Kwiatki Moniki
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki Moniki
Moniko bardzo sie ciesze,ze listki urodzily Ci mlode

- ancyk33
- 200p

- Od: 7 sty 2013, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Filodendron pieknie wybarwiona a jak ruszyl to juz szybko sie rozrosnie
-
Monika79

- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Witajcie diewczyny
.Powiedzcie mi czy Wy swoje hibiskusy zraszacie
Zuzola11-
wysłałam pw
Filigranowa-ja też się bardzo cieszę ,że mam tyle na nich pąków
Violka33-miło mi ,że do mnie wstąpiłaś.Bardzo się cieszę,że Ci sie u mnie podoba.Zapraszam częściej
Tesiu-dziękuję w imieniu hibiskusów
Doromichu-ja też się nie spodziewałam ,że każdy listek się przyjmie.A tu jednak udało się.Teraz tylko Dorotko czekać na niespodzianki kwiatuszków
Ancyk33
dawno Cię u mnie nie było.dziękuję,że mnie odwiedziłaś
A,że jesteście tak miłe i do mnie zaglądacie to coś Wam pokażę
To kolejny fiołek wychodowany z listka od Agi111.

Od koleżanki dostałam kwiatki.Jeden to skrzydłokwiat
A drugi to nie wiem co

I mam do Was prośbę kochane.Pomóżcie zidentyfikować tego nn .Liście ma twarde.Nawet nie da sie paznokcia wbić,jak już to peka po długości kresek,które ma na liściachChyba to będzie coś z peperoni bo tak rośnie z liścia jak niektóre jej gatunki

Zuzola11-
Filigranowa-ja też się bardzo cieszę ,że mam tyle na nich pąków
Violka33-miło mi ,że do mnie wstąpiłaś.Bardzo się cieszę,że Ci sie u mnie podoba.Zapraszam częściej
Tesiu-dziękuję w imieniu hibiskusów
Doromichu-ja też się nie spodziewałam ,że każdy listek się przyjmie.A tu jednak udało się.Teraz tylko Dorotko czekać na niespodzianki kwiatuszków
Ancyk33
A,że jesteście tak miłe i do mnie zaglądacie to coś Wam pokażę
To kolejny fiołek wychodowany z listka od Agi111.

Od koleżanki dostałam kwiatki.Jeden to skrzydłokwiat

I mam do Was prośbę kochane.Pomóżcie zidentyfikować tego nn .Liście ma twarde.Nawet nie da sie paznokcia wbić,jak już to peka po długości kresek,które ma na liściachChyba to będzie coś z peperoni bo tak rośnie z liścia jak niektóre jej gatunki

Nowości masz piękne
Też obstawiam peperomię

- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Fajne nowości...a nn to peperomia jak nic...tylko jaka 
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Prawidłowa nazwa to Peperomia tetragona.
A swoją drogą bardzo piękna.
A swoją drogą bardzo piękna.
-
Monika79

Alunia-
Ja też jestem ciekawa,czy obie mamy rację co do nn,czy ktoś wyprowadzi nas z błędu
Ach,dzieci w szkole.A ja zamiast sie brać za robote to siedzę przy kompie i oglądam u Was kochane ,Wasze cudeńka.A miałam rewolucje w szafkach robić.Zimowe przenieść na półki wyżej a wyjąć letnie.Bo młodzież zaczyna mi sie dobierać do półek z letnimia one są wysoko w szafiei wszystko skopane.Ale powiem Wam szczerze ,że mi się nie chce.A jak sie usiadzie przy tych zielonych pieknościach i się do każdej zaglądnie na parapety,to czas leci że ho,ho.
Trochę się pochwale
Moja H multiflora od Pati chyba ma się dobrze bo coś maleńkiego pokazuje

PS-nie patrzcie na ten podstawekobok hoji,bo jest ochydny.Ale tak mi się robi bo podlewam biohumusem.I po nim taki osad
I pokaże Wam jedno z moich kwiatowych chciejstw,już skreślone z listy.Bo mam ja już u siebie.To zielistka bonnie,od Agi.W środku malutkie listeczki,które wypuściła po wsadzeniu.Więc chyba z nia wszystko ok

Epi...również od Pati wypuścił już parę nowych liści

A teraz już nie tak wesoło
Mój fikus kupiony 2 mies temu w B...Już go wcześniej pokazywałam
Teraz obciełam mu 2 od ziemi liście.Bo dzieje się coś takiego
Na razie na innych tego nie ma.Oby z pozostałymi liśćmi tak się nie zrobiło

I jeszcze zrobiłam taką rzecz.Od camdri odciełam jedną bulwe,bo rosła dosłownie na boku.Jej liście opierały się o brzeg doniczki.Pomimo że ta w doniczce była ładna ,zielona,ta cały czas żółta,zwiędła.Więc ją wziełam do osobnej doniczki.Wygląda marnie,wiem.Ale te jej żółte liście były już w poprzedniej doniczce.Na pewno przesadzenie nie pogorszyło jej wyglądu,więc myślę,że może będzie z nią dobrze

Ach,dzieci w szkole.A ja zamiast sie brać za robote to siedzę przy kompie i oglądam u Was kochane ,Wasze cudeńka.A miałam rewolucje w szafkach robić.Zimowe przenieść na półki wyżej a wyjąć letnie.Bo młodzież zaczyna mi sie dobierać do półek z letnimia one są wysoko w szafiei wszystko skopane.Ale powiem Wam szczerze ,że mi się nie chce.A jak sie usiadzie przy tych zielonych pieknościach i się do każdej zaglądnie na parapety,to czas leci że ho,ho.
Trochę się pochwale
Moja H multiflora od Pati chyba ma się dobrze bo coś maleńkiego pokazuje

PS-nie patrzcie na ten podstawekobok hoji,bo jest ochydny.Ale tak mi się robi bo podlewam biohumusem.I po nim taki osad
I pokaże Wam jedno z moich kwiatowych chciejstw,już skreślone z listy.Bo mam ja już u siebie.To zielistka bonnie,od Agi.W środku malutkie listeczki,które wypuściła po wsadzeniu.Więc chyba z nia wszystko ok

Epi...również od Pati wypuścił już parę nowych liści

A teraz już nie tak wesoło
Mój fikus kupiony 2 mies temu w B...Już go wcześniej pokazywałam
Na razie na innych tego nie ma.Oby z pozostałymi liśćmi tak się nie zrobiło

I jeszcze zrobiłam taką rzecz.Od camdri odciełam jedną bulwe,bo rosła dosłownie na boku.Jej liście opierały się o brzeg doniczki.Pomimo że ta w doniczce była ładna ,zielona,ta cały czas żółta,zwiędła.Więc ją wziełam do osobnej doniczki.Wygląda marnie,wiem.Ale te jej żółte liście były już w poprzedniej doniczce.Na pewno przesadzenie nie pogorszyło jej wyglądu,więc myślę,że może będzie z nią dobrze

Super twoje kwiaty czują wiosnę i teraz zaczynają szaleć z nowymi listkami;)).
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Moniczko dużo sie dzieje w Twoich zielonych
A kwiatuszek od koleżanki to na 200% jest Peperomia, zresztą mam taką samą
I tak jak już napisała Ania (anik) jest to Peperomia tetragona
A kwiatuszek od koleżanki to na 200% jest Peperomia, zresztą mam taką samą
I tak jak już napisała Ania (anik) jest to Peperomia tetragona
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, to peperomia na 200%
śliczna zresztą oooooocccchhhhhhhh!!!
śliczna zresztą oooooocccchhhhhhhh!!!
Pozdrawiam, Agata.
- ancyk33
- 200p

- Od: 7 sty 2013, o 18:20
No i Monia nastepne nowinki pokazala
Gdzie ty miejsce dla nich znajdujesz?
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Monika, gratulacje z powodu multiflorki
No i trzymam kciuki za fikusa, mam nadzieję że już więcej listków nie straci 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przyszłam i szukam wspomnianej cambrii, przewertowałam do 23 strony watku i nie znalazłam jej. Poproszę o jej fotkę ;)
Sporo nowości u Ciebie - cudne skrzydłokwiat i fajne zielone od Filigranowej.
Tę pojeyńczą psb cambrii - jeśli zrzuci liście - położyłabym na spagnum i do zamkniętego słoika/pojemnika przezroczytsego włożyła.
Powinna puścić nowe przyrosty.
Sporo nowości u Ciebie - cudne skrzydłokwiat i fajne zielone od Filigranowej.
Tę pojeyńczą psb cambrii - jeśli zrzuci liście - położyłabym na spagnum i do zamkniętego słoika/pojemnika przezroczytsego włożyła.
Powinna puścić nowe przyrosty.
-
Monika79

U mnie kochane pogoda pod psem,na okrągło tylko pada.Jak w dzień wytrzyma to nocami burze.Wszędzie pełno wody.Całe łąki pozalewane.Ze stawu też nam woda się przelewa.Ano co zrobić tak już na tym świecie jest że jedni deszczu oczekują bo wszystko schnie
,a u innych go za dużo
Alunia,Katharos-super,że Wam się moje nowości ,podobają.Dziewczyny jednak miałyście racje,że to peperoni Anik i Elcia1974 też to potwierdziły
Anik i Elcia1974-bardzo Wam dziękuję ,że zidentyfikowałyście moja peperonie
Pomidorzanko -
Miałaś rację ,mi też się ta peperoni bardzo podoba,aż się dziwię ,że koleżanka mi ją podarowała.U niej nie chciała rosnąć,zobaczymy jak się u mnie spisze
Ancyk33-miejsca na parapetach jeszcze troszkę mam.Ale w pokoju na dole ,gdzie wszystkie maleństwa stoją już ciężko coś wstawić.Jeszcze zamówiłam sobie u Justynki listki skrętników.Najgorzej to córka mi sie kłóci że całe parapety zawalone.Mówi,że u nikogo tyle zielska nie widziała.Ale fiołka z wcześniejszych stron tego od Agi wzieła do swojego pokoju i postawiła na ławie.
Tesiu39 -żebyś Ty wiedziała jak ja się ciesze z multi jak dziecko.Nawet córka mówi,''ja nie wiem z czego ty się cieszysz''.Jeszcze jak sie w Waszych wątkach napatrze na jej kwitnienie to już bym chciała miec na niej pęda z pączkami.A fikusek kochana,tez myślę,że na wiecej liściach tego nie będzie.
Justus27-Justynko,bo cambria u mnie pierwszy raz zakwitnienie.A jak kwitła po zakupie to niestety nie mam jej zdjęcia,bo wtedy nie byłam jeszcze na FO.A jak zubi liście to z psb zrobię tak jak mi poradziłaś
A tak Justynko wygląda na dzień dzisiejszy moja cambria

,a u innych go za dużo
Alunia,Katharos-super,że Wam się moje nowości ,podobają.Dziewczyny jednak miałyście racje,że to peperoni Anik i Elcia1974 też to potwierdziły
Anik i Elcia1974-bardzo Wam dziękuję ,że zidentyfikowałyście moja peperonie
Pomidorzanko -
Ancyk33-miejsca na parapetach jeszcze troszkę mam.Ale w pokoju na dole ,gdzie wszystkie maleństwa stoją już ciężko coś wstawić.Jeszcze zamówiłam sobie u Justynki listki skrętników.Najgorzej to córka mi sie kłóci że całe parapety zawalone.Mówi,że u nikogo tyle zielska nie widziała.Ale fiołka z wcześniejszych stron tego od Agi wzieła do swojego pokoju i postawiła na ławie.
Tesiu39 -żebyś Ty wiedziała jak ja się ciesze z multi jak dziecko.Nawet córka mówi,''ja nie wiem z czego ty się cieszysz''.Jeszcze jak sie w Waszych wątkach napatrze na jej kwitnienie to już bym chciała miec na niej pęda z pączkami.A fikusek kochana,tez myślę,że na wiecej liściach tego nie będzie.
Justus27-Justynko,bo cambria u mnie pierwszy raz zakwitnienie.A jak kwitła po zakupie to niestety nie mam jej zdjęcia,bo wtedy nie byłam jeszcze na FO.A jak zubi liście to z psb zrobię tak jak mi poradziłaś
A tak Justynko wygląda na dzień dzisiejszy moja cambria

-
Monika79

A teraz pokaże Wam kwiatki,które już wcześniej Wam pokazywałam.Ale zobaczcie jak mi szybko podrósł fikus moclame.
Tak wyglądał w lutym,jak do Was dołączyłam

A tak wygląda dzisiaj po 3 miesiącach.Tylko zdjęcie wyszło kiepsko
Szeflera też mi jak na razie ładnie rośnie
To tyle fotek na dzisiaj moje drogie.Dobranoc
Tak wyglądał w lutym,jak do Was dołączyłam

A tak wygląda dzisiaj po 3 miesiącach.Tylko zdjęcie wyszło kiepsko Szeflera też mi jak na razie ładnie rośnie

To tyle fotek na dzisiaj moje drogie.Dobranoc