Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Pokażę jeszcze troszkę kolorków ,których u nas raczej nie spotkamy w takich ilościach...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oluniu, piękne kolorki i bujne kwiaty ;:173
Eh te poludniowe klimaty...brakuje u nas takich widoków ;:131
Pierwsza sobota sierpnia dla mnie niestety odpada, wyjeżdżamy na wesele znajomej... ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Oluniu , jak na lipiec to u nas masakrycznie zimno brrr , na palcach można policzyć ile razy siedzieliśmy wieczorem na tarasie ;:222
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, fajnie że już wróciłaś. Mam nadzieję, że mimo uciążliwej wysypki odpoczęłaś i naładowałaś słoneczne akumulatorki. Najwidoczniej przywiozłaś dobrą pogodę ze sobą. U nas już wczoraj było piękne słonko, a i dzisiaj jest fajna pogoda.
Południowa roślinność jest zawsze zachwycająca, uwielbiam zmieniać klimat i otoczenie chociażby ze względu na bujne okazy kwiatów ;:167.

Ogród wygląda świetnie po 3 tygodniowej nieobecności, chyba nawet roślinki potrzebują odpoczynku od naszej ręki :;230 Cudnie ci kwitną hortensje i lilie, nowa rabatka się zagęszcza, a powojniki szaleją. U mnie 1 figuruje jako NN, a Multi Blue też wygląda podejrzanie.
Życzę zażegnania chandry pogodowej, myślę, że najlepszym lekarstwem będzie zapowiadane ;:3
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Koc, polar, wrzosy...brrr...faktycznie powiało jesienią ;:202
Całe szczęście, że wśród fotek pojawiają się kolorowe akcenty, bo zwątpiłabym w obecną porę roku :wink:
Olu widzę, że ty również uległaś forumowej modzie na żurawki, ale nie dziwię się patrząc na nową rabatkę ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetnie wygląda rabatka żurawkowa przy ścieżce, a hortensje ;:167 witaj w domku
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Dziękuję dziewczynki za powitanie ;:4
Wszędzie dobrze ,ale jednak w domku najlepiej,co nie znaczy ,że nie pojechałabym dalej :D
Chatka posprzątana ,ogród odchwaszczony czas na ;:40
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Olu, fajnie, że jesteś już z nami :D
Widoczki z urlopu zaserwowałaś nam śliczne ;:oj
Ogród cudny, iglaczki, żurawki , liliowce cudne a kicia kochana :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Dziękuję Reniulku jesteś kochana ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oluniu, fajnie, że już jesteś z nami :wit
Migawki z wakacji fantastyczne - nasz klimat nie umożliwia uzyskania aż tak dorodnego kwiecia w takich ilościach... ale, ale - Twój ogród jest równie wspaniały i widać wręcz pedantyczne skłonności właścicielki do wzorowego porządku :) Z przyjemnością pospacerowałam po Twoich zakątkach... do następnego razu!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Olusiu wpadłam z rewizytą i dostałam prawie podwójnego zawału, po pierwsze Twój ogród jest przepiękny, super aranżacje, oczko, rośliny, dróżka, taras z zasłonami, wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe, a po drugie wyczytałam, że Swarzędz to Twoje okolice, więc wygląda na to, że mieszkamy chyba niedaleko siebie. Jak to możliwe, że tyle czasu się mijałyśmy i nie wpadłyśmy na siebie, pierwsza myśl jak mi się nasunęła, to szkoda, że tak póżno, bo mogłyśmy się poznać w realu, ale wydaje mi się, że w sobotę jeszcze Cię nie było na miejscu (prawda?), lecz wszystko jeszcze do nadrobienia. Olusiu czy żurawki rosną u Ciebie w pełnym słońcu, jeśli tak to jak znoszą takie stanowisko? Trawnik tylko do pozazdroszczenia, ja to chyba nigdy takiego się nie doczekam z moimi czworonogami, właśnie widziałam, że masz zwierzątka, powiedz kochana czy jak pryskacie na dwuliścienne to one po tym biegają i nic się nie dzieje? Nieraz już o tym myślałam, ale zawsze rezygnuję właśnie ze względu na moje czworonogi kochane, no i jest taki jaki jest. Czym masz odgrodzoną trawę od kory?
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Piękny , bardzo zadbany ogród , moje nie zrealizowane marzenie.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Nie mogę się zdecydowć co mi się bardziej podoba fotki z południa czy Twój ogród. Po krótkim zastanowieniu... dochodzę do wniosku... że oczywiście... Twój ogród!
Dziękuję za zaproszenie, ale ja też niestety pierwszą sobotę sierpnia mam zajętą. Wyjeżdżam (mam nadzieję, choć w świetle ostatnich moich przygód nie wiem czy wyjazd dojdzie do skutku...) na wakacje. W Poznaniu będę dopiero od 13.08.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Ilonko witaj u mnie :wit .Bardzo się cieszę z Twoich pochwał i dobrego zdania o moim ogrodzie,robię co mogę ,żeby cieszył nie tylko mnie ;:108
Zasypałaś mnie pytaniami :) ...postaram się najprościej odpowiedzieć :)
Rzeczywiście w sobotę mnie jeszcze nie było,ale planuję spotkanie w sierpniu u siebie na które możesz czuć się zaproszona ;:108
Jeśli chodzi o żurawki to ,tak rosną w pełnym słońcu ,jedynie od 14 godziny cień drzewa im pomaga,wszystkie czują się bardzo dobrze oprócz żółtych,one niestety często mają poparzone listki,na wiosnę chyba je przesadzę.Trawka natomiast to duma mojego męża ;:108 Jak pryskamy na dwuliścienne to przez 12 godzin nie wypuszczem psiakia na nią .Odgrodzoną mam w większości ogrodu kostką granitową,a przy nowej ścieżce ecobordem.Mieszkam dokładnie w Zalasewie ;:196
mrinwestor cieszę się ,że ogród się podoba.Mam nadzieję ,że kiedyś jednak spełnisz swoje marzenia :)
Asiu cieszę się ,że mój ogródek bardziej się podoba :D Co do spotkanie ,mam nadzieję ,że uda nam się wybrać termin odpowiedni dla każdej z Was ;:108
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Przyszam sie przywitać po urlopie ;:168
Wszędzie pięknie ,ale w Twoim ogrodzie najpiekniej ;:173 Masz fantastycznie zadbany ,cudowny ogród ;:180
Miłego wieczoru w tak pieknych okolicznościach przyrody ;:196
marzenia się spełniają! Dana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”