Ogródek Goni@k
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A dla mnie była wyjątkowo łaskawa. Cały rok w sumie był bardzo dobry a natura obdarzyła mnie tyloma darami,że już nie pamiętam kiedy ostatnio tak było. No a kanie i rydze w ogródku w centrum miasta - prawie - to już przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
No,no Izo popraw się kochana ,żeby znowu wiosna Cię nie ominęłachatte pisze:Widocznie Grażynko jesteś "wybranką bogów", a zgodnie z teorią Goni musiałam jednak cos przeskrobać?

Dziewczyny ,troszkę miałam zajęty czas ostatnimi dniami i nie mogłam podjąc miłych gości jak się należy ale widzę ,że świetnie sie bawicie w moim ogródku co bardzo mnie cieszy

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Co do wybranki bogów to może trochę Izuniu przesadziłaś, ale fakt, że ten rok był w moim regionie bardzo dobry. Zobaczymy jednak jak będzie w przyszłym. Ja myślę ,że może nie aż tak bogaty, ale też dobry.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Ja znalazłam informacje ,że powinno sie okryć podstawę rośliny a górną jedynie związać i pozostawić bez okrycia .inag1 pisze:Przeczytałam gdzieś ,że trytomę tylko się związuje ,żeby śnieg nie dostał się do środka rozety i nic więcej nie potrzeba robić.Nie wiem czy mam dobre informacje,też mam tę roślinkę pierwszy rok. Jeżeli ktoś ma więcej doświadczenia ,to chętnie poczytamy.
W związku z tym rozpakowałam swoją trytomę ze szczelnego kokonu ,którym ją wcześniej opatuliłam

Dzisiejszy dzień minął mi pod znakiem przygotowywania roślin do zimy

Oto efekty mojej pracy

Witaj Gosiu!
Pracowity dzień miałaś, ale teraz możesz spokojnie przeczekać zimę.
Owszem pewne obawy zawsze będą nam towarzyszyć, ale to siła wyższa.
Ładnie wyglądają takie przystrojone roślinki, a przykryte śniegiem, będą wyglądać jak śnieżne stworki.
Dobrze , że zajrzałam do Ciebie, przypomniałam sobie,że muszę jeszcze związać Juke.
Pozdrawiam.
Pracowity dzień miałaś, ale teraz możesz spokojnie przeczekać zimę.

Owszem pewne obawy zawsze będą nam towarzyszyć, ale to siła wyższa.

Ładnie wyglądają takie przystrojone roślinki, a przykryte śniegiem, będą wyglądać jak śnieżne stworki.
Dobrze , że zajrzałam do Ciebie, przypomniałam sobie,że muszę jeszcze związać Juke.
Pozdrawiam.