogrodu
iwona0042 dzięki kochana ,oj tak wakacje były wspaniałe i aż mnie ściska bo syn akurat się pakuj na wyjazd
Kochani przepraszam ze nie odwiedzam waszych ogrodów -ale obiecuję , najpierw wizyta waszych ogrodów ,a dopiero u nie fotorelacja z ogrodu

delosperma Marysiu delosperma jest śliczna , ładnie rosła i się rozkrzewiła na rabatce ,wytrzymywała nawet niskie temp.poniżej zera tak że w ubiegłym roku do końca października wspaniale kwitła , pobrałam z niej sadzonki i ukorzreniłam niestety moim kociakom spodobały się doniczki i zniszczyły sadzonki,w tym roku jakoś nie trafiłam by ją kupić
e-babcia Jadziu uważaj na siebie , siedz w domu o ile masz taką możliwość ,a ogrodem ciesz się rankiem ,albo wieczorem,ja jestem zmarzluch ,wiec teraz wreszcie nie marznę
Gosia123A metrykę zgubiłam
wielkakulka Aniu kapuste posadziłam razem z cebulą , ,,na zasadzie zatkaj dziurę'' cebula wcześnie schodzi z rabaty ,wiec by była pusta ,a tak kapusta późna rośnie,a nie zielsko
AGNESS Aga
maika dziękuje serdecznie ,sałatka wyszła wspaniała ,musiałam szybko wkładać do słoików bo z miski jakoś każdy dużo próbował
Tacca Danusiu ,ja bez warzywniaka nie wyobrazam sobie ogrodu
iwona0042 dzięki kochana ,oj tak wakacje były wspaniałe i aż mnie ściska bo syn akurat się pakuj na wyjazd
Kochani przepraszam ze nie odwiedzam waszych ogrodów -ale obiecuję , najpierw wizyta waszych ogrodów ,a dopiero u nie fotorelacja z ogrodu
Marzenko Cieszę się ze miałaś udany urlop- zazdraszczam morza
ja jadę prawie do Zakopca a zapowiadają upały
Warzywniak masz cudny - u mnie wszystko się spaliło od upałów
. Natomiast co do sadu to spróbuj bardzo grubo wyściolkować ziemię w obrębie korzeni - nawet trawą
Warzywniak masz cudny - u mnie wszystko się spaliło od upałów
Pozdrawiam. Ewa
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Marzenko nie kraczę ....
z nami tak juz jest,że jak na coś się uprzemy to zawsze dla nich miejsce się znajdzie ...
Marzenko jeszcze zapomniałam zapytać ile czasu minęło od pozyskanej sadzonki winogrona do czasu kiedy Ci zaowocowała?
Pozdrawiam. Ewa
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Odpowiem u Marzeny- Ewka w uprawie winorośli nie wolno spieszyć- pierwszy rok po posadzeniu sadzonkę tnie się na 3 oczka - w drugim roku gdy wypuszczą łozy to już je można rozpinać i w 3 można liczyć na owoce- pierwsze lata to czas na korzenie 
- marzena06

,Beatko odp juz Ewie w jej watku ,ja swojw winogrona ukorzenia lam sama z popranych sztorbow w 2011 r wiosną tego samego roku wysadziłam na docelowe miejsce ,,w następnym roku nie cielam a wyrastające pędy rozkladalam na podporach 'w tym roku natomiast zacze'lam przycinac dopiro jak zawiązały sie grona - nad 2 liściem od grona'cięcie pod skosem aby wycikający z gałązki sok nie spływał po łodyżcze, pędy ktore maja tylko liscie tnę do połowy albo usówam zupełnie.pa
-
beatab

Marzena- winogrona płaczą, gdy za późno tniemy wiosną -z tego powody tnie się w lutym gdy jeszcze nie nabrzmiałe pąki, latem już nie płacze, można ciąć aby prześwietlić krzew - ale włąściwe cięcie to prawdziwa sztuka
http://www.winogrona.org/index.php?titl ... I%C4%98CIA
http://www.winogrona.org/index.php?titl ... I%C4%98CIA
- marzena06

Hej witajcie
,jak się czujecie w tym afrykańskim klimacie ,który obecnie nas nawiedził ,ja muszę się pochwalić nie próżnuje , przygotowałam sobie nową rabatkę cienistą która będzie obsadzona hortensjami ,dosadzę trochę host oraz na obrzeża żurawki- myślę że będzie ładnie i wreszcie ten kąt nie będzie straszył
jak widzicie ścieżek nie robię wyłożę te miejsca gdzie są ślady kamieniami-takimi płaskimi i one będą pełniły funkcję ścieżki

tutaj już pierwsze nasadzenia
wymęczony bukszpan który będę formować ,persicare oraz
zapomniałam

tolmiea ,żurawka oraz tawułka

pod srebrnym świerkiem znalazło się miejsce dla host

a to już nowe nabytki od Beatki
-tak jak już wcześniej prosiłam opisz mi je

jak widzicie ścieżek nie robię wyłożę te miejsca gdzie są ślady kamieniami-takimi płaskimi i one będą pełniły funkcję ścieżki

tutaj już pierwsze nasadzenia
wymęczony bukszpan który będę formować ,persicare oraz

tolmiea ,żurawka oraz tawułka

pod srebrnym świerkiem znalazło się miejsce dla host

a to już nowe nabytki od Beatki

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i będzie pięknie
, ja też mam jedną rabatkę, która straszy strasznie, ale ciągle nie mam na nią pomysłu 
-
beatab

Miejsce uszykowałaś fajne -zastaw troszkę na tą złotą hoste 
- marzena06