Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani - proszę podeślijcie mi trochę deszczu. Wiecie jak - kierunek południe i dmuchajcie w chmurki, może dolecą. U mnie sucho,sucho, sucho..., żeby tak chociaż kropelkę.
KaRo - pozazdrościłam komuś z forum i też sobie taką kupiłam 2 tygodnie temu. Kolor jest trochę ciemniejszy niż na zdjęciu a na etykiecie było napisane tylko szałwia. Sprzedawczyni nic więcej nie była w stanie mi o niej powiedzieć, tak że nie znam odmiany, ale może będzie u kogoś i napisze o niej coś więcej.A co do czubka pędu. to jeśli coś na nim urośnie to masz jak w banku.
Lawendo - przykro mi,że u Ciebie wszystko wymarzło, u mnie tak było w zeszłym roku i teraz wszystko nadrabia zaległości.Może i u Ciebie w przyszłym roku też tak będzie.
Nalewko - ciesz się ,bo dłużej u Ciebie będzie kolorowo w jesieni podczas kiedy u mnie już pewno będzie szaro i bezbarwnie.
KaRo - pozazdrościłam komuś z forum i też sobie taką kupiłam 2 tygodnie temu. Kolor jest trochę ciemniejszy niż na zdjęciu a na etykiecie było napisane tylko szałwia. Sprzedawczyni nic więcej nie była w stanie mi o niej powiedzieć, tak że nie znam odmiany, ale może będzie u kogoś i napisze o niej coś więcej.A co do czubka pędu. to jeśli coś na nim urośnie to masz jak w banku.
Lawendo - przykro mi,że u Ciebie wszystko wymarzło, u mnie tak było w zeszłym roku i teraz wszystko nadrabia zaległości.Może i u Ciebie w przyszłym roku też tak będzie.
Nalewko - ciesz się ,bo dłużej u Ciebie będzie kolorowo w jesieni podczas kiedy u mnie już pewno będzie szaro i bezbarwnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko ja już dmucham, a mam w co, bo u mnie jak zawsze pochmurno i padakogra pisze:Kochani - proszę podeślijcie mi trochę deszczu. Wiecie jak - kierunek południe i dmuchajcie w chmurki, może dolecą. U mnie sucho,sucho, sucho..., żeby tak chociaż kropelkę.![]()
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Grażynko kwiaty - marzenie.
Jeśli chodzi o pogodę, naprawdę nie wiem co gorsze. Jak pisał Grześ, panuje chaos i bałagan
Ktoś zamieszał.
U mnie też codziennie pada. Roślin czepiają się różne choroby grzybowe, i nawet nie ma kiedy i jak zrobić oprysków, bo wieje i leje.
Zbyt wysoka temperatura jest męcząca, ale to ciągłe pochmurne niebo, przy dość dużej ciepłocie powietrza, są bardzo męczące, jak pora deszczowa w tropiku.
Jeśli chodzi o pogodę, naprawdę nie wiem co gorsze. Jak pisał Grześ, panuje chaos i bałagan
U mnie też codziennie pada. Roślin czepiają się różne choroby grzybowe, i nawet nie ma kiedy i jak zrobić oprysków, bo wieje i leje.
Zbyt wysoka temperatura jest męcząca, ale to ciągłe pochmurne niebo, przy dość dużej ciepłocie powietrza, są bardzo męczące, jak pora deszczowa w tropiku.
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko niesamowite są Twoje kwiaty
Uwielbiam je oglądać.
Już nie mogę sie doczekać nowych fotek, co jeszcze tam ukrywasz?
Uwielbiam je oglądać.
Już nie mogę sie doczekać nowych fotek, co jeszcze tam ukrywasz?
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

A teraz zapraszam was na kilka widoczków z mojego ogródka dla ocieplenia atmosfery dla tych u których ciągle pada deszcz.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Chatte - jeżeli moje oczko wodne robi na Ciebie takie wrażenie jak widoczki Grzesia, to bardzo dziękuję za taki komplement i cieszę się że choć trochę przypomina naturę. Bardzo lubimy przesiadywać w jego pobliżu i dokarmiać rybki - przypatrywać się jak jedzą no i rosną.
KaRo - to na pierwszym zdjęciu, to niebieska lobelia w donicy, a na ósmym to tojad nazywany też u nas pantofelkiem.Robi kwiatki podobne do obuwika, zapylają go owady podobnie jak storczyki - najbardziej lubią go trzmiele. Kwitnie bardzo długo i jest wdzięczną roślinką nie potrzebującą specjalnej opieki. ale należy do roślin trujących. Legendy mówią o tym, że używały go wiedżmy do wróżb i robionych przez siebie mikstur leczniczych ale i trucizn - z tą trucizną to chyba wielka przesada.

KaRo - to na pierwszym zdjęciu, to niebieska lobelia w donicy, a na ósmym to tojad nazywany też u nas pantofelkiem.Robi kwiatki podobne do obuwika, zapylają go owady podobnie jak storczyki - najbardziej lubią go trzmiele. Kwitnie bardzo długo i jest wdzięczną roślinką nie potrzebującą specjalnej opieki. ale należy do roślin trujących. Legendy mówią o tym, że używały go wiedżmy do wróżb i robionych przez siebie mikstur leczniczych ale i trucizn - z tą trucizną to chyba wielka przesada.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Dzięki - lobelie będą królować u mnie w następnym roku.
Tojad znam - wydawało mi się ,że całą karpę wysłalam Kamilowi - niestety ,odrosło mi znowu toto... ale mam lisi czyli biało niebieski.
Takich pięknych trucizn mam raczej dużo w swoim ogrodzie ,niektóre kuszą swoim wyglądem ,na szczęście dzieci odrosły .....
Tojad znam - wydawało mi się ,że całą karpę wysłalam Kamilowi - niestety ,odrosło mi znowu toto... ale mam lisi czyli biało niebieski.
Takich pięknych trucizn mam raczej dużo w swoim ogrodzie ,niektóre kuszą swoim wyglądem ,na szczęście dzieci odrosły .....
-
Grzegorz B
Grażynko, piękne te róże..., ale czy są to aktualne zdjęcia, bo u mnie marniutkie, kwitnienie prawie żadne. Ale to przez ten ciągły deszcz, choroba je zjadła
Dziękuję za te cieplutkie widoczki. Za oknem zimno, wietrznie i pada, więc chociaż u Ciebię się rozgrzeję tymi widoczkami.
Grażynko, bardzo mi się podoba ten Twój "dziki" ogródek. Wspaniały
Zazdroszczę, ale tylko pozytywnie 
Dziękuję za te cieplutkie widoczki. Za oknem zimno, wietrznie i pada, więc chociaż u Ciebię się rozgrzeję tymi widoczkami.
Grażynko, bardzo mi się podoba ten Twój "dziki" ogródek. Wspaniały