Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Tadeusz....masz wspaniały trawnik,juz o tej porze jest zielony i taki "czysty"...no ale TY zawsze o niego niesamowicie dbasz,wiec sie odwdzięcza ;:215
Zachwycił mnie...kaczeńce nad stawem....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tadeuszku :wit Twój trawnik wpędza mnie w kompleksy. ;:202 ;:202 Równiutki , zielony i gęsty. Mój niestety odczuł jesienną suszę . Po deszczach powinien ruszyć . Już widać zmiany na lepsze. ;:108
Mam spore zaległości u Ciebie , muszę trochę przejrzeć. :oops:
koszatniczka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 5 sty 2012, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też chcę taki trawnik, ale zanim się dorobię podobnego jeszcze chwila minie. Mam pytanie, bo wypatrzyłam sobie wertykulator w ofercie Zmoderowałam reklamę firmy, którą wciąż wstawiasz. babuchna i mam zamiar kupić w najbliższym czasie, żeby chociaż w małym stopniu dorównać takiemu pięknemu trawnikowi. Tylko nie wiem, czy nie jest już za późno na używanie takiego sprzętu.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

GENIU- dziękuję za odwiedziny, kaczeńce rosną nad rzeką i jest to ich naturalne siedlisko, od dawna strzegę tego miejsca ,by mi ich nikt nie podebrał. Trawnik mój już po pierwszym koszeniu.

TERESKO- dziękuję za odwiedziny, w tym roku trawa na trawniku nie miała uszkodzeń pozimowych i szybko wystartowała do wzrostu.Kaczeńce rosną na jedynym w pobliżu stanowisku nad rzeką z tyłu za zadaszeniem przy ognisku, trudno już znaleźć te piękne kwiaty w naturalnych miejscach.

ZENKU- dziękuję za odwiedziny i za ciepłe słowa o moim trawniku.

ZOSIU- dziękuję za wiosenny spacer po moim ogrodzie,oraz za miłe słowa o moim ogrodzie.

GRAŻYNKO- dziękuję za odwiedziny, trawnik mój ma bardzo dobre warunki klimatyczne i wilgotnościowe, stąd zawsze jest na nim piękna trawa.
Dbać również trzeba, bo nic bez pracy nie będzie, ale za to jaka satysfakcja. Kaczeńce rosną na naturalnym stanowisku nad rzeką, nad stawem nie mam kaczeńców, nie chcę ruszać z tego naturalnego miejsca.

TADZIU- dziękuję za odwiedziny, nie wpadaj w kompleksy, by by był taki trawnik jak mój, to nie wystarczy tylko ciężkiej pracy, potrzeba jeszcze dobrej gleby i odpowiedniej wilgotności , zarówno w glebie, jak i w powietrzu, a takie warunki panują u mnie w ogrodzie.

KOSZATNICZKO- dziękuję za spacer po moim ogrodzie,piękny trawnik jest taką samą ozdobą w ogrodzie jak piękne rośliny i kwiaty, z tym że wymaga więcej pracy.

Wertykulator- aerator jest potrzebny na każdym trawniku, niezależnie od jego powierzchni. Właśnie w sobotę, po piątkowym koszeniu dokonałem wertykulacji ( za pomocą wałka z nożami), trawnika, zawsze to robię po pierwszym wiosennym koszeniu.

Oto jak wyglądał mój trawnik;
po koszeniu;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak ,w trakcie wertykulacji;

Obrazek

Obrazek

Oraz, po wertykulacji i wygrabieniu;

Obrazek

Obrazek

Coraz więcej kwiatów kwitnie w ogrodzie, ruszyły już pierwsze iglaki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Witaj Tadziu, ja nie wiem czy nie lepiej nie patrzeć na Twój trawnik, bo kompleksów się nabawiam tylko. Mój niestety traktowany trochę po macoszemu to i wyglądać dobrze nie może. Tadziu Ty wiesz na pewno co zrobić z kwaśną ziemią na rabatach wiosną, bo jesienią to bym wiedziała, ale taraz? wszędzie mech, aż kipi, czym podsypać?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Trawnik masz już piękny, jak puszysty , zielony dywan ! Podziwiam .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Witam
Pięknie jak zawsze.Przyłączam się do zachwytów nad trawnikiem.Mój trawnik został w tym roku potraktowany chwastox'em trio, jakieś ponoć cudo co to chwasty wypali, ale trawa zostanie.Chwaścisków sporo, niestety.Zdaję sobie sprawę z tego, że pewnie na jednym pryskaniu się nie zakończy.

Zainspirowana Twoją kolekcją klematisów, również poczyniłam zakupy.Mam nadzieję, że i moje okazy będą pięknie rosły.Wyślą mi je 7 maja, ale już chciałam przygotować miejsca.Pomyślałam o dołkach wypełnionych kompostem, glebą i obornikiem takie 50cm x 50 cm x 50cm.U mnie glina twarda jak skała, więc czy taka wielkość dołków wystarczy?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Witaj Tadeuszu :wit Postanowiłam wpaść do Ciebie/Was z wizytą, ale nie przewidziałam, że będzie to dłuższa wyprawa. Jestem zachwycona Twoim ogrodem i Twoją wiedzą. Miałam nie raz okazję poczytać rad, jakich udzielasz forumowiczom.
Jeżeli pozwolisz, zajrzę jeszcze do Ciebie, bo mogę się tu wiele nauczyć i podziwiać Waszą wspaniałą pracę.
pozdrawiam serdecznie ;:3
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:4 usciski i podziekowania ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Tadziu można się rozchorować z wrażenia nad Twoim ogrodem.Piękny.Czy kawałek ginury znalazłby się dla mnie?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Gratulacje!! Trzymałam kciuki :)
Jak tam pomidorki Tadku?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ja również gratuluję! Zasłużona wygrana, a i opryskiwacz się pewnie przyda ;:138
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gratuluję wygranej !Komu, jak komu ,ale Tobie ta nagroda należała się już dawno!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Tadeusz ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Tadeusz gratuluję ;:215
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”